Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tuleu Timpuriu, 21.1.2023
Po zkušenostech s chuťově výbornou švestkou Tuleu Gras z minulého roku by mě zajímala i tato další rumunská odrůda s názvem Tuleu Timpuriu. Rouby jsou dostupné například ve VŠÚO Holovousy.
Skore marhule, 21.1.2023
Že je Leskora náchylnější na moniliový úžeh, to nemůžu potvrdit, jelikož se docela daří pomocí fungicidu Signum toto onemosnění dobře zvládat. Sem tam nějakou napadenou větvičku nepočítám. Dávám už většinou tři aplikace. 
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 21.1.2023
Ptal jsem se na možnost použití sirnatého Kumulusu místo Syllitu nebo Thiramu před květem na broskvoních proti kadeřavosti. Odpověď neznám, jen můžu potvrdit vedlejší akaricidní účinky Kumulusu proti sviluškám a hálčivcům na slivoních a hrušních.... celý příspěvek >
Skore marhule, 21.1.2023
Svatá pravda, petrsi, i když pěstitel pan PP by s tímto názorem rozhodně nesouhlasil, protože Leskora mu opakovaně zmrzla na prach, takže ji nakonec celou prohnal komínem. Já jsem si ještě oblíbil meruňku Tsunami, i když není zdaleka tak odolná jako... celý příspěvek >
Roub Elise, 18.1.2023
Co takhle radiomutant DIONE. Stromek momentálně nikde nemají, tak alespoň nějaký pěkný roubek. Nejdříve nic oslnivého a pak najednou samá chvála. 
Rašení květních pupenů, 18.1.2023
Minulý rok to bylo v lednu u meruněk podobné. Teď bych se nějakých lehčích mrazů nebál, horší jsou mrazy v únoru a březnu, kdy budou pupeny ještě více "rozbalené". David může na Mladoboleslavsku každoročně vyprávět. 
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 18.1.2023
Je dobře, že se KUKY nikam neztratil a pořád s ním můžeme počítat. Já už jsem včera díky pěknému počasí provedl druhý postřik Championem. Další postup až dle signalizace před květem. Je třeba říct, že, i když to někdy vypadá před květem na podezřelou... celý příspěvek >
Děkanka zimní - Beurré Easter, 18.1.2023
Děkanka zimní stojí ve vhodných polohách určitě za vyzkoušení. Plody bude třeba zasáčkovat (pokud jich bude málo) a nechat na stromě tak do listopadu Jediný letošní přírůstek na zdejších roubech má už Martin. 
Beurré SIX, 18.1.2023
Protože rouby Sixovy se pěkně rozrostly, je možno případným zájemcům nějaké poslat.  
Beurré SIX, 10.1.2023 Obsahuje fotku
Sixova máslovka stejně jako Děkanka zimní je docela obyčejná zelená baňatá hruška se specifickým tvarem. Přestože neoplývá lákavým vzhledem jedná se o chutnou, sladce navinulou máslovku.
Děkanka zimní - Beurré Easter, 10.1.2023 Obsahuje fotku
Na roubu Děkanky zimní byly letos tři plody. Protože byl jeden plod poškozený hmyzem, sklidil jsem raději všechny tři předčasně. Ten poškozený plod záhy dospěl do máslovité konzistence s výbornou chutí, což bylo hodně překvapivé.
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 9.1.2023
Na Tři krále o krok dále. Letos je dokonce takové teplo, že ze země lezou první květy, co tady každý rok fotím. Přitom před rokem jsme si na Vysočině fajně zabruslili. Čo sa týka kučeravosti, tak mapa Ametu se signalizací aktivních teplot sedí letos... celý příspěvek >
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 6.1.2023
Thiram je sice pouze kontaktní fungicid, dá se ale použít takto pozdě, jak píše Martin. Bohužel jak s Thiramem tak Syllitem je už zřejmě ámen. U Syllitu jsem se domníval, že na Slovensku dostupný bude i nadále (levné postřiky), ale bohužel to tak... celý příspěvek >
Postřik proti kadeřavosti již nyní?, 5.1.2023
Pokračují vysoké lednové teploty a prognóza naznačuje, že požadovaná hodnota pro postřik nastane v průběhu několika dní. Alespoň tady u nás. Podle stavu pupenů by to odpovídalo. Připomínám, že při tomto prvním postřiku je nejúčinnější měď, tzn.... celý příspěvek >
Prevrublovanie zimnej odrody na letnu, 3.1.2023
V Sudetech mám na Stark Earliest, o jejíž plody nebyl velký zájem naroubovanou vydatnou směsku odrůd a to Anderu, Angold, Gascoigneho šarlatové, Bláhovo oranžové, Mac Intosh (Mikeš13), Cortland, Zuzanu, Gravštýnské, nádherně se rozrostl roub... celý příspěvek >
Další diskuze:  8182838485>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika