|
Herman, 24.7.2023 HERMAN (Carská x Ruth Gerstetter) v průběhu času. |
|
Broskvošvestka, 24.7.2023 Lepší fotky nemám. Možná příště. Jedna větev se prodrala už asi dva metry od nás, ale tímhle foťákem víc nedokážu. Chuť plodů překvapila. Asi to nejlepší ovoce s červenou dužninou, co vypadá jako švestky. |
|
|
|
Poradite nekdo, co je to za svestku?, 24.7.2023 U mě to samé. Čačanská raná začíná teprve vybarvovat. |
|
Změny ve fóru ++++, 24.7.2023 Pan 46.159 ale nepsal o vás, pokud jsem to dobře pochopil. |
|
Změny ve fóru ++++, 24.7.2023 Nevím, jestli je 224.47 Paľo. Podle těch čísel se to nepozná, i když se shodují. Každopádně pan 224.47 odpověděl již pod jiným číslem, jak jsem si všiml. Abych pravdu řekl, tak už se začínám ztrácet v tom, co je provokace a co píše například skutečný... celý příspěvek > |
|
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 23.7.2023 Letošní problém se jmenuje sucho. Bergerony, které už spadly jsou sušší. Plody VP. které jsou měkké jen částečně jsou sušší také. Ty zcela měkké "bačkory" jsou ale fantastické. Neznám lepší chuť meruňky. Nezlobte se, ale Velkopavlovickou meruňku budu... celý příspěvek > |
|
Broskvošvestka, 23.7.2023 Já jsem tu odrůdu nevyšlechtil. Vycházím z tvrzení souseda. Rouby jsem před časem poslal panu Vysloužilovi, ale jak se zdá, tak si je nenarouboval, nebo se mu neujmuly. Mohli jsme být o jeden názor chytřejší. Modré plody s červenou dužninou měl... celý příspěvek > |
|
Broskvošvestka, 23.7.2023 Když už, tak Malvazinka má červenou slupku, nikoliv dužninu. |
|
Změny ve fóru ++++, 23.7.2023 host - 224.47 (?)
23.7.2023 16:41
Paľo. (1739) - 224.47 (?)
17.4.2012 18:12 |
|
A co vaše višně?, 23.7.2023 Pokud by jste chtěl stromek, můžu se pana z CH zeptat, jestli by nějaký "nevyrobil". |
|
|
|
Broskvošvestka, 23.7.2023 Po dlouhých letech jsem opět ochutnal sousedovu broskvošvestku. Už jsem tady o ní několikrát psal. Vím o ní minimálně 30 let, není to tedy žádný Melitopolski. Strom roste velmi silně a rozložitě. Plody mají vzhled nejprve červené, po dozrání kulaté... celý příspěvek > |
|
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 22.7.2023 Nezlobte se, ale Velkopavlovická meruňka je v chuti nepřekonatelná. Svoje nectnosti má, ale žádná jiná odrůda se jí v chuti nemůže rovnat. Letos se až nevysvětlitelně předvedla i v mrazuodolnosti květů. Úroda ideální. |
|
A co vaše višně?, 22.7.2023 Morela musí být na přímý konzum úplně černá, pokud dřív neshnije. Letos ty nejtmavší plody U.F. sice zůstaly kyselejší, leč navíc i částečně zesládly. To je potom lahůdka. Morelu měl kdysi soused. Je to poměrně zásadní nejpozdnější odrůda višní... celý příspěvek > |
|
Broskve 2023, 22.7.2023 Broskví bylo prozatím jen něco málo na ochutnávku. Springcrest, Springbelle spíše navinule broskvové, vyšší level - Spring Lady a nejvyšší Favorita Morettini 3. U FM3 překvapuje ta cukernatost oproti těm ostatním odrůdám. Cukernatost je vyšponovaná i... celý příspěvek > |
|
A co vaše višně?, 22.7.2023 Kdo porovná chuť amarelky FAVORIT a sladkovišně-skleňovky KRÁLOVNA HORTENZIE? Kutina píše, že amarelky jsou v chuti navinulé až nakyslé, přitom u Favoritu uvádí, že je chuť navinule sladká. Favorit jsem zrušil pro kyselost. Možná, že ty světle... celý příspěvek > |
|