|
Jofela, 23.8.2016 Klivia Ba, St.Julien. Ale byla pěkně "mastná", Martine. Zrovna tento stromek nebyl nic moc. Doslova mrzáček. |
|
Halehaven a Fairhaven, 23.8.2016 To jistě áno, pán Jano. V konkurenci odrůd dozrávajících v tomto období pro mě ale nějak zvlášť nevyčnívá. |
|
|
|
Cresthaven dozrává, 23.8.2016 Dneska jsem jedl první. Ušel. |
|
Jayhaven, 23.8.2016 Pochlubte se s Jayhavenem. |
|
Broskvoň Inka, 23.8.2016 Našel jsem pro Vás, pane Jano, ještě jednu zapomenutou Inku. O Halehavenu se napsalo už dosti, co zkusit pro změnu INKU? |
|
Jofela, 23.8.2016 Jofela začala vybarvovat poměrně brzo. Nyní je stále ještě tvrdá. |
|
Hanita, Gabrovská nebo Wangenheimova?, 23.8.2016 Vyvrcholením pološvestkové sezóny je dozrávání Hanity a Gabrovské, těchto dvou chuťově skvostných pološvestek. Pro mě osobně vítězí Hanita, má více kyselin, tím pádem je říznější a má hodně dokonalou "domácošvestkovou" příchuť. Gabrovská je také... celý příspěvek > |
|
Topfive, 23.8.2016 Porovnání plodů TOPSTAR (vlevo), TOPGIGANT a TOPFIVE (vpravo). Topgigant má běžně kolem 90g. Zatímco Topstar se může v plodnosti přetrhnout už od druhého roku po výsadbě, tak Topfive na St.Julien nikoliv ani v roce třetím, což je zvláštní. Jeho plody... celý příspěvek > |
|
Topstar plus, 23.8.2016 Přezrálé Topstary. |
|
Čačanská lepotica, 23.8.2016 Mezi nejkrásnější švestky patří plody Čačanské lepotice. |
|
|
|
Telura, 23.8.2016 Těchobuzická TELURA předvedla plody navinule broskvově jadrné chuti. Pokud se stromek na myrobalánu příští rok z předčasné plodnosti "zmátoří", byla by s kvalitou spokojenost. Odrůda bude pravděpodobně více trpět moniliovým úžehem. |
|
Suncrest nebo Envoy, 23.8.2016 Název vlákna zní: Suncrest nebo Envoy. Záleží, co komu více chutná. Suncrest je sladký, mírně aromatický, Envoy byl letos ostře navinule broskvový, jadrný, velmi výrazný. Pro mě asi jedna z nejlepších letošních chutí. Takový ho ani neznám. |
|
Benedicte, 23.8.2016 Benedicte má dobře našlápnuto. Pevná dužnina, náznaky výborné chuti. Neznámá, pozdnější bělomasá odrůda zakoupená jako raný žlutomasý Candor také není špatná. |
|
Elegant Lady, 23.8.2016 Broskvoň zakoupená jako Elegant Lady, ať už falešná nebo pravá, se prezentuje prvními, malými, ale překvapivě kvalitními plody. Až bych řekl, že se nejedná o tento typ chuti odrůd jako jsou Spring Lady, Royal Glory atd., to znamená spíše sladké a... celý příspěvek > |
|
Broskvoň Symphonie, 23.8.2016 Po několika neúspěšných pokusech o pořízení odrůdy Symphonie se první malé plody na stromku prezentují velmi slušnou kvalitou a plně souhlasím s porovnávacím příspěvkem předřečníka. |
|