|
Příspěvky uživatele - 250.237
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co je to za semena?, 11.1.2019 Slézovitých (malvaceae) letniček a dvouletek je spousta.
Co konkrétně to je, by měl zadavatel poznat podle své objednávky. |  | Co je to za semena?, 11.1.2019 Chrysantema ne, spíš nějaký sléz (malva). |  |
|  | Rajčata 2019, 14.12.2018  pro Katku:
Měla jsem letos 7 různých Artisanů Tiger a Bumble Bee. Rajčata jsou krásná, chutná, ale velmi málo úrodná. Přesto, že jsou to malá rajčátka, vijany jsou větvené jako u velkých rajčat.
Chladuodolné: Siberian Superior letos dozrával... celý příspěvek > |  | Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 14.12.2018 ad Juanita: měla jsem letos taky přesev a pěstovat ji už nebudu. Jednak byly třešinky příliš malé, což je subjektivní, ale otravovalo mě, že zralá rajčátka nešla snadno "lámat v kolínku". |  | Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 14.12.2018  Letos jsem vysévala mimo jiné z koupených rajčat Strabenu a Angelle. Angelle byla ve skleníku, byla to multiflora a mizerně se opylovala. Strabenu jsem dala ven a byla jsem s ní velmi spokojená. |  | "Nůžky se stranově převrácenými břity" alias pro leváky, 29.11.2018 Felca pro leváky mívají v zahr. Sinco, pošlou je. Myslím, že existují i levoruké s převodem.
Levoruká Bahca existují, i s převodem. V zahradnictví, kam chodím, to chtělo pohrabat se na věšáčku s nůžkami a vybrat (i velikost) dle piktogramů... celý příspěvek > |  | Prosím doporučte cuketu, 28.11.2018 Keříčkovitě rostou Acorny. Botanicky jsou to vlastně cukety.
Pro kuchyňské zpracování jsou ale jednodušší klasické (šlahounovité) dýně.
Vyzrálá cuketa je bez chuti, vyzrálá dýně chuť má.
|  | Sklizeň jádrovin 2018, 5.9.2018  Díky za odpověď. Zimní Lucasova tak předběhne podzimní Boscovu, která má sice také tmavá jadérka, nejde ale ještě snadno utrhnout. |  | Sklizeň jádrovin 2018, 3.9.2018 Poraďte, prosím. Asi před 15 lety jsem vysadila Lucasovu a letos se konečně dočkala velké úrody. Když vezmu hrušku do ruky a ohnu, stopka ve správném místě snadno praskne. Mám ji už očesat?
Stejná otázka se týká Coxovy renety. Ta je letos bez... celý příspěvek > |  | Odruda rajčete, 1.8.2018 Rajčata Latah jsou opravdu kyselejší a malá (cca 30-40g). Pěstuju je, protože jsou s předstihem první. Letos byla o cca 10 dní dřív než skleníkové Starty. Nemusí to tak být zřejmě pokaždé, letos bylo jaro velmi teplé. Nekupovala jsem vůbec rajčata v... celý příspěvek > |  |
|  | Odruda rajčete, 30.7.2018 Latah mám z permasemínek, Sub Arctic Plenty z neoseeds, Siberian Superior jsem si před lety přivezla v sáčku Sluis Garden, Siberia a Siberian Early z německého kräuterreich-exotic a Glacier za slovenského bio-eco-logic.
V příštím roce chci... celý příspěvek > |  | Odruda rajčete, 27.7.2018 Druhým rokem zkouším venku Latah, Siberian Superior, Subarctic Plenty (výsev koncem ledna), letos jsem k nim přidala Siberia, Siberia Early a Glacier (výsev začátek března).
Loni jsem vysazovala v dubnu, mrazy přečkaly pod textilií, letos kolem... celý příspěvek > |  | Vyštipování rajčat, 27.6.2018  Acrobat MZ WG má v příbalovém letáku pro rajčata uvedenou OL 3 dny. |  | Předpěstování košťálovin, 10.5.2018  Ještě foto |  | Předpěstování košťálovin, 9.5.2018 Dnes jsem sklidila ve skleníku první kedlubnu. Vysévala jsem ale na přelomu srpna a září s představou, že by mohly ještě narůst na podzim. Moc nerostly, tak jsem je po vytrhání rajčat přepíchala ze sadbovačů do skleníku. Zimu přečkaly pod tenkou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|