|
Mečíky ze semínek, 25.5.2010 Je třeba mečíky dát ven do polostínu. Lepší by bylo vysít je začátkem května do řádku přímo na záhon. Pokuste se v misce odstranit dno a zapustit je s miskou přímo do záhonu. Pozor na plísně a třásněnku. Na zimu vyjměte a uložte na místo kam dáváte... celý příspěvek > |
 |
Sparťan, 25.5.2010 Ano Lord L. má výbornou chuť. V mém okolí odrůda zcela vymizela pro svoji malou velikost, krátkou trvanlivost (např. i proti Spartanu) a velkým problémem této odrůdy byl obrovský propad před sklizní. Bylo nutné jablka podtrhnout, neboť když... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Paprika - deformacia listov, 24.5.2010 Tato deformace je jednoznačně způsobena přehnojením celkovým, nebo nevyváženým hnojením. Pozor rovněž je tam mšice (zdá se na jednom obrázku) |
 |
Sparťan, 21.5.2010 Lord Lambourne x Spartan. Teprve odrůdu zkouším. Osobně se domnívám, že Spartana nahradí. Pokud dobře znáte Spartana a vyhovují Vám jeho vlastnosti, pak si Spalorda pořiďte. Domnívám se, že to bude dobrá odrůda pro vyšší polohy, neboť šlechtitel... celý příspěvek > |
 |
Břečtan na dům, 21.5.2010 Pane hoste, jestli v celé Střední Evropě, to opravdu nevím, ani jsem nečetl Váš příspěvek, ani jsem na něj neodpovídal. Psal jem pouze svůj názor na dotaz tazatele. Má odpověď byla jasná, stručná a hlavně se opírala o osobní zkušenost. Pokud jste se... celý příspěvek > |
 |
Břečtan na dům, 21.5.2010 Před třemi roky jsem na novostavbu vejmiňku pustil břečťan. Půda je zde prohnojená, takže rostl přímo neuvěřitelně a v loňském létě pokryl celou stěnu. V tento okamžik nastal ten pravý problém, kdy začal šplhat pod jednotlivé šindele nové střechy,... celý příspěvek > |
 |
Kvalitní český česnek, 18.5.2010 Ano z pacibulek si můžete namnožit sadbu, ovšem v žádném případě nemůžeme hovořit o ozdravení. Jinak chybu hledejte hlavně v pěstování. Česnek, ač se to nezdá je velmi náročnou rostlinou na pěstování. Vyroste všude, ale naroste pouze při dodržování... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň na drátěnku, 16.5.2010 Ano jde to, ovšem při zmrznutí větve se nová velmi špatně zapěstovává, většinou je to nemožné (alespoň do přesného tvaru) Daleko lepší tvar je kordon v zahuštěném řádku (50cm) a odpadá pracná... celý příspěvek > |
 |
Merunka Radka, 27.4.2010 Každá meruňka (pokud po sklizni nezakrátíte letorosty) nakvétá postupně. Je to oblíbený trik prodejců a někdy i školkařů. Ještě jsem nezažil u nové odrůdy aby šlechtitel napsal že je tato odrůda nevhodná. Šlechtění stálo peníze, tak se musí zaplatit.... celý příspěvek > |
 |
Postřik Baycorem proti mrazu?, 15.4.2010 Zadešťováním rozumím postřik vodní mlhou, čím jemnější, tím lepší. Zadešťování provádím postřikovači o průtoku 20l/h. Má to však tu nevýhodu, že očekáváte mráz, večer postřikovač pustíte a necháte ho postřikovat do rána. V průběhu postřikování... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Postřik Baycorem proti mrazu?, 15.4.2010 Ano je to Champion. Tuto informaci jsem zde uváděl již před třemi lety, kdy zde ještě o Championu nebyla řeč. Znovu píši funguje to. Dále po rozkvětu Boraxem. nebo kyselinou boritou. Je ovšem velký problém v tom, že postříkat se má 24h před mrazem a... celý příspěvek > |
 |
Lze roubovat hrušeň na jabloň?, 11.4.2010 A jsme zase u polopravd. Onehdá jsem četl v jedné zahraniční literatuře...
Takže Wiliamsovu nutno roubovat na kdouloň s mezištěpováním, neboť tato odrůda nemá s kdouloní afinitu, což se klidně plně projeví až v pozdější době, kdy už by mělo dojít k... celý příspěvek > |
 |
Třešňová palmeta, 7.4.2010 Dobrý den, nevím jakou konkrétní představu máte o palmetě, zda uvažujete o nějakém podpůrném drátu atd. ale osobně bych Vám doporučil (pokud máte možnost závlahy) výsadbu na podnoži PHLA na vzdálenost 2m s oporou středového kůlu a jednotlivé větve... celý příspěvek > |
 |
Sparťan, 31.3.2010 Jestli mohu doporučit, nekupujte Spartana, kupte si odrůdu Spalord. Bude Vám určitě lépe chutnat.
S pozdravem Milan Boštička |
 |
Štíhlé vřeteno, 8.3.2010 Dobrý den, paní Martino,
jestliže půjdete nakupovat výsadbový materiál, musíte v dané prodejně říci toto: "Chtěla bych nakoupit tyto odrůdy které jsou naroubované na podnožích vhodných pro způsob pěstování ve tvaru štíhlého vřetene". Při nákupu... celý příspěvek > |
 |