Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 29.3.2016
Já jsem to vzal dneska z "jedný vody na čisto", to znamená všechno sakumprásk, podle Kukyho receptu z minulého roku (Talent + Zato). Teplota hraniční, ale to Zato by to mělo jistit (Kuky).
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 29.3.2016
Mně rozkvetl Goldrich na "broskvi", otevírá se Spring Blush, Early Blush, San Castrese, Pinkcot, Harcot, Sundrop, Harogem, Bergarouge, Bergeval, Tomcot, Veecot.  Zcela uzavřený je Bergeron, Ceglédi óriás, Orangered, Velkopavlovická, Kioto a... celý příspěvek >
Rozkvétající broskvoně, 29.3.2016 Obsahuje fotku
Zdravím k Váhu, pán z Hlohovecka. Jak jste se vypořádal s kadeřavostí listů broskvoně? Na mých fotkách vidíte, že kadedřavost už z vesela vyskakuje, jako kdyby se nechumelilo. Dnes jsem všechno přejel tím Thiramem s Horizonem. Tato odrůda broskvoně s... celý příspěvek >
Aprimira, Aprikyra, Aprisali, 29.3.2016
Děkujeme za upozornění. Vaše připomínka přišla vhod, Ledacos se totiž časem zapomene.
Rozkvétající broskvoně, 28.3.2016
Dnes jsem se vrátil z Vysočiny a jak jsem si všiml, broskvoně začínají otevírat květy. Bohužel jsem se nedozvěděl, jestli ten postřik Thiramem byl při 8°C vůbec něco platný, tak se pokusím ještě jednou aplikovat Thiram s Horizonem. Pokud to... celý příspěvek >
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 28.3.2016 Obsahuje fotku
Nejcitlivější na moniliový úžeh je Spring Blush a Kioto... Spring Blush na wavitu roste málo a narostlé letorosty neusychají ihned po odkvětu, ale vždy další rok nevyraší. Může to být důsledek moniliového úžehu a nemusí. Protože si ale velice... celý příspěvek >
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 24.3.2016
Mě osobně zaujal v tomto vlákně příspěvek pana Milana Fialy, který píše: Golden Delicious Reinders som mal 3 roky nenadchol ma 2 roky to ma za sebu, momentalne v celom svete sa zblaznili do jablka Opal vychvaluju ho do neba skoro všade sa ho... celý příspěvek >
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 24.3.2016
Nevím, jaké pokusy máte na mysli. Jak sám vidíte, tak Kumulus se díky akaricidním účinkům používá. Letos ho zkouším a uvidíme s jakým výsledkem. Mohl by zabrat i proti svilušce ovocné, i když ta díky Nissorunu už zmizela.
Lipnická švestka, 24.3.2016
Máte na mysli pána z vlákna Duranzia, který tvrdil, že se stovky lipnických švestek válí někde u nějakého prodejce na dvoře a nikdo o ně nemá zájem, nebo že žádný pan Miloš Vysloužil vlastně ve skutečnosti neexistuje? Toptásty (jak někdo vyslovuje)... celý příspěvek >
Meruňky Pincot a Kioto, 23.3.2016
Velká škoda, že se Kiota dříve vůbec nedaly sehnat na nějaké vzrůstnější podnoži. Nechápu proč.
Meruňky Pincot a Kioto, 23.3.2016
I když Jirka (Frýdek Místek) existenci meruněk z Escande na svojí zahradě ukončil nebo ukončuje, tak mě osobně zaujala odolnost plůdků Kiota proti mrazu, kdy meruňky na sousedních stromech byly na padrť, jak říká pan PP, kdežto přízemní Kioto se z... celý příspěvek >
Kadeřavost - postřik dnes?, 23.3.2016
Ještě bych později použil Thiram s Horizonem, jestli je ovšem možné takto "koktejlovat". Nebo místo Thiramu Dithane? Vycházím z běžně dostupných fungicidů, ne nějakých nedostupných specialit. Syllit tady už nemají.
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 23.3.2016
Pan Václav doporučil aplikovat postřik v době rašení. To je ovšem široký pojem. Rašení probíhá už delší dobu. Květní pupeny slivoní jsou už pěkně zvětšené. Vaše rada je přesnější - krátce před květem a krátce po odkvětu. Do termínu krátce před... celý příspěvek >
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 23.3.2016
Jako každoročně, tak i letos čekáme na nevítanou návštěvu moniliového úžehu peckovin. Osobně tuto návštěvu zvládám poněkud lépe než plíživou vytrvalost kadeřavosti listů broskvoně. Návštěvu moniliového úžehu přivítám jako každoročně nejprve... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 23.3.2016
Protože je tady v posledních dnech zataženo s teplotami kolem 8°C, tak v rozkvétání meruněk v letošním roce není nic nového. Žádný pokrok. Jen Goldrich na broskvoňovém semenáči zbytečně spěchá. Rozdíl v rozkvétání Goldrichu na broskvoňovém semenáči a... celý příspěvek >
Další diskuze:  346347348349350>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika