|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Broskvoň Inka, 6.8.2016 INKA bude samozřejmě zrát mnohem dříve než Cresthaven, který je ještě zelený. | | Redhaven, 6.8.2016 Jeden plod jsem měl i na stromku "vyrobeném" z toho sousedova. Na to, že je jen jeden, nebyl moc velký. V porovnání s Envoyem (190 g) měl jen 130 g. | |
| | Broskvoň Modřinka, 6.8.2016 Dužnina není nějak zvlášť pevná a plody nejsou velké, ale ta chuť vyráží dech. Od křížence Halehavenu a Cresthavenu se to dá očekávat. | | Krasava, 5.8.2016 O Krasavě se psalo, že má měkčí dužninu, ale proti poslednímu plodu Albatrosu je rozhodně hutnější. Pecky jsou letos často špatně vyvinuté anebo špatně odlučitelné od dužniny (RH, Harbrite, Envoy) | | Halehaven, 5.8.2016 HALEHAVEN (J.H. Halle x South Haven) je vskutku královská odrůda. Jeho dozrávání je vrcholem broskvové sezóny. Utržený a vyfocený plod vážil 250 gramů. Dužnina zcela odlučitelná od pecky, chuť výborná, jak také jinak v tomto přejícím... celý příspěvek > | | Harbritte snad nikdy nezklame, 5.8.2016 HARBRITTE (Redskin x Sunhaven) nezklamal, ale doplácí na skutečnost, že jej dohnaly v dozrávání pozdnější a ještě kvalitnější odrůdy broskvoní. | | Suncrest nebo Envoy, 5.8.2016 Asi většina v tomto vlákně "tlačí" Suncrest, ale já nezapomínám ani na ENVOY (J.H. Halle x Sumbeam), oblíbenou to odrůdu pana Hasmana a naopak neoblíbenou Jirky z Frýdku. V letošním roce je plodů méně za to jsou velké. Tento rok jde o velmi... celý příspěvek > | | Rajčata 2016, 5.8.2016 Musím se omluvit všem příznivcům Mandatu. Dnes jsem přijel domů a ochutnal pár plodů. Jsou skvělé. Sladké, aromatické, přesně takové, jaké jsem hledal. Příští rok to tady bude samý MANDAT. Přál bych stejný zážitek i panu PP a Kukymu. Kdo si... celý příspěvek > | | Broskvoň Inka, 5.8.2016 Hnije všechno, pane Jano. Plodů nebylo mnoho, ale zato fakt velké. Možná, že nakonec všechny podlehnou. Sáčkovat ani "napouštět" plody chemií se mi nechce. INKA je jinak chuťově spolehlivá odrůda. Mám dojem, že zraje ještě před... celý příspěvek > | | Opál, 5.8.2016 Zrovna včera jsem viděl na Vysočině rozlomený strom Opálu pod tíhou úrody. Plody byly malé, kulaté s červenofialovým líčkem na osluněné straně. Z druhé starny byly ještě zelené. Dužnina žlutá, ale ještě kyselá. Připomínám, že takto vybarvené jsou v... celý příspěvek > | |
| | Čačanská raná, 24.7.2016 Čačanská raná je už fuč. Plody byly nebývale sladké, takže si, vážení přátelé, pochutnáte. Tedy tam, kde ještě neuzrála. Je třeba vystihnout správný okamžik k utržení. Letos zvláště. Z velmi raných odrůd zrajících před Katinkou je určitě... celý příspěvek > | | Slivoň neznámá?, 24.7.2016 Ještě jednou, pane Mikeši a ostatní, jsou plody vyobrazené slivoně (viz.sudetoněmecká bluma) výše ve vlákně, plody Malvazinky? | | Malvazinka, 24.7.2016 Velmi vzhledné plody, pane Mikeši. Ve vyšších polohách je Malvazinka dosti kyselá, co myslíte? | | Topfive, 24.7.2016 Taky jsem dojatý z Milanových fotek. Mám na stromku zatím "pět švestek", stejně jako v minulém roce. Škoda, přeškoda. Topfive prozatím nechválí ani pan Vysloužil, ani pan rosti&slav. | | Pisana, 21.7.2016 Tenhle plod už jsem zblajz, jako pan Fajst vepřovou v Bylo nás pět. Raději, protože druhý opět polykala moniliová hniloba. Při zmáčknutí povolil jen nepatrně. Stejně tak jsem koštoval i jedno Kioto. Pisana hodně řízná, velice podobně, jako... celý příspěvek > | |
|
|
|
|