|
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 9.8.2021 Ještě bych chtěl říci, že i já mám někdy orošené listy. Na konci května otevírám skleník, až do doby, co jsou rajčata cca do poloviny října. Déle již rajčata nenechávám, protože rostou saláty a ředkvičky a to již skleník zavírám. Tím, jak je skleník... celý příspěvek > |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 9.8.2021  Budu říkat skleník, ale skla jsem vyměnil v 2013 za 1cm makrolon. Střecha je pevná a nedá se otevírat. Co se dá otevírat jsou oba boky skleníku a velké vstupní dveře. Boky se skládají ze 6 samostatně otevíratelných oken na pantech. Pokud je otevřu a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 5.8.2021 Bydlím v podkrkonoší a bez skleníku ve volné přírodě de fakto není možné pěstovat rajčata. Pěstuji je cca 40 let ve skleníku na stejném místě, dnes makroloníku a plíseň mám vždy mírnou na listech. Většinou stačí otrhat 2-3 spodní větve s listy a... celý příspěvek > |
 |
Vlastní výroba nástrahy na slimáky, 16.7.2021 Chodím již 2 měsíce ráno a večer sbírat. Plocha malá cca 600m2 a denní úlovek minimálně 100 kousků. Já jich tedy nasbíral dobrých 6000 kousků a nemá to konce. Nemám povahu je vraždit a tak je sbírám s igeliťákem v ruce a když jich tam je cca 20... celý příspěvek > |
 |
Koňský hnůj, 8.7.2021 Dle mého to bude fungovat. Nasušil jsem si trávu, abych to vyzkoušel, ale nebyli lidi, tak seno skončilo na kompostu. Dělám to s trávou, již jsem zde o tom psal.
Kamarád pěstoval za totáče žampiony a pro výrobu substrátu se mohla použít sláma,... celý příspěvek > |
 |
Určení rostliny, 15.6.2021 Vypadá to na křen? Nyní kvete a je to podobný. Listy trochu jiné... :-)
Zkuste rýpnout zda je kořen, kousek škrábněte a čichnout. Dá se to poznat i podle listu, když jej rozmělníte v prstech, tak by měl být cítit po křenu, pokud to je křen. |
 |
Proč nesmí košťáloviny 3 roky na stejný záhon?, 26.5.2021 Jsem překvapen, že se řeší tato otázka. Já nezemědělec, pouhý městský zahrádkář vím, že se doporučuje osevní a výsadbový plán. Na jedno místo mohu dát stejné rostliny po 4-6 letech z důvodu škudců, chorob, živiny atd. a dále již neřeším proč!... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2021, 26.5.2021 Táta vždy říkával, že okurky se mohou vysévat nejpozději na Antonína 13. června. Použil jsem to jen jednou na nakladačky a v pohodě jsem sklidil dostatečně velkou úrodu. Se salátovkami by mohl být problém s plísní, pokud nestříkáte, jako já. Pro moji... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 6.5.2021 To byl jen námět na možné přitopení ve skleníku a každý, ať si s tou informací naloží dle svého. Já nenapadal elektriku. Vy jste přišel s el. hvzduš. ventilátorem z lidlu za 200kč a potom rozjel tuto šílenou debatu.. Vy si dělejte co chcete třeba si... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 6.5.2021 Pane host, zeptejte se elektrikáře a nebo lépe revizáka. On vám to jistě rád vysvětlí. |
 |
|
 |
Výsadba foliovník, 5.5.2021 Tepelné mosty neřeším. Je poměrně velký cca 5x3m, takže na jednu noc naabsorbuje dost tepla, aby se nějaké teplo udrželo. Makroloňík není zcela neprovzdušný a sem tam je nějaká fučka. Všechny boční okna jsou dřevěná a otevíratelná na pantech. Jakmile... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 5.5.2021 To je celý host. Tvrdí, že má ve skleníku sucho a že na ventilátor nestříká. To zda má alespoň proudový chránič pochybuji. Aby bylo jasno. Teplý vzduch pojme vyšší procento vlhkosti, takže se Vám může zdát, že máte sucho. Ale že voda může... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 4.5.2021 Ta jedna fotka s tím salátem to je vše .
Mám jinou informaci a jestli se to podaří,, moc se na to těším. Dal jsem do makroloníku časosběrnou kameru, tak doufám, že to snímá fotografie po 15 minutách a poté z toho udělám video. Po 3 měsících... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 3.5.2021 Nečtete řádně, takže pro Vás okopíruji můj komentář z 21,4 v tomto vláknu.
Letos mě to ještě ani neláká vysadit rajčata pro nízké ranní teploty. V loni a předloni jsem měl již rajčata a papriky v makroloníku. V loni v květnu ovšem mrzlo cca -3... celý příspěvek > |
 |
Výsadba foliovník, 3.5.2021 Já mám při venkovní teplotě -2 stupně v makroloňáku cca +6 stupňů (mám natočené na videu) a nepoužívám elektriku, ale obyčejné teplo uvolněné z rostlin. Pokud se nerozhodnu pro prvou možnost a náhodou mi to zmrzne, jako že se mi to nestalo, tak mám... celý příspěvek > |
 |