Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jarne mraziky 2016, 3.5.2016
To s Vámi tedy rozhodně nesouhlasím. Vsadil bych se, že je to důsledek mrazů v minulém týdnu.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 3.5.2016
Orangered mám letos v pořádku. Bude to možná tím, že málo kvetl, takže riziko infekce pro malé množství květů bylo menší. Co se týže Hargrandu, tak bych uvítal hodnocení alespoň 10 zdejších pisatelů. Vzpomínám na vesměs pozitivní zkušenosti v jiných... celý příspěvek >
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 3.5.2016
Chtěl bych opakovaně vyzdvihnout mrazuodolnost plůdků meruňky Kioto, i když to mám vypozorováno jen při zdejším slabším mrazu. Kioto stojící mezi Tomcotem a Veecotem je naprosto bez poškození. Naopak tyto dvě byly poškozeny dost. 
Možno teraz orezať marhuľu?, 3.5.2016
Určitě. Osobně Vám můžu říct, že jsem proti všem zvyklostem řezal VP už v prosinci a to zhruba do 10 až 12 letého dřeva. Nechal jsem jen jednu slabší boční větev a ze zbytkem stromu bych se klidně rozloučil. Tlusté pahýly ovšem bohatě obrůstají,... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 3.5.2016 Obsahuje fotku
"Spálené" ořešáky u silnice mezi Vysokým Veselí a Volanicemi na Novobydžovsku.
Pinova, 1.5.2016
Já zase pro změnu nechápu tu větu první. To přece není žádná pravda. Ale cením si příjemnou konzistenci dužniny a přijatelnou chuť tak do konce listopadu, pak se promění ve fádní slaďák.
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 1.5.2016
Uchovávání roubů? V ledničce v boxu se stálou teplotou 0°C.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.5.2016
Tady bez chemické ochrany pěstovat meruňky nelze. I tak se po chladném počasí v minulém týdnu nějaké napadení zase objevilo. Hlavně na Goldrichu. Vám doporučuji urychleně chemicky ošetřit všechen zdravý porost. Všechno napadené... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 1.5.2016
Prozatím poslední mrazivé páteční ráno nenechalo na pokoji i zdejší oblast. Teploměr sice ráno v 6:30 ukazoval +0,9 a byla opět jen slabá jinovatka bez ledové pokrývky na sudech s vodou, přesto snad na letišti byly -2°C, což bylo asi nejvíce za toto... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016
Ještě není vyhráno. Pravda je, že tenkrát 18.5.2012 jsem měl taky štestí.
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016
Tady zatím nemrzlo. Zřejmě nějaká dobrá lokalita, jak tak koukám na ty ostatní příspěvky.
Mráz - malé plůdky meruněk, 25.4.2016
Když jsem si včera večer přečetl změněnou předpověď, tak jsem byl potěšen, ale moc jsem tomu nevěřil, zvlášť, když bylo k ránu jasno. Ale byla to předpověď pravdivá, protože v 5.00 h. při jasné obloze ukazoval teploměr +1,6°C, i když na letišti bylo... celý příspěvek >
Tango, 25.4.2016
Vůbec netuším. Jedině, že by se ozval pán, který daroval jinému pánovi roub s tímto názvem odrůdy. Možná, že právě tento pán, od kterého roub pochází, by věděl víc.
Tango, 24.4.2016
Neznáte někdo původ této odrůdy? Zdá se, že plody mají výraznou, navinule sladkou, aromatickou chuť. Jestli ale lze takto soudit pouze podle 1ks. Byla to ovšem lahůdka na kterou se jen tak nezapomíná.
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 23.4.2016
Těžké to je. Soused chemické postřiky nesnáší a nepoužívá je. Všechny meruňky mu tudíž zašly. Jak ty staré, tak ty nově vysázené. Teď má napadené pro změnu višně, ale stromy se z toho vždy částečně vzpamatují.  Kadeřavost na broskvoních řeší... celý příspěvek >
Další diskuze:  341342343344345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika