|
Příspěvky uživatele - 224.82
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroba paprik, tož nebyl to mravenec= /, 24.5.2023 Ďík :))
Previcur používám preventivně po vysázení okurek a paprik ve skleníku ve formě postřiku.
Milan |  | Choroba paprik, tož nebyl to mravenec= /, 24.5.2023 S uvedenou nemocí jsem se naštěstí dosud nesetkal ale ze svých zkušeností bych na to zkusil zálivku a postřik z Previcur Energy. Rostlinkám dodá enegii a houbu to potlačí, případně zlikviduje :))
Milan |  |
|  | Tož mravenec v mém skleníku škodu působí, 23.5.2023 U boraxu byly důležité poměry. Když se ho dalo o trošku víc, tak to pak mravencům už nechutnalo. A muselo se to dělat s krátkými přestávkami celou sezonu, mravenci se jinak vždy vrátili.
Dnes bych zkusil jednoduše nahradit borax nízkou... celý příspěvek > |  | Tož mravenec v mém skleníku škodu působí, 23.5.2023 PS: Zrovna včera jsem také zaléval skleník bioformatoxem. Oblil jsem jen ale okraje okolo základu skleníku, aby mi těch 10L vystačilo. Na celou plochu by to bylo málo. Ty okraje skleníku jsou pro mravence nějak důležité, tak to tak dělám a zatím to... celý příspěvek > |  | Tož mravenec v mém skleníku škodu působí, 23.5.2023 Namíchat bioformatox a zalít mi přijde úplně triviální. Bufety znám, originální náplň mravenci slížou poměrně rychle a protože náhradní je drahá, leze to do peněz. Míchal jsem si proto vlastní náplň z vody, boraxu a medu. Bioformatox je jednodušší,... celý příspěvek > |  | Tož mravenec v mém skleníku škodu působí, 22.5.2023 Nedobře vedený kompost bývá překyselený a pokud jej navezete do skleníku, tak paprikám to také nesvědčí a trpí chlorózou (žluté listy). Pak je opravdu dobré přidávat do jednohou sudu s vodou na zálivku vápenný hydrát. Stačí občas fanku, aby bylo něco... celý příspěvek > |  | Tož mravenec v mém skleníku škodu působí, 22.5.2023 Prosím. Ať se papriky vzpamatují a odmění se vám za vaší péči :))
Milan |  | Utečenec, 22.5.2023 Odhadoval bych to na oka 20x10cm. To je pro slepice fakt velký. Milan |  | Tož mravenec v mém skleníku škodu působí, 22.5.2023 To je snadné. Pořiďte 1 balení bioformatox plus, rozmíchejte v 10L vody a celý skleník zalejte. Nesmí se to lít přímo na rostlinky. Na mravence to má dlouhodobý účinek (účinná látka spinosad). Lidem to nijak neškodí a není to přímo chemický... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 31.5.2022 TO: KUKY 12.5.2022 16:16
Ještě když jsem stříkal obaleče jablečného methationem, tak jsem se řídil květem lípy. Dnes taky používám feromonový lapák, tak se slepě řídím jím a přírodu už tolik nepozoruji. Ta lípa by měla výhodu, že všude kvete... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 16.6.2021 Včera jsem také postříkal obaleče Stewardem (ze zásob). U nás je hodně sluníček, tak volím vždy selektivní přípravky. Stříkám vždycky, když se už šeří. Jednak se v podvečer obvykle uklidní povětří a jednak není horko, takže se lépe dýchá a postřik se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|