|
Která zelenina je odolná španělským slimákům, 8.2.2022 Já to třeba nevím, takže pro mne dobré info, ale nepoužívám chemii. Jediné co používám je sulka na česnek, Občas pár granulek k okurkám přo klíčení a kuprikol na jednu broskev a tabák na mšice....
Ano. Mám strupovitost i na rezistentech, slimáci... celý příspěvek > |
 |
Nerostoucí melouny, 8.2.2022 použil jsem několik způsobů na youtube je toho mnoho když napíšete grafting melons on a gourd. Osobně se mi líbil způsob propíchnutí listu silnější špejlí od středu rostliny a zasunutí seříznutého roubu melounu. Proč se mi to neujalo asi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Která zelenina je odolná španělským slimákům, 7.2.2022 V loni byl strašný tlak slimáků. Donutilo mě je sbírat. Denně jsem jich posbíral i 100 z nějakých 1000m2. Roční nadílka určitě 5000 kousků. Sežerou vše. Mám kočky, takže granule občas při klíčení okurek používám jen ve skleníku, ale snažím se... celý příspěvek > |
 |
Nerostoucí melouny, 7.2.2022 Na podnož okurek? V loni jsem poprvé rouboval na tykev fíkolistou. Z cca 40 pokusů mi nevyšel ani jeden, tak jsem poslední tykev hodil na záhon a mám alespoň dostatek semen na letošní roubování. V lídlu mají opravdu levná semena melounů. Již se těším... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 5.2.2022 Díky za info a rady. Semenáčky letos nechám vyrůst, přesadím do větších květináčů a příští rok zkusím to očkování meruňky. Já jsem kdysi zkoušel očkování T, ale bylo to neúspěšné, tak jsem jen rouboval za kůru a anglická kopulace.
Ať se daří. |
 |
Červený angrešt, 30.1.2022 Jsem nyní zkusil přehrát a vyhledat přes google a funguje.
|
 |
Červený angrešt, 30.1.2022 Budu mít 4 roky Primu a Pax. Po Captivator, která měla mizerné drobné plody, si konečně vychutnávám po asi 15 letech angrešt. Jedno z nejlepších plodů na zahradě. Dále jsem spokojený s červeným rybízem Rovada.
Prima roste hodně bujně a stromky... celý příspěvek > |
 |
Jabloně do 465 m.n.m, 25.1.2022 Jsem sice 430 n.m., ale obklopen kopci 600-700m.n.m.Krkonoše. Mám 2x rubinoly na mm106 a šíleně mi trpí strupovitostí. Merkur na m26 nerostl vůbec. Admirál na m111 starý 7 let. Poslední sezonu se neobjevila f. skvrnitost, tak doufám, že to bude... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 20.1.2022 Ostatní komenty mne navedli na to, že dám semenáčkyi do květináču, abych k očkování mněl přístup a mohl je očkovat třeba ze stolu a po ujmutí je bez újmy zasadil, kam budu chtít. Roubuju běžně jabloně, za kůru a nebo anglickou kopulaci mám v... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022, 19.1.2022 Neuvěřitelné kolik pěstujete druhů rajčat.
Škoda, že zde neexistuje nějaká stránka oblíbenosti odrůd. Snažím se najít nové odrůdy na pěstování, ale musím říci, že jsou výsledky nevalné. V loni jsem zkoušel po dlouhé době stupické a byl jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování, 19.1.2022 Zdravím.
Jelikož jste Mičurin a roubujete, mám na Vás dotaz. V loni jsem koupil meruňku a před 2 lety se mi vyvrátila domácí švestka. Byla úrodná a tak jsem naposledy sušil a asi 50 pecek jsem hodil jen tak na záhon. Jelikož vím, že se domácí... celý příspěvek > |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 13.9.2021 Děkuji všem za komenty.
Zase po delší době jsem kouknul na zdejší web. Moc práce na zahradě a mám práci naplánovanou již tak na 2 roky. V zimě se tomu budu věnovat. Je to jednoduché, postavené co dům dal....Po česneku jsem vysel hrách s ovsem a... celý příspěvek > |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 16.8.2021 Mě se líbí i tento systém a skleníky se prodávají i zde.
Bohužel třeba zde v tomto videu se snaží vše udusit, usmažit, upéct. V létě i na jaře není nic horšího, než se snažit " urychlit " sklizeň nevětráním. To je dle mého základ k úspěchu. Mít... celý příspěvek > |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 16.8.2021 Zdravím. Nechodím sem každý den . Jak si to představujete? Mohu nafotit cca míry, nejlépe po sezoně. Táta byl zámečník a já slaboproudař. Byl jsem rád, že dokážu něco přivařit při opravě (omlouvám se svářečům) a zvyšoval jsem ho o 30cm, abych... celý příspěvek > |
 |
Boj s plísní determinantními variantami rajčat?, 9.8.2021 Díky za tátu. Ten by si to považoval, takovou pochvalu. |
 |