|
Rajčata v Pařeništi, 6.4.2022  Po jedenácti dnech jsem se konečně dostal na zahradu a podíval se jak jsou na tom sazenice rajčat v těch mých studených pařeništích. Nic neuhynulo, ale na některých v tom nadzemním rámu bylo vidět, že jim až tak moc dobře nebylo. Zatím nic na... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování sazenic doma - přerůstají kvůli CO2?, 5.4.2022 Možná hodně zaléváš. Já dám dvě tři lžíce na sazenici a příště dostanou vodu, až je to suché.
Vladimír
|
 |
|
 |
Předpěstování sazenic doma - přerůstají kvůli CO2?, 5.4.2022 Já pěstuji sazenice v ložnici kde spím s manželkou a máme tam také psa. Je to malá místnost 3,5 x3,5 x 2,6 m. Nepřisvětluji, když to jde větrám. S tím, že by se mně sazenice nějak příliš vytahovaly nemám problém. Teplota stabilní mezi 17 a 18 °C.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 3.4.2022  Ta keříčková rajčata jsou už celý týden v těch dvou pařeništích. Zatím nevím jak si vedou, protože na zahradu momentílně nechocím. Doma za oknem už mám 127 přesazených malých rostlinek (50 odrůd). Největší problém bude při rozesazování jednotlivě do... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 29.3.2022 Na toém obrázku je opavdu Maglia Rosa (podle plodu). Pokud jde o Sophie´s choice, tak podle toho obrázku to nelze poznat. Na tom druhém obrázku je základ květu, je třeba se podívat výš, kde by měly být další květy. Pokud mezi nimi bude jeden list max... celý příspěvek > |
 |
Jakou teplotu máte v pařeništi?, 29.3.2022  Já mám tzv.studené pařeniště, ve kterém pěstuji keříčková rajčata. Loni jsem měřil taplotu v tom pařeništi a také venku. Když jsem se na to teď podíval, tak i loni začátkem dubna byly velmi nízké teploty, podobné těm, které nás koncem tohoto... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 27.3.2022 V to, že i při zatažené obloze bude po nějakou dobu vyšší než 12°C, také doufám. S tím ochlazováním je to dobrá připomínka. Proto asi tu netkanou natáhnu tak, aby neležela přímo na skle (mám takovou pevnpou síť o rozměrech 1,5 x 2,5 m, což odpovítá... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 26.3.2022 Dnes jsem se překonal. Jel jsem na zahradu a vysadil jsem rajčata do obou pařenišť. Po dvou a půl hodinách jsem těch 24 rostlin měl zasazeno. Celkem mně ten výlet trval čtyři hodiny a když jsem přijel domů, tak jsem si dal dva Paraleny a zalehl. Byl... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 24.3.2022  Celý týden sedím doma, mám nějakou nemoc, ale covid ani omicron to není (testoval jsem se). Pařeniště nemám nachystané ani se mně nechce jít na zahradu. Sazenice mám už dost velké, většinou už kvetou a mají nasazené drobné plody. Některé jako třeba... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 24.3.2022 Vypadá dobře.
Vladimír |
 |
|
 |
Rajčata 2022, 17.3.2022  Okno mám přeplněno sazenicemi rajčat. Potřeboval bych, abych mohl těch 26 kvetoucích keříčkových rajčat dát na zahradu do pařeniště. Ale teploty v noci jsou stále hluboko pod 0°C a v pařeništi klesají někam k 3- 4 °C, ve dne maximálně 20-25 °C.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 14.3.2022 Momentálně je většina mých sazenic vysoká do 35 cm až na některé výjimky (42 days, Lyana Rozovyi, a také ta Startka, u které jsem zasypal stonek po pátý list). Ty jsou vysoké cca 40 cm. Ta druhá Startka, která je ze zakořeněná z vrcholu je vysoká 28... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 13.3.2022 Trochu velký trpaslík. Asi se někde stala chyba. Důležité je, že to to nevadí. Ať se ti i nadále daří.
Vladimír |
 |
Rajčata 2022, 12.3.2022 Připomínka k tomu Arctic Rose. Je to opravdu odrůda vyšlechtěná lidmi z Tomatoville v projektu Dwarf. Ale to neznamená, že všechny odrůdy jsou trpasličí. Od tyčkových rajčat se liší jen tím, že vzdálenost mezi listy je kratší cca o dvě třetiny.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 12.3.2022 Když fotím mobilem, tak si fotky pošlu na svůj mail, odtud do nějakého souboru a v Irfan Wiev otočím. Teprve potom dávám na Zahrada.cz.
Vladimír. |
 |