Příspěvky uživatele - 111.8

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 6.9.2015
Zdravím, nevím jak Vám bude fungovat regulovatelná klapka (přísun vzduchu) z vrchu nad dřevem.Já bych to tak nedělal.Podle mého názoru klapka (růžice) bude bez efektu.Ve vláknu dřevěná udírna s izolací je to dobře vymyšleno.Je potřeba číst, většinou... celý příspěvek >
Uzení kolen, 20.7.2015
Maso s kostí žebra(hodně masitá),koleno nebo celé kuře napichuji převařeným a dobře vychlazeným 24% solným roztokem.Na kilo masa 1dcl tohoto roztoku napíchat velkou injekční stříkačkou ke kostem.Malá jehla se Ti ucpe tukem.Takto připravené maso dám... celý příspěvek >
Králík močí do žrádla, 13.7.2015
V králičárně, v každém kotci je dostatek podestýlky (sláma).Podlaha v každém kotci je pokryta linem a má spád k zadní straně kotce pro odtok moče.Samozdřejmostí jsou pořád plné jesle sena.Zelené (trávu) nedávám, pomočené od koček, srn,zajíců... celý příspěvek >
Králík močí do žrádla, 13.7.2015
Dobrý den, koupil jsem sance 5 měsíců.Je to Moravský modrý.Chtěl jsem se zeptat co mám dělat když přes noc močí do žrádla.Dostává granule s léčivem a vločky.Ještě mi to za dobu chovu králíků v takové míře žádný nedělal.Díky za rady,... celý příspěvek >
Gril ze starých kamen, 11.7.2015
Ano tály jsou ty dvě plotny na kamnech.Na tyto tály dejte žulovou desku.V každém kamenictví Vám ji uříznou na míru.Kolem desky udělat rámeček z L profilů.Kámen když praskne tak se nerozpadne, rámeček ho drží pohromadě.At' se daří, rpstylle@seznam.cz
Gril ze starých kamen, 10.7.2015
Tály jsou tam nechané proto aby ohen' nešel horem ven z kamen.Jinak kamna nebudou mít tah.Pokud tály nemáte stačí místo nich uříznout nerez plech nebo kotlovinu.Také přeji krásné léto a mnoho dobrot na kamnech.rpstylle@seznam.cz 
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny, 24.5.2015
Zdravím, topeniště udělat bez roštu.Kyselé maso může být i špatně vyhřátou a vysušenou udírnou.Já udírnu rozehřívám cca 1-2hod.(podle počasí) před vkládáním rozvlaženého, okapaného a osušeného masa.Uzení zdar rpstylle@seznam.cz
Gril ze starých kamen, 19.5.2015 Obsahuje fotku
Dobrý den, gril je ze starých kamen které chtěl jejich majitel vyhodit.Na litinových tálech je žulový kámen tl.3cm v rámečku z L profilů.Najednou grilujete i pečete v troubě.rpstylle@seznam.cz
Uzení domácích klobás, 2.4.2015
Zdravím, rozvlažené,okapané a osušené maso se musí vkládat do dobře vysušené a vyhřáté udírny.Dřevěnou udírnu předehřívám 1-2hod. před vkládáním masa (podle počasí).Dřevo musí být suché.rpstylle@seznam.cz 
Stara udirna - jak ji zprovoznit?, 29.3.2015
Zdravím, topeniště vyzdít z šamotových cihel bez roštu s vrátky s růžicí pro lepší regulaci teploty.Kouřovod bych prodloužil do středu základu s menším komínkem nahoru a dno bych vybetonoval.Nebo nechat vstup kouřovodu tak jak je, ale vyhrabat dno a... celý příspěvek >
Uzení masa, 16.2.2015
Zdravím, podle mého názoru s tím nic neuděláte. Jestli je to dubem nevím, neudím na něm. Jsou ale uzenáři kteří na něm udí a problém nemají. rpstylle@seznam.cz
Udírna, 9.2.2015
Moc krásná práce, celá sestava vypadá nádherně.rpstylle@seznam.cz
Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 8.2.2015
Udírnu jsem měl jednoplášt'ovou.U nás v Krkonoších při velkých mrazech se dost ochlazovala a šla v ní špatně udržet teplota.Izolovaná udírna Vám tolik nepromrzne (neprovlhne).Zahřívám pořád (15kg dřeva) stejný prostor udírny.Udírnu před vkládáním... celý příspěvek >
Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 8.2.2015
Pro uzení teplým kouřem je délka kouřovodu v pořádku.U topeniště vidím dvoje vrátka.Znamená to že je topeniště s roštem a popelníkem?Pokud ano tak bych udělal topeniště bez roštu s vrátky s růžicí pro lepší regulaci teploty.Jinak udírna vypadá... celý příspěvek >
Dřevěná udírna - stavba svépomocí, 7.2.2015
Ve vláknu dřevěná udírna s izolací jste napsal, že je izolace jistě dobrá kvůli stálé teplotě.Plechové udírny určitě fungují také ale mohou se ochlazovat.Ztráty tepla se nebojím protože je udírna izolovaná.Já napsal že se izolovaná udírna dříve... celý příspěvek >
Další diskuze:  678  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika