|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Polinka, 6.8.2023 O pravost obou lepotic nemám obavy, pecka při focení často vypadne, a je možné, že jsem ji tam dal obráceně. | | Polinka, 5.8.2023 Plody Polinky jsou dost podobné rodičovské Čačanské lepotici, ale uvnitř připomínají Dabrovickou. Tento plod zralý ještě nebyl. | |
| | Meruňka Ceglédi Oriás, 5.8.2023 Nevím, co si mám o této "ceglédiovské" odrůdě myslet. Kupoval jsem ji jako Ceglédi Óriás, ale dozrává v období VP, chutná podobně a obě poloviny plodu vyzrávají také tak nestejnoměrně jako u VP. | | Bergarouge, 5.8.2023 Na "Bergarůže" zatím štěstí moc nemám. Jednak stromek z Vykáně, kde je zahradnictví už dávno zrušené, jak mi psal pán z Českého Brodu, na GF-677 neroste, a pravděpodobně se ukazuje, že broskvomandloň nemusí být pro meruňku ideální podnož, ale hlavně... celý příspěvek > | | Oullinská renglóda, 5.8.2023 Oullinská ryngle. Byla tady včera, je tady dnes a bude i zítra. | | Harlayne, 5.8.2023 Já mám prakticky po meruňkách a žádná škoda to není, protože zraje jiné ovoce. Tak za měsíc bych si zase nějaké meruňky dal. Harlyane - jeden plod, Ula nějaké navíc, velikost a chuť letos podobná. | | Fortune, 5.8.2023 Další známí pěstitelé Fortune jsou panové Biegler a Vysloužil. Jelikož pana Vysloužila "knokautoval" ve vlákně Borůvky chřadnou jakýsi "dobrák" a to i přes marnou snahu pana PP o jeho obranu, tak zbývá už jen pan Biegler, který se ovšem odmlčel.... celý příspěvek > | | Falešný Dapple Dandy, 5.8.2023 V minulém příspěvku jsem vyfotil tuto odrůdu s Černým Barchátem a nyní pro porovnání s švestkomeruňkou beze jména a Fortune. Odrůda Fortune ještě nejde od pecky, ale v chuti jsou si všechny tři odrůdy dost podobné. Plod Dapple Dandy č.2 vypadá... celý příspěvek > | | Bergeron je nejlepší, 5.8.2023 Moc pěkné. Nedokázal by jste poradit na Pelhřimovsku panu PP, jak vypěstovat meruňky? Ale o 100 metrů výš. Taky je možné, že Bergeron je odolnější než Leskora, kterou tam měl. Že vám Bergeron zraje ve stejné době, jako tady u mě, je zřejmě důsledek... celý příspěvek > | | Redhaven, 5.8.2023 Pěkné, pane. Relianci jsem taky koupil, tak snad bude pravá. Plody má dva. Jeden začíná vybarvovat. Květ miskovitý. | |
| | Černošická švestka, 4.8.2023 Plod Černošické švestky jsem možná mohl nechat na roubu déle. Chuť navinule sladká, stejně jako u Ersingenské. Pokud pominu Eliášovu, tak nejaromatičtější letošní švestka je prozatím KATINKA. | | Ersingenská, 4.8.2023 Co chtěli touto odrůdou sdělit pánové Sus a Blažek v pomologickém atlase? Ví to někdo? Pravda je ta, jak se uvádí, že plody se musí utrhnout včas, stejně jako například u Čačanské rané. Velikostně skoro jako Čačanská raná, jen o něco málo menší. Na... celý příspěvek > | | Royal Glory a spol, 4.8.2023 Škoda, že prakticky všechno zničila protivná moniliová hniloba, protože když se plod utrhne včas, ne až po změknutí, není vůbec špatný. | | Caldesi 2000, 4.8.2023 Tento poslední plod Super Queenu má snad konečně tu pravou chuť této odrůdy. Již při dostatečné sladkosti je chuť celkově ostřejší, říznější než u Snow Queenu. Tím neříkám, že je jedna odrůda lepší než druhá, jen to, že se dají od sebe odlišit. | | Hrušky 2022, 4.8.2023 Muškatelka šedá jako Muškatelka turecká. Tedy možná. Tu druhou mám naroubovanou já. Plody jsem neměl, ale nejspíš to bude stejná drobotina jako Kozačka stuttgarská, kterou mám letos obalený silně rostoucí roub. Kdy bude k jídlu zatím nevím, ale pokud... celý příspěvek > | |
|
|
|
|