|
Nejchutnější odrůdy broskví, 1.6.2016 Prubněte ty broskve, pane Mikeši, schválně, co na ně řeknete. Méně sladké, ale přitom dosti výrazné. |
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 1.6.2016 Jelikož se proti plodomorce aplikuje insekticid na zavřený květ (poupě), tak včely přímo ohroženy nejsou. |
|
|
|
Nejchutnější odrůdy broskví, 1.6.2016 Broskve jsou u nás doma nejoblíbenější ovoce, proto se kupují již nyní ty dovozové. Připadá mi, že je to jediné ovoce z peckovin, co má dobrou kvalitu i dosti podtržené. Teď třeba z Řecka odrůda Francoise. Řízně navinulá broskvová chuť je velmi... celý příspěvek > |
|
Váš názor - minianketa, 1.6.2016 Jaké jsou závěry z této ankety? Ve starší anketě o tři nejlepší, nebo nejchutnější staré odrůdy jabloní zvítětzil Jonathan, což bylo zajímavé zjištění. Z této ankety stojí za povšimnutí například to, že se zde vícekrát objevovala broskvoň Flamingo,... celý příspěvek > |
|
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 1.6.2016 Spring Blush byla moje první meruňka, která dozrála před Leskorou, proto jsem z ní měl velkou radost. Bohužel stromek je stále takový mrzák, který jednak na wavitu špatně roste a když něco přece jen vyroste, tak to další rok odumře. Proto jsem si... celý příspěvek > |
|
Váš názor - minianketa, 27.5.2016 Stejně zajímavá je i nejlepší meruňka - Rakovského. Neškodilo by k tomu napsat něco bližšího. |
|
Váš názor - minianketa, 27.5.2016 "Troškár" sem i já, ale místo ukazování "vymydlené" zahrady se třemi nebo čtyřmi "kultivary", tady mám stromků o "něco" více. Tak to prostě je a tak to taky zůstane, i když se to někomu nemusí líbit. Nevím přesně kolikátá je tohle anketa, ale o něčem... celý příspěvek > |
|
Teleskopické nůžky Gardena vs Fiskars, 26.5.2016 Přesně tak. Já už je mám řadu let a stříhají pořád stejně dobře. Jak říkáte - perfektní práce. |
|
Tango, 26.5.2016 Na první dojem se zdá, že TANGO by mohlo chutnat i těm, kterým nechutná Topaz. Nebude pravděpodobně rušit větší množství kyselin, které někomu na Topazu vadí. Pro přehlednost vkládám popis z vlákna Topaz nepřekonaný a díky patří tomu... celý příspěvek > |
|
A co vaše višně?, 26.5.2016 Co není - může být. To platí i v negativním slova smyslu. Slivoň Toptaste tady moniliovým úžehem netrpěla, letos už trpí. S tím Favoritem to je podobné jako tady s těmi třešněmi. Kordia rozkvétá podstatně déle než Karešova, takže mrazu částečně... celý příspěvek > |
|
|
|
Mráz - malé plůdky broskvoní, 26.5.2016 U nektarinek dopadla špatně Harko. Musím konstatovat, že v současné době kupované nektarinky v supermarketu, jsou sice méně sladké, ale jinak mají slušně výraznou chuť. Zkoušel jsem i broskve, ale nejsem si jist, že se opravdu jedná o odrůdu... celý příspěvek > |
|
A co vaše višně?, 26.5.2016 Favorit mně zatím nekvetl. Toho původního jsem se zřejmě zbavil předčasně. Jak píše Pavel u obaleného Favoritu na Vysočině, tak mu nezmrzl. Zde pravděpodobně také ne, přesto nejsou višně moc dobře opylené. Pořídil jsem si ke kontrole nové stromky... celý příspěvek > |
|
Bodruška hrušňová (Janus comressus), 26.5.2016 Založil jsem vlákno se zobonoskami, protože činní stejné škody jako JANUS COMPRESSUS. V Železných horách jsem si původně myslel, že výhony na mladých stromcích ulamují ptáci, až později jsem objevil tohoto škůdce ovocných dřevin. Tam se... celý příspěvek > |
|
Zobonoska prýtová a zobonoska jabloňová, 26.5.2016 ZOBONOSKA PRÝTOVÁ (Rhynchytes coeruleus) a ZOBONOSKA JABLOŇOVÁ (Rhynchytes pauxillus) jsou nosatcovití brouci o délce těla 2,5-4 mm (zobonoska prýtová), resp. 2-3mm (zobonoska jabloňová). Dospělci jsou zbarveni modře nebo zeleně. Nosec tykadla a... celý příspěvek > |
|
Bodruška hrušňová (Janus comressus), 25.5.2016 Mladé výhony vadnou, uvnitř bílá až světležlutá larva, v dospělosti 10 mm dlouhá tvaru písmene S se zakrnělýma hrudníma nohama. Dospělec je štíhlá protáhlá vosička, 7 mm dlouhá, černá se žlutými a červenými skvrnami. Samička před kladením... celý příspěvek > |
|