|
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 27.8.2023 Brambory sazené na vzdálenost jedné šlápoty což je tak 30 cm. Biegler |
 |
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 27.8.2023 Sadbu když není celá koupená nevážím tak nevím a stejně je vážit sadbu trochu zavádějící, protože záleží na velikosti. Velké brambory počítáme na pytle kde by mělo být cca. kolem 50 kg, drobné a sadbu do toho nezapočítáváme, ale letos jsem to ani... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2023, 10.6.2023 Já cizosprašným odrůdám nefandím kromě meruněk ani ve švestkách. Většinou u nás do květů prší. Když kvete Bergeron, Goldrich bývá odkvetlý, aspon ten můj v Chřibech, nyní přeštěpovaný. Biegler |
 |
Mandelinka bramborová 2022, 16.6.2022 Dnes už bylo zase tolik vylíhnutých larev hlavně L1 a L2, že bylo nutno opět stříkat, část porostu ráno ošetřena Sanium Ultara a druhá část Spintorem. Po dvou hodinách už byl dobře viditelný účinek. Aktuálně je brambořiště čisté, doufám je že i ty... celý příspěvek > |
 |
Broskve 2022, 16.6.2022 Třeba nějaký ten semenáč broskvoní nechám, aby zde na foru těm vašim nebylo smutno. Hlavně si zatím budu hýčka ty, který se s kadeřavostí dobře vypořádaly. |
 |
Čerpadlo Tallas - problem s nasáváním vody, 16.6.2022 Nevím v čem ten váš problém může být. Ale takové čerpadlo je pro mě nepoužitelné. Rozvádíme vodu někdy až určitě více než 100 metrů daleko. Ani mě nikdy nenapadlo všechny ty hadice a rozvody změřit... Ten druh vašeho čerpadla je vidět po bazarech... celý příspěvek > |
 |
A je po meruňkách, 16.6.2022 A je po merunkách a i jiném ovoci. Kroupová clona na chvíli pokryla celou střechu nad dřevníkem místo vedle místa a zbarvila ji do bíla... A ještě u nás není konec pokud se bouřka o hory odrazí zpět! Doufám, že nejsou nikde škody na domech a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 19.5.2022 Soused včera sadil asi zase papriky nebo rajčata a moje upozornění na možnost nepříznivých teplot nebral vážně. Ani záhon ničím nepřekryl. No jo pane Milane, ne každý je takový hlídač nejen nočních teplot jako já a nebo třaba vy. Tak až to roste! |
 |
A je po meruňkách, 19.5.2022 Ano, jitra jsou chladná. A navíc dnes bylo v počasí vydáno varování až na 2 cm velké kroupy. Pan Petr je asi hodně zabraný do probírky merunkových plodu, že není na příjmu... |
 |