|
Pokroucené a proděravělé listy a malé listy žloutnou, 2.6.2016  Mám na maldé jabloni pokroucené listy a proděravělé, viz foto,
Malé lístečky žloutnou.
Škůdce jsem si žádného nevšiml.
Máme trochu jílovitou půdu a tráva roste cca v poloměru 20 cm od kmenu.
Mnoho květů opadlo a pouze ze třech rostou... celý příspěvek > |
 |
Listy rybízu žloutnou, nevíte co tomu chybí?, 2.6.2016 Děkuji za odpověď, sucho to není. Zalévám hodně.
Ale půda je dost jílovitá a kolem roste tráva. Chápu z vašho příspěvku že to je asi špatně. Tráva být kolem nemůže?
kompost mám dát nahoru a nebo ho mám nějak zapravit do půdy? |
 |
|
 |
Nějaký brouček na spodní straně listů na třešni, 21.5.2016 Ano máte pravdu, kouknul jsem se pozorně a viděl jsem mravence. Děkuji |
 |
Listy rybízu žloutnou, nevíte co tomu chybí?, 21.5.2016  Listy rybízu žloutnou, nevíte co tomu chybí? Posílám foto.
Díky za odpověď |
 |
Prosím o identifikaci škůdce na jabloni a otázka proč jabloň nekvetla, 21.5.2016  Tady posílám fotku listu ve kterých tyto broučci jsou,
brouci jsou tak max. 1,5mm. (na té makro fotce vypadá větší:))
a žijí uvnitř té zkrabatělé bubliny na listu.
A co dělat aby tato jabloň příště kvetla? Odrůda se myslím jmenuje Braník.... celý příspěvek > |
 |
Prosím o identifikaci škůdce na jabloni a otázka proč jabloň nekvetla, 21.5.2016  Dobrý den,
objevil jsem na jabloni na některých listech toho broučka.
Listy se krabatí a mají v té deformaci načervenalou barvu
Víte co je to za škůdce a jak se proti němu bránit?
Jabloň také nekvetla. Má to... celý příspěvek > |
 |
Nějaký brouček na spodní straně listů na třešni, 21.5.2016  Dobrý den, nevíte co je to za škůdce a jak se proti němu bránit?
Lze to mechanicky proudem vody?
|
 |
Zkrabatělé - Deformované nové listy na švestce, 21.5.2016  Mám deformované nové listy na švestce.
Nevíte jestli jestli je to škůdce nebo jestli švestce něco nechybí?
Děkuji za rady. |
 |
Šunka bez rychlosolí, 15.11.2015 Jestli jsi dělal šunku z jednoho kusu masa, tak to chápu. To nebyla šunka. Maso se musí krájet na malé kousky aby sůl mohla za ty dva dny proniknout dovnitř masa a udělat ho křehčí. A mleté maso se tam přidává také proto aby se sůl při vkládání... celý příspěvek > |
 |