 |
Uzeni bucek, 4.12.2016  Bůček ve čtvrtek nastříknutý a včera vyuzený.rpstylle@seznam.cz |
 |
Uzeni bucek, 4.12.2016 Libové maso, hovězí,kon'ské, kýta atd.semelu na šajbě č.10mm.Tlusté bůček na šajbě č.8mm.Koření dávám na kilo masa 22g soli,1g moučkového cukru,2-3g pepře,1-1,5g ml.kmínu,0,4g majoránky.Česnek 6g, ale ten přidávám až do spojky (prátu).Každé maso... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Uzeni bucek, 2.12.2016 /Maso cca 1kg kusy krkovička, plec,bůček (bez kosti) jsem nakládal na 2-3 dny nasucho.Na kilo masa 20-22g soli.Sůl pořádně vetřít do masa a narovnat těsně k sobě do nádoby, překryji plastovým prkénkem a zatížím žulovou kostkou.Po této době maso... celý příspěvek > |
 |
Uzeni bucek, 2.12.2016 Ono je to ve finále jedno čím se maso nastříkne, jestli Vaší stříkačkou nebo tou mou.Ještě když jsem ji neměl tak jsem maso nastřikoval obyčejnou stříkačkou z lékárny.Jen se musí dát velká jehla, malá se ucpává, šlo to také.Ta co jsem koupil je... celý příspěvek > |
 |
Uzeni bucek, 2.12.2016 Mám první variantu.Je to pevnější materiál, jehla a píst je šroubovací a lépe se drží mezi prsty.rpstylle@seznam.cz |
 |
Uzeni bucek, 1.12.2016 Maso nastřikuji marinovací jehlou, má dva velké otvory.
Nastřikuji kuře, vepřová kolena, bůček,krkovici.Nastřikuji i maso na domácí šunku z jednoho kusu masa.Není uzená, dělaná v šukovaru.Dříve jsem maso dával do láku na 6-8 týdnů podle velikosti... celý příspěvek > |
 |
Uzeni bucek, 1.12.2016 24% solný roztok je 240g soli na litr vody.1 dcl tohoto roztoku na kilový kus masa.Každé 2-3cm maso napíchnout.rpstylle@seznam.cz |
 |
Uzeni bucek, 1.12.2016 Nastříknuté maso není nutné zalévat lákem.Já nastřikuji 24% solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Nastříknu, dám do nádoby, zatížím.V lednici je maso 1-2dny při teplotě 3-5C.Vyndám, rozvlažím v teplé vodě 80C,45min.nechám okapat, osuším a vkládám... celý příspěvek > |
 |
Rozehřátí klobás, 1.11.2016 Udírnu mám venku celoročně, není přenosná.Bydlím v Krkonoších a v podzimním a v zimním období jsou tady velké rozdíly teplot.Z rána nefouká a v poledne je tady fučí jako blázen.Již jednou jsem psal (v jiném vláknu) že mám udírnu ohledně velkým... celý příspěvek > |
 |
Rozehřátí klobás, 1.11.2016 Nemělo být napsané že se do vody vysráží bílkovina, ale že se ve vodě prohřeje bílkovina v celém kusu masa (cca 1kg).I když se z těch kusů nějaká vysráží i do vody.Kdo takhle rozvlažuje na 80C 45min.tak o tom ví.Klobása podle mého názoru není tak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozehřátí klobás, 1.11.2016 Maso se ve vodě rozvlažuje protože se z něj do vody vysráží bílkovina (pěna na hladině).Proto pak masem lépe prostupuje kouř.Klobásy vyzkoušejte a uvidíte.rpstylle@seznam.cz |
 |
Rozehřátí klobás, 1.11.2016 Jeden starý řezník uzenář mi říkal, že klobásy se nerozvlažují.V teplé vodě by se na povrchu ovařily a srazila by se bílkovina.Pak by nešly dobře proudit a na řezu by byl šedý proužek.Asi na tom něco bude, protože jsem ještě neviděl ani neslyšel že... celý příspěvek > |
 |
Grilování na skle - nová dimenze, 4.8.2016  Zdravím, já griluji na starých kamnech.Na litinových tálech je položena žulová deska silná 3cm která je v rámečku.Deska se nahřívá 20-30 minut.Omastek z masa nekape do ohně, maso není černé a vysušené.rpstylle@seznam.cz |
 |
Jake drevo, 30.6.2016 Zdravím, použití bukového dřeva na uzení chválím ale musí být dřevo suché a ne jak píšete syrové pokácené a udit.Suché bukové dřevo se může použít i s kůrou.rpstylle@seznam.cz |
 |
Kde koupit brojlery, 21.6.2016 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je nějaká farma nebo chovatel brojlerů na Semilsku nebo v okolí. Chtěl bych na dokrmení doma. Nechci kupovat od překupníků. Děkuji Radek
|
 |