|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Královna Hortenzie, 18.5.2016 Zajímavé. Tady už je rozhodnuto. I při tak velkém množství květů se zvětšuje naprosté minimum plodů. Musíte je tam pracně hledat. | | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 18.5.2016 PLODOMORKA HRUŠKOVÁ
Poškození
Příznaky: napadené vyvíjející se plody jsou zpočátku větší, později jsou zakulacené nebo různě deformované. Vnitřek je dutý černý, hruštičky se krabatí, hnijí. Většina napadených plodů opadává, některé se zahojí,... celý příspěvek > | |
| | Mráz - malé plůdky broskvoní, 17.5.2016 FM3 má letos větší množství malých plůdků, které se nezvětšily, než obvykle. Jejich odstraněním bude probírka hotová. Halehaven kvetl málo, ale za to má vše opylené. Odolnost proti mrazu pěkně předvedla i moravská Morávia. | | Královna Hortenzie, 17.5.2016 Iluze o záměně si nedělám. Záhoračku stoprocentně poznám. Už teď se mi ty její listy moc nezdají. Hlavní budou plody, ty jsou nezaměnitelné. Snad už příští rok. | | Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 17.5.2016 Jirka psal i o nízké odolnosti Aurory. Na rozdíl od Tomcotu je to dvakrát škoda. Jedná se totiž o velmi ranou odrůdu s originální pikantně navinulou chutí. Pořídil jsem si ještě jednu na semenáči, ale ukazuje se, že to byla souška. Namočení... celý příspěvek > | | Královna Hortenzie, 17.5.2016 Ty maďarské názvy jsou milé, začal jsem si v nich libovat. Co se týče opylení Královny, tak by ještě mohly pomoci Sladkovišeň raná, Záhoračka, Favorit a Pándy. | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 17.5.2016 Ano, to jsou ty novější kalifornské odrůdy, jako Royal Glory, Spring Lady, Springbelle..., o nic lépe na tom nebude zřejmě ani Vistariš Ten Jayhaven má pravděpodobně jiné "kořínky" a vypadá opravdu nadějně. Hlavně ta odolnost. V chuti od... celý příspěvek > | | Královna Hortenzie, 17.5.2016 Honza je věrným pěstitelem Královny Hortenzie. Díky, Honzo, za reakci. Mám vedle klasické višně, ale jelikož Ujfehértoi zraje společně s Érdi, tak jsem si ho pro jistotu pořídil znovu odjinud. S opylením Královny Érdi to moc neklaplo, ani Meteor... celý příspěvek > | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 17.5.2016 Benedicte jsem bral taky, je čistá. Hlavně, aby to Benedicte byla, to poznáme. Asi čtyři plody snad později dozrají. Pozoruhodná je ta Springtime. Bez kadeřavosti, monilie a s mnoha plody. Záměna s Redwinem to nebude. Plody vypadají jinak a... celý příspěvek > | | Mráz - malé plůdky broskvoní, 17.5.2016 Dnes jsem si všiml ve vedlejší zahradě neošetřené broskvoně RH. Je pěkně zdevastovaná. Co není napadené kadeřavostí, má moniliový úžeh. Takhle bych bez postřiků dopadl. | |
| | Vesemeněná rajčata, 17.5.2016 Díky, Petře, těším se na ně. | | Suche listy na hrusni, 17.5.2016 Tenhle strom Madame Verte je souseda. Pro něj je strom nemocný a tím je celá věc vyřízená. Při rozloupnutí plůdků jsem našel červy a hned několik v jednom plůdku. To znamená, že se opět jedná o plodomorku hruškovou. Tento škůdce si po mnoha... celý příspěvek > | | Vesemeněná rajčata, 17.5.2016 Mám tady nějaké sazenice Sweet chery, byl jste s ním spokojen? Myslím pana Petra. | | Kvalitní letní jabloň, 17.5.2016 Je jasné, že z mac intoshovské skupiny je v chuti na prvním místě Mac Intosh a Lobo, ale dále už by se to dalo odlišovat. Pak snad Spartan a dosti vysoko se vyšplhala Vysočina, pak Redcroft a Cortland. Jaké další by jste přidali? Určitě jich existuje... celý příspěvek > | | Královna Hortenzie, 17.5.2016 V publikaci Třešně, višně a sladkovišně jsou sice skleňovky Královna Hortenzie a Císařovna Eugénie dosti podrobně popsané, ale neuvádí se vhodný opylovač, pouze to, že jako mezidruhové hybridy jsou cizosprašné. Jaké máte v blízkosti Královny... celý příspěvek > | |
|
|
|
|