|
Závady při výrobě domácích uzenin?, 5.7.2008 Zdravím. Dají se vůbec v těchto teplých dnech vyrábět doma domácí uzeniny / klobásy /? Musí vše být stále chlazeno, aby dílo vázalo vodu a výrobek nebyl suchý nespojený? Je lepší dát místo vody raději roztlučený led? ... celý příspěvek > |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 22.3.2008 Dobrý den. Dovolte, abych poděkoval za příspěvky ohledně výroby domácích uzenin.Rovněž se chci pokoušet o něco takového a nikde jsem se s takovouto debatou nad tímto tématem nesetkal. Zkoušel jsem něco vyrobit ale nic moc.Připojím několik dotazů.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 19.3.2008 Měl bych dotaz- proč se musí solit a skladovat maso odděleně libové a tučné? Na co to má vliv. Proč to nejde dát do jedné mísy mimo masa na spojku. Maso na spojku nesmí zmrznout, někdo to prý dělá i z mraženého, váže to, nebo ne. A ještě něco-... celý příspěvek > |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 15.3.2008 Proč je klobása po vyuzení uprostřed šedá, ne jako od kraje pěkně růžová? Nezdá se mi, že by byla málo prouzená. |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 20.1.2008 Děkuji panu Miloši za radu. |
 |
Závady při výrobě domácích uzenin?, 19.1.2008 Při výrobě klobás nebo párků část masa umelu na rhubo, část na jemno pomocí ručního mixéru, přidám koření a vodu podle nějakého receptu. Udím asi dvě hodiny 60-80 stupni. Po vyuzení teplé jsou dobré ale po vychladnutí jsou jak suchá sekaná. Pomohly... celý příspěvek > |
 |
Kutr nebo kuchyňský robot na výrobu klobás?, 19.1.2008 Nemá někdo na prodej nějaký malý levný kutr na výrobu klobás? Který kuchyňský robot nebo jiné zařízení se dá na toto použít. Pokouším se vyrábět doma klobásy ale jsou divně suché. Asi to váže málo vodu, nebo jestli to moc dlouho udím? |
 |
Ochrana proti krádeži vánočních stromků?, 18.12.2007 Existuje nějaký spray na stromky, který by po umístění stromku doma nesnesitelně smrděl? Pokud ano, kde ho sehnat, nebo jak se jinak chránit před krádeží stromků? |
 |
Hnědé skvrny na meruňkách, 5.9.2007 Při dozrávání meruněk se na plodech objeví suché hnědé skvrny, meruňky začínají hnít a opadávat. Hnědé skvrny jsou jen na slupce, dužnina je v pořádku. Poradí mi někdo, zda to je nějaká plíseň nebo nesrovnalost ve výživě - možný postřik. Mechanické... celý příspěvek > |
 |