|
Farclo, 28.9.2022 Plody Farcla trochu víc zoranžověly, jsou ale stále tvrdé. Nevím jak Kech Psar, ale jakou kvalitu může mít teplomilné ovoce (broskve a meruňky) v tomto podzimním počasí? Přijde alespoň tereziánské babí léto? (tereziánské babí léto nastupuje... celý příspěvek > |
|
Hardyho máslovka neroste, 28.9.2022 O drogách a absťáku nevím (viz. minulý příspěvek), ovšem chyba, že jsem si všude Hardyho narouboval ve spodních částech stromů. Zatím jediný plod s chutí staré ušlechtilé odrůdy, nerušila ani trochu navinulejší chuť. |
|
|
|
Lucasova, 28.9.2022 I když se to pánům MV a PP nemusí líbit, tak v dobrých oblastech je přesto Lucasova výborná hruška. Jedná se o velice chutnou, hojně rozšířenou tržní odrůdu. |
|
Harbel, 28.9.2022 HARBEL asi tvrdka nebude, když jde od pecky.
Harbel Peach Variety
|
|
Tardibelle, 28.9.2022 Pěkné, Martine. Těmhle mým plodům Tardibelle na fotkách chybí vyloženě teplo. Nejsou dobře vyzrálé, ani nejdou dobře od pecky. Kdepak honit broskve ve studeném září. Pokud ovšem nemáte stejné nároky na broskve jako v létě, tak se samozřejmě sníst... celý příspěvek > |
|
Velmi pozdní bělomasá broskvoň K2, 24.9.2022 Ve svém vlastním státě, kde vyrábíme levnou elektřinu, jí máme i po zastropování nejdražší v Evropě? Kam jsme se to dostali? Zelení trotlové si zavírají elektrárny a my to máme sponzorovat za naše několikanásobně nižší platy. |
|
Velmi pozdní bělomasá broskvoň K2, 23.9.2022 Zastropování cen elektřiny na 6-9 Kč za 1kWh je výsměchem našim občanům. |
|
Broskvoň O´Henry, 20.9.2022 Ještě jsem jeden našel. Martine, co Giglemína? Tady v tuhle dobu už nelze čekat zázraky. |
|
Tuleu Gras, 20.9.2022 Fakt výborné švestky. Takové šťavnatější Domácí. |
|
Desert, 20.9.2022 Za těhle pár Desertů z Vysočiny jsem rád, doma mně vždycky propadnou. |
|
|
|
Velmi pozdní bělomasá broskvoň K2, 16.9.2022 Druhý a poslední plod zářiové bělomasé broskvoně K2. Teď právě venku zase "chčije". Přitom včera paní Zárybnická říkala něco o tom, že před dvěma lety bylo 15.9. kdesi u nás 31°C. Tak kde je to globální oteplování, pane SPCH? |
|
Broskvoň O´Henry, 16.9.2022 Poslední plod velkolepé broskvoně OˇHENRY. Velkolepé proto, že ji vždycky chválil Jirka (FM), ale i Tomas75 z vlákna velmi pozdní broskvoně. |
|
Tardibelle, 16.9.2022 Samozřejmě přeju pánovi z Českobudějovicka hodně úspěchů, ale možná je na tom nejlépe Jirka (FM), kterému broskvoně zašly na nějaké choroby a nemusí se tak trápit s případnou zářijovou zimou jako teď my. Plodů na Tardibelle bylo letos méně a... celý příspěvek > |
|
Toptaste, 16.9.2022 Znáte film Dědictví aneb K... hošigutentag, jak tam říká Jozef Kroner "Však je to sladké jak "h... z nutrie"? Tak proto. Navíc kyselé v těstě. Paradoxně. |
|
Topend, 15.9.2022 Nějaký podivný Topend, který opadal už začátkem září, ne? |
|