|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Mráz - malé plůdky broskvoní, 17.5.2016 Monilinia laxa sice postihuje sem tam větvičku, jak píše pan Kamil, ale každý rok více. Těžko říct, jestli jsou ty suché květy postižené mrazem, nebo monilií. Tam, kde povadnou i listy je to jasné, ale suché květy jsou i mezi normálně se vyvíjejícími... celý příspěvek > | | Emerald Gold, 16.5.2016 Tuhle cedulku jsem si sám nenakreslil, ale stromek jsem řádně zakoupil. Opravdu je tato odrůda vymyšlená? | |
| | Topaz nepřekonaný, 16.5.2016 Moc pěkné, Daníku, hned bych si jeden dal. Tondo, Jazz je velmi chutný, nezkusíte si sehnat Tango a porovnat obě odrůdy? | | Kvalitní letní jabloň, 16.5.2016 Co by jste, pane Kamile, mohl povědět o odrůdě Delikates? Psal jste, že vznikla křížením Jamese Grieve a Cortlandu. Kdy dozrává, jak dlouho vydrží, a je to chuťově Mac Intoshovská skupina? | | Suche listy na hrusni, 16.5.2016 Každoroční likvidace plodů na odrůdě Madame Verte. | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 16.5.2016 Tomcot je v odolnosti na mráz ze všech odrůd co tady mám nejcitlivější(pomrzly i mladé výhonky),
Na "koty" je odborník židlochovický Pavel. Existuje jich více, nejenom Tomcot, tak jestli jsou všechny tak málo odolné vůči mrazu, tak to by nebylo... celý příspěvek > | | Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 15.5.2016 A co třeba ta Jizera? Zdála se mi celkem příjemně "flaškovitá". Myslím v chuti. | | Rozkvétání slivoní, 15.5.2016 Nejlépe je opylený falešný Dapple Dandy a Black Gigant, ty zbylé dvě vůbec. Schválně, jestli někdo přijde na to, co máme místo toho Dapple Dandy vlastně za odrůdu. | | Královna Hortenzie, 15.5.2016 I když mám vedle Královny Hortenzie další višně, tak i přes silné kvetení to vypadá s opylením hodně špatně. Je možné, že jí opylují lépe třešně než višně. | | Suchá skvrnitost listů peckovin, 15.5.2016 Jo, ta houba je už hodně "zažraná" a vypadá to, že se jí jen tak nezbavíme. | |
| | Mráz - malé plůdky broskvoní, 15.5.2016 Musím taky potvrdit, že mnoho květů bylo suchých. Řekl bych, že spíš zmrzly, ale jednoznačně se to potvrdit nedá. Jedině ten Jayhaven je obsypaný, i to Flamingo, ale jinak suché květy jsou vlastně všude a tato probírka je znát. Z nektarinek vypadlo... celý příspěvek > | | Jak vám letos kvetou jabloně?, 15.5.2016 Zajímavé je, že na plody Cherry Cox narazil někde v obchodě i pan Mikeš. Kdo je, pane Mikeši, ještě dnes zkouší pěstovat ve velkém? Myslím, že jste psal o jejich nízké kvalitě, a že je jasně převálcoval Váš Kidd´s Orange. | | Jak vám letos kvetou jabloně?, 15.5.2016 Že někomu kvete Coxova reneta, nebo její červená mutace, je věc samozřejmě hezká, ale nic to nezmění na její nespolehlivé kvalitě plodů. V tomto ohledu jsem ještě nezažil zklamání z Bláhovy oranžové renety, i když to není úplně ta samá... celý příspěvek > | | Suchá skvrnitost listů peckovin, 15.5.2016 Proti suché skvrnitosti na meruňkách jsem v zimě nasadil měď, ale není to nic platné. Fungicidy používané v době květu jí také "nic neříkají". | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 15.5.2016 Shraz v minulém roce moc nerostla, ale přesto má čtyři plody, které odstraňovat nebudu. Zajímá mě, jestli je opravdu tak raná, jak se uvádí. Tena nemá prakticky nic. V loni měla plody sice malé, ale zrály opravdu před RH, což se... celý příspěvek > | |
|
|
|
|