|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Leskora, 29.6.2016 Vůbec se nedivím lidem, kteří mají Leskoru jako hlavní a jedinou odrůdu na své zahradě. Měkké rozplývavé plody jsou na takto ranou odrůdu totiž úžasné, sladce aromaticky meruňkové. Až naprosto nečekaně, protože právě to je výsada spíše... celý příspěvek > | | Sylred, 27.6.2016 Nemůžu zatím posoudit, jen mám v paměti slova pana Jana, který psal, že Tsunami se třeba Auroře nevyrovná. A co mrazuodolnost květů a plůdků u Tsunami? Aurora na tom není v tomto ohledu zrovna dobře. | |
| | Leskora, 27.6.2016 Ninfa plůdky neudržela, stejně jako San Castresse a ta měla plůdky pěkné, dobře vyvinuté a bylo jich hodně, bohužel všechny zmrzly. | | Sylred, 27.6.2016 Když on Milan tu Leskoru nemá rád a myslí si stále, že Frantíci to umí s meruňkami lépe, ale podívejte se třeba, jak Miloš vynáší do nebes zase pro změnu Lejunu, že? Nebo Radka, to je parádní chuťovka a co se jí s Escande v tomto... celý příspěvek > | | Broskvoň Earlycrest, 27.6.2016 Závidět asi ne, stromek z Kruhu nebyl žádný pašák a na jaře mě vylekal s kadeřavostí, která nakonec byla fakticky jen na něm. Uvidíme, jak si povede dál, jestli si vůbec nějak povede. Ale nějaká ranější broskev to bude. | | Leskora, 27.6.2016 To určitě ne, Milane, ale přesto jsou Leskorky moc dobré, fakt výrazné, meruňkové, i šťavnaté. V minulém týdnu jsem v místní "Jednotě" (potraviny) narazil na meruňky nikoliv Ninja, ale Ninfa, ale nekupoval jsem je. S Jirkou jsme šťastnými... celý příspěvek > | | Biogolden, 27.6.2016 Tak ještě jednou, pane Mikeši: ať to vyjde, a Biogoldeny jsou tak dobré, jak to o nich píšete. Rád bych Vám dal za pravdu. | | Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 27.6.2016 Už jsem tady o tom psal, že je těžko pochopitelná ta nezjistitelná sousedova třešeň, která také zraje v mezidobí jako Granát, ale je to jiná odrůda. Byla asi tak před deseti lety zakoupena ve Vaňkových sadech v Chrudimi. Asi zahájím pátrání na... celý příspěvek > | | Sylred, 27.6.2016 Škoda těch podvodů se stromky, Jirko. Určitě bychom Sylredku rádi otestovali. | | Prvni sázení - broskev či nektarinku?, 27.6.2016 A jaké pěstujete odrůdy? | |
| | A co vaše višně?, 27.6.2016 A co vaše višně? Prozatím nic moc. Velmi cenná višeň pro svoji ranost - Meteor Korai neměla skoro nic. Nové kontrolní ověřovací stromky Érdi B. a Ujfehértoi F. začínají červenat ve stejnou dobu, stejně jako ty staré, takže se pravosti asi... celý příspěvek > | | Broskvoň Earlycrest, 27.6.2016 Člověku se v dnešní době podvodů a někdy snad jen toho obyčejného "bordelíku", jak o něm psal Ivan, uleví, když jeden z mála kupovaných stromků vykazuje alespoň přibližnou dobu zrání, která se očekává. Earlycrest už pěkně vybarvuje, tak sláva. | | Leskora, 27.6.2016 Zdravím všechny příznivce vzácného meruňkového ovoce. Zvláště letos velice vzácného. Včera jsem chutnal první Leskory. Na takhle rané meruňky je to chuť výborná, výrazně meruňková. Musím být vděčný alespoň za těch pár plodů, protože na většině... celý příspěvek > | | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 23.6.2016 Ano, jde pouze o tu ranost. Jsou to první broskve, i když pouze bělomasé. Sníst se určitě dají. Čím je ranost Primissimy extrémnější, tím je více plodů s nevyvinutými peckami, což vadí asi nejvíce. Lépe řečeno prasklými. | | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 23.6.2016 Tady zrál Fenix nejdřive tak čtrnáct dní po Primissimě. Jestliže Vám už Fenix měkne, tak Primissima by Vám letos zrála kolem poloviny června (VI.měsíc). Kvalitativně samozřejmě nelze Fenix a Primissimu srovnávat. U Primissimy jde pouze... celý příspěvek > | |
|
|
|
|