Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Falešný Dapple Dandy, 2.8.2023 Obsahuje fotku
Překvapením roku je Dapple Dandy č.1. I když se nejedná o pravý Dapple Dandy, zpestření ke všem ostatním peckovinám je to dokonalé. Kdo zakoupil omylem tuto odrůdu, dá mně možná za pravdu. Zajímavé je, že zakoupená švestkomeruňka beze jména v... celý příspěvek >
Chernyj Barchat, 2.8.2023 Obsahuje fotku
S tím Barchatem jste mi udělal radost, ať už je výsledek jakýkoliv. Vypadá to, že se skutečně jedná o vyšlechtěnou švestkomeruňku, takže jako vzorek Barchat dobře poslouží. Chuť není špatná, v konečné fázi i sladká. V mém Dapple Dandy č.1 je navíc ta... celý příspěvek >
Azura, 1.8.2023 Obsahuje fotku
Azura začíná vybarvovat. Do zrání je však ještě daleko. Po pěstitelské stránce výborná odrůda. Na listech má sice šarku, ale plodnost je hojná, plody jsou prakticky všechny větší velikosti, atraktivního vzhledu. Kdyby už nic jiného nebylo třeba, byla... celý příspěvek >
Počasí, 1.8.2023
 Kde probíhají ty ochutnávky mandlové pálenky, pane SPCH, že bychom poklábosili o Babišovi. (viz.vlákno Změny na fóru 4) V Holešově? Jinak k tomu počasí. Před pár dny jsem koukal na počasí v ČT a překvapilo mě, jak se tady u nás prakticky z... celý příspěvek >
Royalvee, 1.8.2023 Obsahuje fotku
Poslední plody kvalitní broskvoně Royalvee ještě stihly dozrát v příhodném počasí.
Redhaven, 1.8.2023 Obsahuje fotku
Prozatím u žádného ze zralých plodů Redhavenu nešla dužnina oddělit od pecky.
Č. lepotica a Katinka, 1.8.2023 Obsahuje fotku
Pokračujeme i nadále, vážení přátelé, v mapování kvality letošní sezóny peckovin. Ze švestek prozatím nejchutnější Katinky. Pokud nepočítám dva plody Eliášovy, což je sice jiný "level", ale je to prozatím pouze "zašarkovaný" roub.
Počasí, 31.7.2023 Obsahuje fotku
Srpen Klepeta rudá do obilí se vnořila. Už pokosili a lány dlouhé jako stuhy už znovu převracejí pluhy. Večery v srpnu! Měkce líhá se do trav suchých pod jabloní. Chlad lesa zve tě, houby voní a za stromem už podzim číhá, by kvečeru,... celý příspěvek >
Chernyj Barchat, 31.7.2023 Obsahuje fotku
Nádherná fotka Černého Barchátu, pane.  Plody budeme mít stejně velké. Doporučeným opylovačem je myrobalán při částečné samosprašnosti. Mám kolem Fortune, Dapple č,1 a 2, další nekvetly. Zajímavé je, že ač kvetly s meruňkami, tak květy... celý příspěvek >
Polinka, 31.7.2023 Obsahuje fotku
Vypadá to, vážení a milí přátelé, že polská Polinka (Čačanská lepotica x Dabrovická) bude dozrávat přece jen až s Čačanskou lepoticí.
Falešný Dapple Dandy, 31.7.2023 Obsahuje fotku
Konzistence dužniny možná myrobalánová, ale jinak jsem rád, že ten stromek stále mám, a že jsem se neunáhlil s jeho zrušením. Exotická vůně a příchuť lákavá. Nakonec to bude zajímavější ovoce než nějaká průměrná meruňka nebo broskvoň. Dapple Dandy... celý příspěvek >
Nektarinka BIG TOP, 31.7.2023 Obsahuje fotku
Přesto ovšem mají plody vynikající chuť. Asi nejzdařilejší z těch žlutomasých nektarinek, co jsem měl. Překvapuje zvýšená cukernatost a specifická lahodnost. 
Švestky 2023, 31.7.2023
Pěkné, pane z Hodonínska.  Doufám, že se Čačanská lepotica vydaří, jak v Dolnomoravském úvalu, tak i zde na Východolabské tabuli. 
Poradite nekdo, co je to za svestku?, 31.7.2023
Podle doby dozrávání a velikosti plodů to Čačanské rané odpovídá. Mám vyfocenou Čačanskou ranou ve vlákně švestky 2023. Ty vaše se zdají být špičatější, ale to není rozhodující. U mě jsou plody na stromě vždy chutnější a s pevnější dužninou, než ty... celý příspěvek >
Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.7.2023
A já jsem si bláhově myslel, že jsem si narouboval bílou meruňku, jak je to v názvu vlákna a na úvodní fotce. 
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika