|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 22.3.2016 Dnes jsem aplikoval i Kumulus na slivoně a hrušně v dávce 15mg. na 1litr vody, což je dle návodu koncentrace na hálčivce révového a vlnovníka révového. Nevím, jestli to nebylo moc brzo. | | Kadeřavost - postřik dnes?, 22.3.2016 Ano, kadeřavost - postřik dnes a to proto, že pan Walter jako poslední mohykán, který si vystačil pouze z jedním postřikem měďnatým fungicidem, změnil názor i přesto, že měl s tímto jedním postřikem výborné výsledky. Ovšem hlavně proto, že jak se... celý příspěvek > | |
| | Kidd´s orange, 21.3.2016 Dužnina není vůbec sušší, naopak bych řekl optimálně šťavnatá, ovšem dal by se taky použít pomologický pojem - přiměřeně šťavnatá, což už nezní tak dobře. I malé plody se všech částí koruny měly tentokrát svoji specifickou výrazně koncentrovanou... celý příspěvek > | | Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 21.3.2016 Opakuji: Kumulus jsem použil proti hálčivci hrušňovému a výsledek byl velmi uspokojivý. Jen mnohem později se opět objevil na nových narůstajících listech. Sanmite tady nikde nemají. Jedině snad na Agromanuálu. | | Kidd´s orange, 21.3.2016 S tím roubováním opatrně, aby jste pak nebyl zklamán. Jak vidíte, tak chutná zřejmě jen mně a panu Mikešovi. Pro ostatní je to pravděpodobně zastaralá a překonaná odrůda. Například minuloroční plod pana Miloše Vysloužila měl zcela rozdílnou... celý příspěvek > | | Kidd´s orange, 20.3.2016 Nevídaná a nezvyklá chuť trvající až do března, tak se prezentoval novozélandský Kidd´s Orange, nebo-li Kiddsovo oranžové. Chuť byla nebývale ostře navinule sladká, renetovitá. Takhle výrazný ho opravdu neznám. | | Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 20.3.2016 Dalo se tušit, že mě pan Vysloužil bude opět po letech napomínat za zbytečnou zmínku o tomto "pupínkovém králi", zachvacující zde čím dál větší množství slivoňového porostu. Nedá se nic dělat, jen jsem čekal, kdy to přijde. Samozřejmě i s... celý příspěvek > | | Emerald Gold, 20.3.2016 Nazdar draku , to jsi mě moc nepotěšil, stromek asi "hodím za psem". Moje chyba, že jsem se stále nepoučil. Jinak, pane Josefe, mangold jako náhradu za meruňky neberu. Vím, že "děláte do ptáků" a diskutovali jsme o strnadech, tak bylo... celý příspěvek > | | Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 20.3.2016 A jak je to možné, pane Waltere? Nebyl jste s každoročními výsledky jednoho postřiku spokojen? Uváděl jste, že ano. | | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 20.3.2016 Tady to rozkvétání vidím tak na začátek dubna. Kde jsou ty časy, když se uvádělo průměrné kvetení VP v podmínkách jižní Moravy kolem 10.4. Při současném počasí by to možné bylo, ale za týden se má výrazně oteplit. | |
| | Meruňka Kioto - poškození plodu, 16.3.2016 A proč vlastně od pěstování Kiota upustil Jirka (Frýdek Místek)? | | Meruňka Tsunami, 16.3.2016 Áno, spomínal som. Hned jak mi zašlo Kioto na wangenheimu, tak jsem sháněl náhradu. Bylo to už skoro v létě a sehnal jsem kontejnerované Kioto jen na montclaru. Koukal jsem, že bych se nyní "prokousal" i ke Kiotu na St.Julienu, ale snad na tom... celý příspěvek > | | Meruňka Tsunami, 15.3.2016 Nevíte někdo, jak roste Kioto na montclaru? Mám nějakou naději, nebo to bude stejná bída jako na té wangenheimově. | | Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 15.3.2016 Doufal jsem, že si Miloš nechal patentovat tu svoji "Procházkovu". Ta by dobou zrání odpovídala. | | Soledáno, 15.3.2016 Milane, určitě jsou ty Rubisty mnohem hezčí než Soledána, ale kdo má tolik místa, že si může dovolit pěstovat marhul´ky jen kvůli barevnému efektu. Co se týče rezistence, tak až ochoří Bergeron, tak si určitě místo něj pořídím ten Anegat. | |
|
|
|
|