|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Redskin, 3.3.2023 Nikde jinde než ve Spomyšli jsem ji neviděl. Tenkrát se mi stromek neujal. Škoda. South havenka to samé. | | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 2.3.2023 Zdejší -4°C nemůže pupeny rozházet, ale třeba se pletu. Ten Wonder Cot má podstatně více narašené starší, kyticové plodonoše, než květní pupeny na jednoletých letorostech. Ten rozdíl není nikde tak patrný jako právě na této odrůdě. Výborná marhuľka... celý příspěvek > | |
| | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 25.2.2023 Už jsem párkrát psal, že cizosprašnost zde u mě nehraje roli. Cizosprašný Goldrich nebo Prezident mají úrody bohaté. Včel je zde také dost, zřejmě je včelaření módní záležitost i ve městech. Big Red a Sweet Red mají poslední dobou fádní chuť, takže... celý příspěvek > | | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 25.2.2023 Nerozumím dobře textu, pane 81.144. Co se týče pupenů, je nejvíce narašená Big Red a Wonder Cot. Pro nedůvěřivého pana PP přidávám důkaz, že se na Poličsku opravdu dalo lyžovat. | | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 24.2.2023 Po velmi teplé druhé polovině února, kdy teplota šplhala místy i k 15°C, přichází další holomrazová vlna, tak nechtěná snad u všech pěstitelů meruněk. Ptákům, kteří se v těchto "dubnových" teplotách, tak hlasitě projevovali, už brzo do zpěvu moc... celý příspěvek > | | Anegat, 19.2.2023 Psávalo se, že Anegat je vylepšený Bergeron z hlediska pevnosti a skladovatelnosti. Typoval bych, že pan Fiala už tyto "zastaralé" odrůdy nahradil nějakými horkými novinkami. | | A je po meruňkách, 19.2.2023 Na kopcích kolem meteorologické stanice Nedvězí (722 m.) se dalo běžkovat minimálně 14 dní. Z celé rodiny to baví na stará kolena tak akorát mně. Ošoupaná prkýnka máme asi 2 roky. Co se týče Martinových postřehů k meruňkám, tak ujmutý roub Carmen top... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 18.2.2023 Žádné květní pupeny jsem nepitval. Pokud se nenaplní sny pana PP o řádné zimě, tak bychom mohli mít tuto pupenovou etapu již za sebou. Nevím, jak pan PP, ale já jsem si alespoň na Vysočině pěkně zaběžkoval na upravených tratích, když už nějaká zima... celý příspěvek > | | A je po meruňkách, 18.2.2023 Prozatím jsem si nevšiml žádných vysypaných pupenů meruněk při minimální teplotě -10°C v první polovině února. Konec března s takovou teplotou by byl jistě horší. | | A je po meruňkách, 7.2.2023 Holomráz dnes přišel k nám, neradujme se, holomráz dnes přišel k nám, neveselme se. A jak tento holomráz úřadoval na narašených meruňkách, to se ukáže v následujících dnech. | |
| | Roub Elise, 30.1.2023 Mně před lety poslal pan Vajda z Čaklova stromky až do Čech. Broskvoně E. Lady, Elbertu Luthera Burbanka a nektarinku Shraz. Ztráta právě této dosti kvalitní velmi rané žlutomasé nektarinky mrzí. | | Skore marhule, 30.1.2023 Stejná nadmořská výška jako na Opavsku. (Tsunami, Sefora, Lilly Cot, Wonder Cot.) | | Tolar, Promise, Nectavit, 24.1.2023 Škála příchutí Domácích švestek je bohatá, proto se těším na všechny, ať už posháněné Jirkou, nebo z všelijakých holovouských roubů starých i novějších odrůd. Kvůli Tolaru jsem silně omezil růst vedlejší silně rostoucí Toptaste na myrobalánu a těším... celý příspěvek > | | Skore marhule, 24.1.2023 Lejunu mám už druhou, první zašla před lety. Vitálnější se zdá být sestra Lejuny s názvem Frostina (LE-8311). Zraje sice o něco déle, plody se zdají být kvalitní. Nějaký roub by se našel. Ledana v minulém roce... celý příspěvek > | | Tuleu Timpuriu, 24.1.2023 Hledal jste špatně, 124.146, zkuste to znovu a lépe. Co se týče vloženého popisu odrůdy Tuleu Timpuriu s podtržením citlivosti na šarku, tak to bude jistě v některých oblastech problém. Osobně si z Holovous necháváme posílat rouby odrůd, z nichž... celý příspěvek > | |
|
|
|
|