Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Phytophthora infestans, 4.7.2023
To nejsou stesky. Jde mi o upřesnění choroby a více názorů. Jak jsem psal, minulý rok byly tyto problémy s jednou sazenicí Goldkrone. Po její likvidaci byl pokoj. Rajčata jsem vůbec nestříkal a vydržela z nějakých mně neznámých důvodů až do půlky... celý příspěvek >
Mulčování ovocných stromů, 4.7.2023
Hornosvratecká vrchovina minulý rok. 
Mulčování ovocných stromů, 4.7.2023 Obsahuje fotku
Vzorně namulčované broskvoně. 
Obaleč švestkový II. generace, 4.7.2023
Sanium Ultra je přejmenovaný DECIS. Kuky by namítl, že deltamethrin hubí i užitečné organismy, takže ho nepoužívá. Mně spíš vadí ukrutně dlouhá OL a to 28 dní. Pravděpodobně také hůře učinkuje při vyšších teplotách. Naparfemování, aby tolik nesmrděl,... celý příspěvek >
Phytophthora infestans, 2.7.2023
Nikdo nemá podobnou zkušenost?
Orangered, 2.7.2023
Kde jsou ty časy, když Orangered byl z větší části červený (viz, fotky ve vlákně). Možná, že je to tím, že plody zrají v posledních letech dříve a nestihnou tolik vybarvit. Normálně zrával kolem 10.7..Chuť je lahodná, ale ne tak výrazně meruňková... celý příspěvek >
Orangered, 2.7.2023 Obsahuje fotku
Začaly padat plody Orangeredu. 
Meruňky 2023, 2.7.2023
Však já to nikomu nevnucuju, pane Biglere. Před lety jsem viděl na Hornosvratecké vrchovině v jedné vsi pár broskvoní před plotem nádherně zamulčovaných nadlouho posekanou trávou, jen jsem si řekl - to je dobrý pěstitel. Tady stále rozhrabují mulč... celý příspěvek >
Broskve 2023, 2.7.2023
Dva Springcresty už povolily, ale byly z druhé strany chycené moniliovou hnilobou. Vlastně první dvě broskve v sezóně. Takto pevné jsou možná nejlepší. Letos asi úplně nedobarví a už budou měknout. 
Chloroza, 2.7.2023
Dávám občas do zálivky Kristalon Gold. Jiné stromky reagují velkými, krásně zeleným listy a dobrými přírůstky, ale tomuto stromku zřejmě chybí ještě něco víc. Možná asfyxie.
Meruňky 2023, 2.7.2023
Dusík musíte dodávat ať už mulčujete, nebo ne. Hlavně broskvoním. Nevýhoda případných myší pod mulčem je známá. Já si nemůžu pomoct, ale jak někde vidím vysokou trávu nebo kopřivy, hned bych sekal a s tímto materiálem pak mulčoval. Hlavně ty kopřivy.... celý příspěvek >
Meruňky 2023, 2.7.2023
Nevím. Trávník spíš odebírá vláhu a živiny. Ideální je mulčování, které naopak vláhu zadržuje a po rozkladu dodává nějaký ten humus. U vás to možná neplatí, ale tady je sucho jako hrom. 
Chloroza, 2.7.2023 Obsahuje fotku
Jen pro zajímavost. Listy broskvoně Elberta na Rubiře a listy vedlejší Elberty na GF-677.  
Merunka Radka, 2.7.2023
Chodí sem jen občas. Nedávno tady gratuloval k úrodě.  Zkuste svůj dotaz zopakovat. 
Broskve 2023, 2.7.2023
Copak Springcrest, ten bude zralý až kdo ví kdy, ale ta Františka vypadá náramně. Určitě bude zralá dřív. To jsi na to kápnul.  Máš ji od PavlaCZ.? Velká škoda, že opadaly ty Sagittarie.
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika