|
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 1.5.2022  Tak to velmi doporučuji ten termostat. Jaký odběr ten halogenový zářič má? Pokud by to bylo víc jak 1500W, musel by být spínán přes nějaký stykač. Jinak jsem měl nastaveno sepnutí ohřevu při poklesu teploty na kmínku meruňky pod -0,5°C a vypnutí... celý příspěvek > |
 |
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 30.4.2022 Helogen by v porovnání s infra červenou žárovkou neměl být ničím výhodnější. Infra červená žárovka dává ze spotřebované energie nejvíce do sálavého tepla ze všech možných žárovek. Ostatní mají jako prioritní výkon světlo. Něco jiného je pak u... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 29.4.2022 S žárovkami je truchu potíž. Jde o eletřinu a rozpálenou baňku. Pokud by na žárovku otočenou směrem vzhůru pršelo, zateklo by do elektrických spojů a patrně by i prasklo sklo žárovky. Dnes jsem ale s překvapením našel další nedějné plůdečky z květů... celý příspěvek > |
 |
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 27.4.2022  Tak že jsem vyzkoušel infražárovku v praxi. Je to příliš slabý zdroj tepla pro tento účel a letošní únorový rozkvět meruněk u mne přinesl i dost mrazivých rán kdy šly vícekrát teploty až na -5°C. Samočinné spínání podle venkovní teploty pracovalo... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022, 7.4.2022  S tím Hergrandem se připojuji, jen kvete celkem brzy. Jsem ve výšce 470m, začíná mu 5. rok od výsadby (vysazován možná i dvouletý) a pár plodů bylo druhý rok po výsadbě (kolem 10ks). Chuťově jsme byli v sedmém nebi, ze stromu odebírány plody ve... celý příspěvek > |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 6.4.2022 Bylo bez chemického ošetření, žádný Champion, ani borax. |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 6.4.2022  Na rozhraní středních a jižních čech jsem měl ze 3. na 4.4. noční teploty kolem -4°C, noc před tím kolem -2°C. Strom nakvetlý. Vyzkoušel jsem infračervenou žárovku při poklesu teploty na -1°C a více. Nejsem zkušený pěstitel a nedokážu posoudit... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022, 27.3.2022  Tak dnes se některé květy rozvily a první opylovači jsou motýly. |
 |
Meruňky 2022, 24.3.2022  Nebyl jsem přihlášený. Mobil není nic mimořádného, je v ceně cca 4500,- (Xiaomi Redmi Note 10).
K předchozímu příspěvku ještě doplním, že noční teploty se pohybovaly kolem -4°C a denní kolem +10°C.
Teď je už situace horší, noční kolem 0°C a... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2022, 20.3.2022  Umístění: rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje, jižní strana zahrady v blízkosti obytného domu
Odrůda: Hargrand |
 |
|
 |