|
Příspěvky uživatele - 22.31
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Copak na tuto nemoc?, 5.8.2009 Oba vaše hlavní problémy jsou již zde na Zahradě.cz diskutovány. Proti mravencům se používá Chemstop, i když si myslím, že hlavními nabodávači jsou především vosy a sršni. Ťupky na plodech jsou strupovitost a ochrana proti ní je stejná jako u... celý příspěvek > |  | Tuli-tuli-tulipánek, 10.7.2009 ... v tom případě by mohl být problém i v mělké hloubce výsadby a tulipány vám jednoduše vymrznou. Taky můžete zkusit moření cibulí před výsadbou v Previcuru. |  |
|  | Jak sázet česnek, 15.6.2009 Vzhledem k roční době to skutečně smysl nemá. |  | Řízky z vinné révy, 8.6.2009 A nechtěl byste tu čuňárnu trochu zpodrobnit. Mi totiž není jasné, jak může mít způsob rozmnožování vliv na rozšiřování živočišného škůdce. |  | Jak se zbavit molů, 2.6.2009 Příliš vám nevěřím, že nachytaní moly jsou z venku, potravinový mol nemá potřebu létat z kytky na kytku a i kdyby, všechny moly z venku nevychytáte.
Ano feromonový lapač je účinný a dobrý pomocník, ale bez základního pravidla "nedat jim... celý příspěvek > |  | Mrkev - nevzešla, 21.5.2009 Nejlépe bude, když zeminu s pískem promícháte a semínka s tímto zasypete nebo místo písku můžete použít i zahradní substrát. K výsevu bych již teď doporučil mrkrv pozdní. |  | Co zvolit, 14.5.2009 Buďte si jistý, že vyřadit můžete i ptačí zob. I ten je nutno stříhat i ze stran, nejméně dvakrát do roka. Vyřadit můžete v podstatě všechny rostliny, protože žádná neporoste podle vašich pokynů! |  | Tyrolské muškáty, 11.5.2009 Jen jestli to nebude spíš záviset na tom, co se komu podařilo doposud vypěstovat, než na tom, jaké se píše datum. |  | Jak se zbavit molů, 5.5.2009 ... jen bych doplnil, že v napadené např. mouce, strouhance, koření atd. moli vytvářejí jemné pavučinky, přichycené i k sáčku, takže skutečnost napadení lze často lehce poznat.
Velmi dobrou prevencí je přemrazit vše a vše nově... celý příspěvek > |  | Ojedené zemiaky - že by krtonožka?, 20.4.2009 Viz diskuzi Krtonožka. |  |
|  | Skudci na balkone, 21.11.2008 Jako laik byste si mohla položit otázku, proč se vlastně vyrábí a používá chemie, když tu máme Biool, která hubí vlastně skoro všechno a ještě je ekologicky čistý.
Já bych na to odpověděl, že nelze věřit všemu, co je na výrobku napsáno,... celý příspěvek > |  | Co je to za Kvetinu, 28.10.2008 Foto je skutečně velmi špatné, no hlavně že se s tím ještě dovoláte, když předpokládám, že něco tak špatného snad ani fotoaparátem pořídit nelze.
Květina mi připomíná Pepřinec (Peperomia), ale těch je okolo 1000 druhů, takže i kdyby to byla,... celý příspěvek > |  | Vysavač listí?, 28.10.2008 Vysavač listí? Na velkou zahradu naprosto nevhodné, na malou zbytečné. Jak už zde psáno, stejnou službu, ne-li lepší, mi udělá sekačka.
Ve velké zahradě (záleží na osázení) lépe upotřebíte foukání. Nevím jestli všechny vysavače, mnohé... celý příspěvek > |  | boulovitost kořenů zeleniny, 28.10.2008 Nejlépe bude, když si do vyhledávače zadáte "zelí s boulí", dočtete se vše.
Podle mne je boj s touto chorobou velmi náročný a skoro marný. Vyžaduje dodržování jistých omezujících zásad a spoustu zbytečné chemie. Pokud pěstujete pouze... celý příspěvek > |  | Zalozeni travniku koncem listopadu?, 20.10.2008 Někdy to tu na Zahradě působí dojmem, že vyvrátíme doporučení odborníků i zkušenosti a odkazy našich předků. Jen bychom neměli zapomínat také na svůj odkaz. S dovolením bych začal:
Na svatého Ondřeje, Barenburga sejeme.
Kdo v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|