Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Toptaste, 15.9.2022 Obsahuje fotku
Éra Toptaste u mě pravděpodobně skončila. 
Švestka Jojo, 15.9.2022 Obsahuje fotku
Je vůbec možné, vážení přátelé. aby odrůda slivoně s takto krásně oranžovou dužninou byla špatná? Otrhané plody přiměřeně zesládly a mají svoji specifickou chuť.
Babygold, 15.9.2022 Obsahuje fotku
Tomuto velmi pozdnímu tvrdkovému Babygoldu se letos dozrát nechtělo a "zabalil" to předčasně. Zřejmě si řekl, že v tak hnusném počasí se na to může vykašlat. Přitom v minulých letech to byla nejlepší tvrdková broskev, co jsem tady kdy měl.... celý příspěvek >
Broskvoň O´Henry, 15.9.2022 Obsahuje fotku
Plody dozrály i v tom "sajrajtu", co je venku. Kvalta asi nejlepší, co kdy byla, ale stejně je ta chuť dost málo aromatická, podzimní. 
Tardibelle, 15.9.2022 Obsahuje fotku
Chuť Tardibelle spadla do průměru. Co také čekat v téhleté slotě.  Kde, že je zlaté září.
Jolina a Joganta, 12.9.2022
Ano, teď zraje Jojo, ale že by Joganta zrála tak brzo, to se mi nezdá. Pátral jsem jen zběžně a všude to vypadá až na září. Každopádně chuť toho plodu na fotce byla velmi uspokojivá, výrazná, což není vždycky u těch Němců zvykem.
Tardibelle, 12.9.2022
Lahodnější broskve jsem nikdy nejedl, pohádka, ale jen ty první plody. A nejde o žádný říz ani horkost u kostky. Úplná dokonalost. Mám ještě jednu Tardibelle koupenou původně jako Lolita. 
Těchobuzická, 12.9.2022 Obsahuje fotku
Znáte odrůdu slivoně Těchobuzická? Není to žádná nová "německá atrakce", a jestli stojí za vyzkoušení musí každý zhodnotit sám. Chuť plodů se mění s tím, jak se postupně přibližuje od jednoho rodiče k druhému. Od Domácí švestky v pevném stavu k... celý příspěvek >
Jolina a Joganta, 12.9.2022 Obsahuje fotku
JOLINA anebo JOGANTA? Moje chyba, že jsem si včas lépe neoznačil oba stromky z Klivie BA. Doktor MV si rouby, které jsem mu kdysi poslal, jistě lépe označil, jelikož o obou slivoních píše na "truc" fóru. Škoda, že jsem jeden ze stromků nedal místo té... celý příspěvek >
Tardibelle, 11.9.2022 Obsahuje fotku
Tardibelle má širokou škálu různé zralosti. Některé plody už dávno spadly ještě nezralé (zdá se, že nedrží dobře), některé jsou zelené, některé už nepatrně vybarvují. Dva menší plody dokonce trochu změkly, ale jak vidíte na fotce nejdou od pecky.... celý příspěvek >
Broskvoň O´Henry, 11.9.2022 Obsahuje fotku
Koštoval jsem druhý malý plod, ty barevné, velké jsou ještě tvrdé. Jak vidíš, Martine, dužnina vypadá excelentně, je jemná, šťavnatá, ale chuť je jako vždy mdlá, jinou u této sorty zatím neznám..
Elberta, 11.9.2022 Obsahuje fotku
Už jsem si myslel, Martine, že v září s broskvemi "pozdě bycha honiti", ale tento poslední plod Elberty zazářil.velkolepě. Jsem rád, že mám ještě jeden stromek na GF-677 a nejenom tento na Rubiře. Dokonce jsem se dočkal i té nepatrné kořenitosti v... celý příspěvek >
Velmi pozdní bělomasá broskvoň K2, 11.9.2022 Obsahuje fotku
Dobrý den. Velmi pozdní, tudíž zářiová je K2 v našich podmínkách. Na stromku 2 plody, z toho ten menší byl již zralý. Oceňení za pevnou a hutnou dužninu plodu. 
Broskvoň O´Henry, 11.9.2022 Obsahuje fotku
Plody broskvoně O´Henry jsou poněkud lépe vybarvené než v minulých letech. Některé už zmizely do "věčných lovišť" moniliové hniloby. Jeden takový částečně ještě zdravý jsem koštoval, ale nevybočoval z kvality minulých let. 
Elberta, 10.9.2022 Obsahuje fotku
U mě se prozatím jeví lépe ELBERTA než O´Henry. V dalších letech to může být jinak. Elberta bude zrát také dříve než O´Henry, letos mezi 5.9. - 10.9., O´Henry tak o týden později. Na malém stromku Elberty jsem nechal zbytečně moc plodů, přesto nebyly... celý příspěvek >
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika