|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Úroda meruněk 2016, 21.7.2016 Nemám vysledováno. Jedno Kioto mi zašlo, aniž by něco pořádného předvedlo a nyní jsou plody druhého Kiota stále tvrdé. VP má pár plodů, které stále vypadají dost nevybarveně. Některé už dozrály. | | Úroda meruněk 2016, 13.7.2016 Tedy jeden zralý, měkčí Goldrich jsem po příjezdu domů už našel. Klasika - spokojenost. Goldrich je podle mě meruňkovější než odrůdy z Escande. Jeden poškozený menší, měkký plod se našel i u Bergarouge. Musím uznat, že byl dosti sladký... celý příspěvek > | |
| | Redwin, Amsdenova, Primissima Delbard, 6.7.2016 Redwin je stále ještě tvrdý. To je panečku rozdíl v dozrávání oproti Primissimě. To by jste neřekli, že? Pravda je, že je na něm plodů více. | | Ruth Gerstetter, 6.7.2016 Ruth Gerstetter je díky těm kyselinkám velice příjemná, ale myslím, že Herman bude chutný zase trochu jinak. Ruth Gerstetter se dá jíst už, když celá dobarví. Našel jsem i měkkčí plod, který byl ale fádnější, právě jakoby bez těch... celý příspěvek > | | Skvrny na broskyne Fenix, 6.7.2016 Syllit už patří minulosti, alespoň tady jej nikde neseženete. Já po něm neteskním, jelikož proti kadeřavosti listů broskvoně výborně zafungoval THIRAM. Všechny broskvoně ošetřené Thiramem nemají ani suchou skvrnitost. Silnou má naopak neošetřená... celý příspěvek > | | A co vaše višně?, 6.7.2016 Tohle hodnocení Favoritu se mi moc líbí Jedna z nejlepších višní, která je pravděpodobně všestranně použitelná, jak pro přímý konzum, tak na kuchyňské zpracování je Érdi Bötermö a pokud se jí podaří někomu sehnat dříve jak na "dvacátý pokus" a... celý příspěvek > | | Orangered, 6.7.2016 V letošním roce vymrzly kompletně jak plůdky Orangeredu, tak plůdky Bergevalu a to nebyl určitě takový mráz jako třeba na Frýdeckomístecku, takže kvůli mrazuodolnosti bych Bergevalu přednost rozhodně nedával. Chuť Orangeredu je netradiční, zajímavá,... celý příspěvek > | | Ruth Gerstetter, 5.7.2016 To už je sklízíš teď?
Jen ty spadlé, dříve vybarvené. Faktem je, že jsem utrhl i nějaké sotva vybarvené. Moc mi chutnají. Jsou později fádní? Kdyby byly trpké a více kyselé, tak bych to určitě nedělal, ale nejsou. Prostě dobrý rok pro ovoce, tedy... celý příspěvek > | | Herman x Topfirst, 5.7.2016 Topfirst bohužel nemám, jelikož jsem si "hřál na prsou" falešné Topfirsty a nový stromek ještě nekvetl. Slíva Herman už také vybarvuje. Kolik jsem těch Hermanů musel zasadit než jsem se dočkal. | | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 5.7.2016 Vypadá to s kvalitou broskví fakt nadějně. I první spadlý plod "falešné Dixi" byl skvělý. | |
| | Broskvoň Earlycrest, 5.7.2016 Ano, byl to brak. Možná, že to ani není deklarovaná odrůda. Nevypadá to, že by zrála před Springcrestem. Anebo Springcrest není Springcrest.Ovšem chuť dnes degustovaného plodu byla vynikající. S jemnější dužninou než u Springcrestu a ještě lepší... celý příspěvek > | | Ruth Gerstetter, 5.7.2016 Ruth Gerstetter je zatím překvapením roku. Moc příjemná chuť. Čekal jsem jen nějaký myrobalánový podprůměr, ale je tam říz a výraz. Deklarovaná vlastnost - nepravidelné dozrávání a opad zrajících plodů se možná bude projevovat i u Juny. Mám... celý příspěvek > | | A co vaše višně?, 5.7.2016 Zajímavý názor, Rafaeli. U Fanalu tomu rozumím, u Morellenfeueru bych tomu rozuměl taky, kdyby ho tady nehájila paní Lída, jestli si to správně pamatuju. Ta Morela, když je úplně černá, zase tak zlá na jídlo není. Osobně bych si jí vysadil, kdybych... celý příspěvek > | | Úroda meruněk 2016, 5.7.2016 Takovému časovému předstihu se snad ani nechce věřit, i ten pejsek je z toho "vedle". Copak pěstujete meruňky někde na Balkáně? Aprílový mráz zřejmě taky úřadoval někde u sousedů. Pořiďte si, Ivane, nějakou tu Tsunami... celý příspěvek > | | Ruth Gerstetter, 5.7.2016 Máme tady renezanci pěstování první zrající slivoně RUTH GERSTETTER, nebo její znovuobjevení? Kdy jí vlastně sklízíte? Uvádí se, že pozdější sklizeň zhoršuje kvalitu v podobě fádní sladkosti. Ten předčasně zralý plod mi naopak připadal pikantně... celý příspěvek > | |
|
|
|
|