|
Meruňky 2023, 24.6.2023 Ona o asi odrůdová vlastnost nebude. Já mám na Vehardě i Koolgatu listy normální, ale našel jsem takové listy skoro přes celou ruku na spodní větvi Wonder Cotu a Ceglédi Óriás. Bohužel jsem zjistil, že odchází větev s roubem Candely. Stromek ze... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2023, 24.6.2023 Výborně, Marku. Vypadá to, že ten Koolgat bude zrát opravdu až s Orangeredem. Snad bude odolnější k mrazu v květu než Orangered. Stromek se mi ujal, tak ještě aby byl pravý. |
|
|
|
Meruňky 2023, 24.6.2023 Ano, řiďte se tím, co napíše pan Jiří. To není žádný pěstitel "hop nebo trop" a vyhledávač senzací, ale zkušeně vybírá odolné kousky. Jsem zvědavý, co za plody bude mít letos. Těším se na další svoje zralé meruňky. Něco málo bude i na Ledaně, před... celý příspěvek > |
|
Spring blush, 24.6.2023 Jediný plod Spring Blush dozrál. Jeho chuť je určitě výraznější a meruňkovější než "Thyrinthos" ve stejné fázi zralosti. Odolnost květů proti mrazu je ale u většiny starších, známých meruněk z Escande velmi slabá. |
|
Broskve 2023, 24.6.2023 Nádhera. Nemáš taky ten Springcrest pro porovnání? Letos je to poprvé, co Springcrest tady u mě překonává Harbinger v plodnosti i odolnosti ke kadeřavosti. Ale s tou Františkou to je výhra, Martine, když ani nezmrzla. |
|
Meruňky 2023, 24.6.2023 Martine, kdyby ses přihlásil pod nějakým jménem, mohl bys vkládat víc fotek najednou. Jinak ta Pricka je nádherná. Rozkvétá tato odrůda později? Není mi jasné, proč Priciu Jirka zlikvidoval. Zřejmě kvůli citlivosti na mráz v květu. |
|
Obaleč švestkový II. generace, 24.6.2023 Už jsi, Jirko, stříkal proti II. generaci? |
|
Královna Hortenzie, 24.6.2023 Jak jste tedy spokojeni s touto sladkovišní? Je sice vhodná pouze na přímý konzum, ovšem pro tyto účely je excelentní. |
|
Ruth Gerstetter, 24.6.2023 Červnový propad plodů odrůdy Ruth Gerstetter. Stopka vybarvených plodů zežloutne a plod spadne. |
|
Meruňky 2023, 24.6.2023 Současné vybarvení hlavní rané odrůdy. |
|
|
|
Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 24.6.2023 Mezi všelijakými cizími odrůdami moravský Granát asi už nevynikne, ovšem jeho plodnost je stabilní, oproti vedlejšímu Rivanu a Burlatu na které spoleh prozatím není. |
|
Broskve 2023, 24.6.2023 A jak je na tom váš Springcrest, pane Waltře, a co francouzská Františka, Martine? |
|
Broskve 2023, 23.6.2023 Začínají vybarvovat Springcresty. Na Sugar Time přece jen nějaké výhony vyrazily. Vypadá to velmi neperspektivní odrůdu broskvoně. Neodolná vůči mrazu v květu a silně citlivá ke kadeřavosti. |
|
Královna Hortenzie, 23.6.2023 Nakonec je plodnost klasická, jako každý rok. Tak střední. Ovšem pokud má pan PP tak luxusní Favority, jako jsou tyto lahodné plody Královny Hortenzie, tak si může gratulovat. Sladkovišeň raná bude asi záměna. Plody jsou drobné a nezraje určitě dříve... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2023, 23.6.2023 Můžeme ho klidně přejmenovat. Jsem rád za těch pár plodů, protože původně moc odolný nebyl, ale bohatě kvetl a něco na něm přece jen zůstalo. Dost plodů by bylo i na Kompaktě, ale nemám pro ní místo. Je odolná k mrazu i moniliovému úžehu a taková... celý příspěvek > |
|