|
Jarne mraziky 2016, 23.4.2016 Ty parafinové svíce jsou asi jediné řešení. Zajímal jsem se o ně tak před dvěma lety. Přichází v úvahu buď osobní odběr, nebo zaslání většího množství svíc. Vyjde to dosti draho. Adresa prodejce se dala vyhledat na internetu. |
|
Jarne mraziky 2016, 22.4.2016 -3°C plůdky meruněk určitě nevydrží. Otázka je, co vydrží plůdky broskvoní. |
|
|
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 22.4.2016 Taky se zde něco objevilo a po příštím týdnu toho bude zřejmě ještě více. Na teplé a suché počasí v době kvetení nespoléhám. Ty dva postřiky udělám vždy. Sousedům poraďte, když je uvidíte, třeba nemají ty správné informace. |
|
Jarne mraziky 2016, 22.4.2016 Tak jak to vidíte. Zmrzne to, nebo ne? Někde je napsáno pro zdejší oblast -3°C a jinde zase 0°C. Myslím příští týden. |
|
Topaz nepřekonaný, 22.4.2016 Dnes jsem na cestách opět vychutnal báječné a stále svěží Topazy, vážení přátelé.. Bravo ÚEB AV Střížovice, kde byla tato odrůda vyšlechtěna. I když se některé plody začínají kazit, tak ty zdravé jsou opravdu stále "top". Bohužel některé... celý příspěvek > |
|
Jarne mraziky 2016, 21.4.2016 Tady snad škody zatím nebudou, ale bude pravděpodobně hůř. Myslím v pondělí a v úterý. Kolik tady opravdu bylo, těžko říct, oficiálně byla nejnižší teplota -1°C, já jsem měl po příchodu domů v 6.45 +2°C. Byla jen slabá jinovatka, ale ty svěšené listy... celý příspěvek > |
|
Topaz nepřekonaný, 21.4.2016 Ten jeden či dva zřejmě nemají nárok vyjádřit svůj názor. Myslel jste to tak pokud se nezařadí do těch 20÷30 správných.
Tento dlouhodobě "ublíženecký" postoj je samozřejmě holým nesmyslem. Vyjadřuje se každý dle libosti. Patřím také k příznivcům... celý příspěvek > |
|
Topaz nepřekonaný, 21.4.2016 Jo, holenku, tak to prostě je. Dělá mně jen samou radost "kluk jeden". Myslím, že tak do konce dubna. Už jsem psal, že z rubínových odrůd je Topaz do nižších, teplých poloh asi nepřekonanou odrůdou. Ten "shelf-life" můžu jen potvrdit, a to až do... celý příspěvek > |
|
Jarne mraziky 2016, 21.4.2016 Splihlé listy na stromech nevěští nic dobrého, zvláště, pokud bude opravdu v pondělí a v úterý ráno -2°C nebo víc. Pak by bylo zřejmě po meruňkách. |
|
Topaz nepřekonaný, 20.4.2016 Nynější Topazy jsou stále stejně výborné. Pokud se ovšem nechají nějaký ten den v teple, tak se rychle kazí, to je daň za pokročilé období, kdy už končí konzumní zralost. Osobně můžu navinulejší odrůdy, které jsou doprovázeny i dostatečným aromatem... celý příspěvek > |
|
|
|
Pilatka švestková, 20.4.2016 Něco k tématu (viz. přiložené fotky) |
|
Rozkvétající broskvoně, 19.4.2016 Už je po kráse. Co se týče kadeřavosti listů broskvoně, tak jsem prozatím velice spokojený. I taková Elberta, o které se psalo, že kadeřavost do Evropy zavlekla, je "čistá". Rozkvétající Jirkův Jayhaven vypadal velice podobně, jako ten můj. Původně... celý příspěvek > |
|
Toptaste, 19.4.2016 Pan Votrubec mně ohledně Toptaste mluví z duše, jen jsem si myslel, že ta Tipala, kterou pan Martin zmiňuje patří k lepším švestkám. Docela jsem se na první plody těšil. Dalo by se říci, že ty ochutnané Milošovy Tipaly patřily asi k těm nejlepším... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání slivoní, 19.4.2016 Mohl by někdo vyfotit rozkvetlou Hagantu? Porovnával jsem květy Topstaru a ten z Ostrohu má odlišné květy od toho, co je kupovaný tady. |
|
Žluté jablko, 19.4.2016 S mojím Goldenem Delicious Reinders prozatím spokojen nejsem. Je to je slabý goldenovský odvar. Právě ty žlutoplodé hvězdné odrůdy dávaly naději na jistější chuťové vlastnosti. Nejlepší z nich by měl být Orion a Sirius, ale zatím se mně takové... celý příspěvek > |
|