|
Odrůda Cresthaven, 2.9.2022 Tady u mě je CRESHAVEN poslední spolehlivě dozrávající odrůda broskvoně s výbornou kvalitou. Například tohle chladnější počasí ze studenou nocí vůbec broskvovým plodům nevyhovuje. Hlavně se to psávalo o Elbertě. Holt astronomický podzim je tady.... celý příspěvek > |
|
Bystrická slivka, 2.9.2022 Ještě to chce pár dní na lepší vyzrání plodů. |
|
|
|
Zimmerova, 1.9.2022 ZIMMEROVA vznikla jako semenáč Domácí švestky z volného sprášení v Německu na přelomu 19. a 20. století. Co lze říci o kvalitě plodů zde vyobrazených? Dobře vyzrálé, měkké plody jsou pro mě nečekaně sladce švestkové aromatické, nikoliv jen dobré, ale... celý příspěvek > |
|
Valjevka, 1.9.2022 VALJEVKA (Agenská x Stanley) je pro mě velmi rozporuplná odrůda. Stále jí věřím právě pro exkluzivně švestkovou chuť, kterou poskytl například tento rozpůlený plod na fotce. Dužnina není rozbředlá a nazelenalá, ale naopak, jak si můžete všimnout, že... celý příspěvek > |
|
Bystrická slivka, 31.8.2022 Na Debrecínské jsem zatím žádné plody neměl. Určitě by to upřesnil Jirka (FM). |
|
Tuleu Gras, 31.8.2022 S kvalitním rumunským TULEU GRASEM potěšila paní Lída. V prodeji už moc není. Snad se zase objeví. |
|
Bystrická slivka, 31.8.2022 Muškátová příchuť Bystrické to je síla. Někdy mi to až připadá, jako kdybych kousl do "mýdla". Fakt zajímavá sorta švestky. |
|
Slivoň Amers, 31.8.2022 AMERS (Standart x Stanley). Nebo-li po stopách odrůdy Stanley. Celkem dobré švestky tento Amers. |
|
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 31.8.2022 HANITA (President x Aurerbacher) je fakt jasná jednička. Alespoň v srpnových pološvestkách. Vynikající, super výrazná, švestková chuť. |
|
Broskvoň O´Henry, 31.8.2022 Broskvoň s názvem O´Henry bude zrát pravděpodobně až po Elbertě. Plody jsou stále tvrdé. |
|
|
|
Broskvoň Flamin Fury, 31.8.2022 Tohle byly, Martine, výborné broskve, i když moc taky nevybarvily. |
|
Odrůda Cresthaven, 31.8.2022 Cresthaven sice nevybarvuje, trpí hodně chlorózou listů (tady u mě), plody jsou prakticky momentálně jen žluté, o něco více než na těchto přiložených fotkách, ale chuť výborná. Zase jedna sorta, co netrpí "jalovinou" u nedostatečně osluněných a... celý příspěvek > |
|
Elberta, 31.8.2022 Minimálně tak 60, ale uvádělo se leckde u Tardibelle mnohem méně, což neodpovídá realitě. Plody Elberty vyzrávají nestejnoměrně, půlka měkne a druhá půlka je tvrdá, což není žádné terno. Vybarvení slabé. U toho vyfoceného plodu byla jedna půlka taky... celý příspěvek > |
|
Elberta, 30.8.2022 ELBERTA dozraje určitě, jeden plod už spadll a byl částečně zralý. |
|
Veeblue, 30.8.2022 Pro mě bude asi nejlepší ponechat si Stanley. Z jeho kříženců tak maximálně Čačanskou rodnou a Jojo, které má celkem výraznou chuť pokud dostatečně zesládne. Veeblue, Verity, Valor nic moc a nakonec ani ta Valjevka letos nějak zvlášť nezabrala.... celý příspěvek > |
|