|
Harcot, 5.5.2016 Všechno je možné, i tato záměna. Má Váš Harcot červenější výhony a listy než jiné meruňky? Mám z Jaroměře i Sundrop, ale tam je větší specifikace chuti, i líčko je jedno z nejslabších, prakticky žádné. Na videokazetě ČZS je předváděný Sundrop hodně... celý příspěvek > |
|
Goldrich meruňka, 5.5.2016 A co kultivar Goldrich, pane Kamile? Je to asi nejlépe skladovatelná meruňka, co znám. Myslím její plody. A zase nějaké budou i letos. |
|
|
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 5.5.2016 Ale ořešák a vinná réva jsou absolutně v pořádku. |
|
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 5.5.2016 Souška zůstane souškou a nepomůže jí ani "svěcená voda". Tenhle postup, zde uváděný, jsem taky zkoušel, ale marně. Broskvoně zasázené na podzim se samozřejmě ujímají výborně, zvláště pokud jsou teplé zimy s nejnižší teplotou kolem -10°C. Tyto stromky... celý příspěvek > |
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 5.5.2016 Pokud mám od pana Topinky z Jaroměře opravdu Harcot, tak tedy ani ona žádná sláva. Stačilo by tak ještě o jeden stupeň méně a nebylo by vůbec nic, ani to Kioto. Kolik tady bylo stupňů opravdu nevím, nebyl jsem doma, ale v 6.30 nebyl na sudech s vodou... celý příspěvek > |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 5.5.2016 Moniliový úžeh květů peckovin začíná pěkně řádit i na ošetřených stromech. Jak by taky ne, zima a vlhko mu hezky svědčí. Se zvyšujícími teplotami se jeho postup pravděpodobně na čas zastaví. Všechno napadené je třeba odstranit. Doporučuji si pořídit... celý příspěvek > |
|
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 5.5.2016 Tento stromek nejeví žádné známky života, takže si nedělejte marné naděje, že dojde ke změně. |
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 5.5.2016 S meruňkami to bude letos jedna velká mizérie. Ještě před týdnem jsem hleděl vstříc "slavným meruňkovým zítřkům" a nyní budu rád za pár plodů na jídlo. Mráz toho probral kapku privela. Ta Leala na tom není o nic lépe. Jen Karola se bude moci... celý příspěvek > |
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 4.5.2016 Bergeron mně letos vynechává, jinak by určitě taky přežil. Veharda taky vynechává, ale těch pár plůdků na ní je zdravých. Na Lealu jsem zapomněl, ale jelikož kvete velmi pozdě, tak by na tom mohla být podobně jako Kioto. Moniliový úžeh květů peckovin... celý příspěvek > |
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 4.5.2016 Zajímalo by mě, kolik tady opravdu bylo, ale zřejmě by mě zachránil ten Jirkův Cropaid, myslím, že to bylo tak na hraně. Taky by to chtělo vysázet samá Kiota, proti Pinkcotu je to v mrazuodolnosti plůdků velký rozdíl. Někde to vypadá, že nebude vůbec... celý příspěvek > |
|
|
|
Možno teraz orezať marhuľu?, 4.5.2016 Já jsem ponechal pahýle velmi krátké a přece obrůstají, takže korunu snižte tak, jak Vám to vyhovuje. Na zatírání je nejhorší venkovní latex s krátkou trvanlivostí nátěru a nejlepší Tervanol. |
|
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 4.5.2016 Bude mít vůbec někdo nějaké meruňky? Vypadá to na "plíživou nevytrvalost meruňkových plůdků", že? |
|
Rozkvétání slivoní, 3.5.2016 S opylením Black Gigantu, Gauoty a Oishi Wase to vypadá opět prachbídně. Lépe vypadá falešný Dapple Dandy "ne"pluot. U klasických slivoní to bude "jiná káva". |
|
Kadeřavost v květnu, 3.5.2016 A jak to u Vás vypadá s kadeřavostí listů broskvoně popřípadě mandloně v květnu 2016? Asi už nikdy nezjistím, co stálo za úspěchem zde, jestli postačil ten jeden postřik Championem, nebo zabral ten Thiram. Každopádně je to úspěch na moje... celý příspěvek > |
|
Jarne mraziky 2016, 3.5.2016 Já mám poškozené zřejmě jen meruňky. Nově jsem zjistil, že nebudou Aurory, Spring Blush a Radky. I jen částečně tmavě zelené plůdky po pár dnech odpadnou.Bergarouge je odolnější než Bergeval. Tedy pro letošek. |
|