|
Čačanská Rodná, 30.8.2022 Na Čačanskou rodnou bych zase málem zapomněl, stejně jako na Wangenheimovu. |
|
Gabrovská se Bulharům povedla, 30.8.2022 Tady je Gabrovská kvalitní, sladká, aromatická, i když trochu po deštích rozpraskala. Spolehlivá pološvestka. |
|
|
|
Gabrovská se Bulharům povedla, 30.8.2022 Nezapomněli jse na Gabrovskou? U mě prozatím s Hanitou nejchutnější. |
|
Švestky 2022, 27.8.2022 To je všechno věc náhody, pane ITB. Jubileum i Kalipso nelze zaměnit za normální modrou podlouhlou švestku. Zajímalo by mě, co Vám to prodali za sorty místo těchto dvou. Co se týče Domácí švestky, tak je jich samozřejmě celá řada, ale že by jste ji... celý příspěvek > |
|
Tuleu Gras, 27.8.2022 Pěknou fotku Tuleu Grasu má v databázi Jirka Vysloužil. |
|
Elegant Lady, 26.8.2022 Hodně plodů a taky hodně poškozených plodů. Jinak kvalitní odrůda broskvoně - to už víme. |
|
Broskvoň Flamin Fury, 26.8.2022 Broskvoň FLAMIN FURY byla zasazena na stejné místo, na kterém se konal neúspěšný pokus s odrůdou South Haven, která byla nejspíš pravá (podle jediného plodu), další South Haven už byl falešný (bělomaska). Ovšem tato odrůda Flamin Fury se jeví... celý příspěvek > |
|
Broskvoň Regina, 26.8.2022 Broskvoň REGINA (Zíbal Strážnice), PRINCESS (Klivia BA) a ELEGANT LADY (Stape Vajda Čaklov) jsou odrůdy dosti podobné kvalitou plodů. Regina je z nich asi nejranější, letos výborná chuť. |
|
Elberta, 26.8.2022 Staroslavná ELBERTA by dozráti mohla, ale jinak bych na zářiové a řijnové broskvoně moc nesázel. |
|
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 26.8.2022 Bývalý generální tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Československa soudruh Miloš Jakeš mě v dokumentu s názvem "Milouš" inspiroval, jak naložit s přebytečnými švestkami. Jelikož mám také moc rád švestkové knedlíky, stejně jako soudruh,... celý příspěvek > |
|
|
|
Švestky 2022, 26.8.2022 Máte to nějaké popletené, jak by napsal KUKY. Jubileum vypadá jinak, podobně jako na vespod přiloženém odkazu. Kalipso vypadá také jinak, než na Vašich dřívějších fotkách. Je to kulovitá modrá švestka. Možná jste vyfotil místo Jubileum... celý příspěvek > |
|
Tuleu Gras, 25.8.2022 Pro mě je objevem posledních let rumunská "Domácí švestka" TULEU GRAS. |
|
Topgigant, 25.8.2022 Nádherná násada to není, pane z Buchlova, ale jelikož Vám tato sorta způsobuje takovou radost, dám jí ještě šanci. Původně jsem jí chtěl přeroubovat. Nahoře mám tu nešťastnou Haromu a kolem ní všechno odstraňuju. |
|
Zimmerova, 25.8.2022 Velká švestková symfonie tam není, ale AZURU (Das ist schrecklich ) strčí rozhodně do kapsy. Nikoliv velikostí plodů, ale chutí. |
|
Vision, 25.8.2022 VISION (Pacific x Albion) má sice velmi dobrou chuť, ale většinou shnije ještě před dozráním, podobně jako President. |
|