|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Tolar, Promise, Nectavit, 21.9.2023 Polská Domácí švestka TOLAR, kterou velice chválil Josef z Jeseníků je opravdu podobná jiným Domácím švestkám. Tady u mě je letos dosti sladká, jen s nepatrnou typicky aromatickou příchutí Domácích švestek. Ovšem mnohem kvalitnější než současná... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 21.9.2023 Ten jediný plod Farhialu jsem málem propásl, jelikož byl málo vybarvený. Už jsem si skoro myslel, že to není Farhial, ale plod byl už měkčí a velmi dobrý. Je to už minimálně týden, co dozrál. Bude to kvalitní meruňka, ale mrazy přežil jen jeden plod.... celý příspěvek > | |
| | Bergamot d´Esperen, 19.9.2023 Taky bych řekl, že nejlepší jsou opravdu odrůdy jako je Williamsova, Boscova lahvice, Děkanka Robertova nebo Generál Leclerk. Co se týče kříženců Boscovy lahvice, tak si možná nechám jen samotnou originální Boscovu lahvici a snad zimní Eriku. Vila... celý příspěvek > | | Švestky 2023, 19.9.2023 Herr von PP. Ta Bystrická muškátová je asi zatím to nejlepší, co lze u švestek ochutnat. Dávno před ní uzrála Domácí velkoplodá. Tolar postupně zraje, stejně jako Tuleu Gras. Ten je letos nějak pozdnější, ale hlavně dozrálé měknoucí plody jsou dost... celý příspěvek > | | Meruňky 2023, 19.9.2023 Farhial vypadá slibně. Zastíněný plod sice moc nevybarvil, ale za to byl velice chutný. Farcla jsou ještě tvrdá. | | Chernyj Barchat, 19.9.2023 Alespoň víme, jak chutnají švestkomeruňky. Výraznější příchuť než Barchat má jak asiatka Fortune, tak hlavně zářivě červená nepravá Dapple Dandy. Pokud by všechny švestkomeruňky měly podobnou chuť jak Barchat, tak by to velký rozdíl od myrobalánů u... celý příspěvek > | | Bergamot d´Esperen, 15.9.2023 Díky za pochvalu, pane Šedivý. Rouby Esperenovy bergamotky sice zababčily, a letos žádné plody nemají, ale ostatních hrušek je víc než dost. Ještě jsme nesnědli Williamsovu a Vienskou a už měknou další. Ještě, že tak rychle neměknou jabka, už mi... celý příspěvek > | | Rajčata 2023, 14.9.2023 Zdravím, pane 210.156. Goldkrone je vyhlášená odrůda. Pěstoval jsem kdysi ILDI a Perun, ale už dávno zde kraluje Goldkrone. Bohužel z asi 15 sazenic přežily přesazení jen tři nebo čtyři a jelikož je na Goldkrone vysazený jeden člen naší rodiny, tak... celý příspěvek > | | Rajčata 2023, 3.9.2023 Pane Milosku, to Green Tiger je dosti sladké, viďte. Samozřejmě chuť stejná jako u Golkrone není, ale z hlediska té sladkosti by se dalo srovnat. Není tak jemná a decentní jako u Golkrone, ale uvažovat by se o něm dalo. Nevím, jestli je osivo běžně... celý příspěvek > | | Je to spartan?, 3.9.2023 Jelikož jsem zjistil, že všech 6 plodů Delikatasu na roubu je poškozených a nahnilých, tak nenechávám nic náhodě. To samé u Gascoigneho šarlatového, červenější plody nenechal hmyz na pokoji, takže v bednách už je i Spartan, Lobo, Kiddˇs Orange,... celý příspěvek > | |
| | Počasí, 2.9.2023 Září barví sady v kraji,
jablka se červenají.
Nad kopcem se směje drak,
letí vzhůru do oblak.
autor: Josef Lada, zdroj: kalendář | | Hniloba švestek, 2.9.2023 Jsou odrůdy náchylnější a méně náchylné. Mně třeba hodně hnije Jolina, Joganta, Vision, Prezident. Nejvíce hnijí poškozené plody obalečem, hmyzem nebo ptáky. Postřiky proti moniliové hnilobě jsou Prolectus, Magnicur Quick, Belanty. Ale máte pravdu,... celý příspěvek > | | Polinka, 30.8.2023 To je chválihodné, že si chcete koupit stromek, pak se můžete podělit o svoje zkušenosti. Nakonec jsem rád, že vlákno Polinka má takovou odezvu. | | Polinka, 29.8.2023 Ale vždyť vás to vůbec nezajímá., jen chcete "vysírat" pořád dokola. Obě odrůdy dozrály zhruba ve stejnou dobu, ale Polinka je malý dvouletý stromek. Plody na něm držely dost dlouho a byly stále dosti pevné. Utrhnul jsem je v různou doby, abych věděl... celý příspěvek > | | Polinka, 29.8.2023 Ptát se začal 234.28 a to je provokatér nejhrubšího zrna. Předstírá, že ho něco zajímá, ale jeho úmysl je jiný (viz. příspěvek z vlákna švestky 2023 i jinde). Další dotazy jsou ve stejném stylu, takže nemělo smysl odpovídat. Už taky proto, že dotyčný... celý příspěvek > | |
|
|
|
|