|
Granny Smith, 18.8.2011 Odrůdu Granny Smith jsem pěstoval cca 19 let. Pořídil jsem si ji z recese od jednoho zahradníka, který se zabýval novinkami a měl v celku přístup k roubům, neboť jezdil do sadů téměř po celé Evropě. Když jsem tuto odrůdu viděl v jeho sadu... celý příspěvek > |
 |
Bluefree za Jojo, 11.6.2011 Musím konstatovat, že pološvestka Jojo je u mne na zahradě letos poslední sezonu. Na podzim se s nimi rozloučím. Mám ji letos asi devátým rokem. Chuť absolutně neuspokojivá. Máte někdo prosím osobní zkušenost z odrůdou Čačanská rodná? Děkuji. |
 |
|
 |
Děkanka robertova, 23.5.2011 Děkanku mám asi osmým rokem vysazenou mezi ostatními hrušněmi a to ve tvaru štíhlého vřetena. Doposud jsem nesklidil ani jeden plod. Letošní rok byla obalena květem. Po odkvětu zůstaly plůdky rovnoměrně jakoby po ruční probírce. Ovšem jediný den... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Pinova, 30.4.2011 Vážení přátelé, chtěl bych Vás rovněž poprosit o vlastní charakteristiku odrůdy Pinova. Pěstování v Čechách. Např. zda každoročně dozraje, chuť a porovnání s podobnou odrůdou, hlavně skladovatelnost v běžném sklepě, neboť dostupné zdroje se velmi... celý příspěvek > |
 |
Náhrada za Idared, 23.4.2011 Otava podzim? Toť velký nesmysl jest.
Otava v běžném sklepě vydrží do poloviny dubna (k tomuto období se u nás skonzumuje)
Je to odrůda rezistentní, netrpící ani pihovitostí, doporučená pro ekologické pěstování. Chuť je navinule sladká, aromatická... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 17.4.2011 Dovolím si poznámku k Čačanské ranné. Dle mého názoru je to asi nejhorší slivoň s jakou jsem se za svůj život setkal (v mých podmínkách) Měl jsem ji hezkou řádku let. Byla málo úrodná (mrazová kotlina) a konzumní zralost trvala maximálně pět... celý příspěvek > |
 |
Zelená renglóda a Ontário, 17.4.2011 Chuťově je Z.R. opravdu podstatně lepší. Ontario je vzhlednější a velmi ho napadají vosy. Rovněž vychvalovaná mirabelka Belamira Zelenou Renklodu v chuti nepřekoná, dokonce ani ne v obsahu cukru (měřeno 3 roky po sobě) U té Zelené Renklody je... celý příspěvek > |
 |
Těchobuzická, 17.4.2011 Souhlasím, mám ji asi osm let, ovšem úroda vždy slabší. Dlouho jsem ji sestřihával a tvaroval korunu, takže jsem jí zpozdil, ale dle slov šlechtitele se úroda údajně zvětší, přestože to asi nebude žádný dříč na plnění sudů na pálenku, tak chuťově je... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 15.4.2011 Dobrý večer, mohl by se prosím někdo vyjádřit k odrůdě Čačanská Rodná. Prosím z vlastní zkušenosti. Děkuji. |
 |
Zvonkové, 13.4.2011 Zvonkových mám asi 10ks, ovšem nevím jak moc jsou nebo nejsou v této době narašené, ačkoliv rašilo vždy pozdě, jsou na MM106, možná že by se s nimi dalo ještě hýbat. |
 |
|
 |
Švestka Jojo, 7.4.2011 Po prodeji takovéto zrůdy zákazníkovi bych se styděl nazývat se školkařem. Bydlíteli někde poblíž, napište a zastavte se, dám Vám odrůdu Jojo zdarma.
S pozdravem Milan Boštička |
 |
Série Top, 25.1.2011 Pře někoílika měsíci jsem zde položil otázku, jak se Vám letos vydařila odrůda Toptaste (přesnou citaci nebudu hledat.).Bohužel, bez odezvy. Touto otázkou jsem sledoval výkyv této odrůdy v jednotlivých sezonách. Ke sklizni této odrůdy v roce 2010... celý příspěvek > |
 |
Místo na dvě hrušně - poraďte, 24.1.2011 Konferenci nebo Bosc. lahvice a zimní Bohemica. Osobně bych volil Konferenci a Bohemicu.
S pozdravem Milan Boštička |
 |
Očkování / roubování broskvoní, 3.1.2011 Ano záleží ovšem kde byly přes zimu uskladněny. (zateplená hala atd) Jinak řečeno "rouby musí být vhodné pro roubování" a to je ten problém. |
 |
Očkování / roubování broskvoní, 2.1.2011 Pro hosta 58118. Nemusíte se roubů ptát proč nepřirůstají, já Vám to povím. Broskvoň lze bez problémů roubovat, jako například meruňku, ovšem je velký problém s uchováním roubů. Většinou odeberete roub a on už je částečně narašen... celý příspěvek > |
 |