|
Ananaska Courtrayská, 25.8.2016 Lidé bohužel preferují při koupi ovoce jeho velikost a vzhled, to už nepředěláme. Jak tedy zachránit Bláhovu oranžovou renetu, aby ji Vysloužilovi (starší a mladší) "neprohnali komínem"? Jedině odkoupit každoročně úrodu ze stromu, která je... celý příspěvek > |
|
Ohenry, Guglielmina, Fairtime - velmi pozdni broskvone, 25.8.2016 Už se moc těším na Vaše poznatky, Tomáši. V letošním roce budou tyto pozdní odrůdy jistě kvalitní. Počasí tomu přeje. |
|
|
|
Broskvoň Symphonie, 25.8.2016 Překvapení je slabé slovo. Jsem opravdu nadšený. Velmi pevná dužnina a famózní chuťový koncentrát. Ta nejsilnější "káva" v podobě "napumpovaně" plné chuti. Přitom by se řeklo, že tak malý stromek takové věci u tak malých plodů nedokáže, a přece... celý příspěvek > |
|
Odruda Wangenheimova, 25.8.2016 Ne nadarmo jim paní v Železných horách říkala "blumky". Wangenheimova má taky poněkud rozložitější korunu, oproti vzpřímenému růstu například u Domácí švestky. |
|
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 25.8.2016 Jen takovou drobnou poznámku. Před časem upozornil Kuky na možnost případných karcinogenních účinků u MANCOZEBU obsaženého např. v Acrobatu, Ridomilu atd., přesto Acrobat používáme všichni vesele dál. Pravděpodobně asi proto, že je to všechno stejné... celý příspěvek > |
|
Půdní sucho, 25.8.2016 V minulých dnech jsem zaregistroval opět výstrahu před půdním suchem a to velmi silnou právě pro zdejší oblast. Moc jsem tomu nevěřil, protože v neděli převážnou část dne drobně pršelo, ale pravda je jiná. Signalizují to prožloutlé listy a například... celý příspěvek > |
|
Elegant Lady, 25.8.2016 Kopačáky to určitě nejsou, Jirko. Třistagramové předvedla jiná borkyně a to z Polska s názvem Inka. Chuťově ty malé plody ale překvapují. Teda zatím jich je většina ještě tvrdých. |
|
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 24.8.2016 Vybarvují už všechny pozdní odrůdy slivoní včetně Topendu na který jsem velice zvědavý. |
|
Topfive, 24.8.2016 Topfive bych věřil více než Topstaru, Topgigantu nebo Topkingu. Právě z Milanovy minuloroční koštovky. Byly velice dobré. Z dozráváním to vypadá podobně jako u Těchobuzické, ta ale většinou vůbec neuzrála, zůstala nakyslá. |
|
Ananaska Courtrayská, 24.8.2016 Chtěl jsem napsat, že pana Vysloužila s takovými malými hruštičkami asi nezaujmete, ale přece jen zareagoval, ovšem s odkazem na zcela jinou odrůdu. Stejně si myslím, že by si takové mrňouse nenarouboval, ať by chutnaly jak chtěly. Jeho Bláhová... celý příspěvek > |
|
|
|
Althanova renklóda - problém s plody, 24.8.2016 Procházkova (Althanova) ringlota v letošním roce problém s plody (hnědnutí dužniny) nepředstavila. V chuti je příjemná, stejně jako mirabelka Miragrande, ale velký rozdíl mezi nimi není. Osobně si dám raději švestku. |
|
Broskvoň Symphonie, 24.8.2016 Už jsem si říkal, že jsem letos broskví přejedený a to jich je ještě spousta v lednici schlazených na 0°C, ovšem dnes v podvečer jsem dostal lekci od odrůdy broskvoně s názvem SYMPHONIE. Prvních pár malých plodů a hned taková "šlehačka na dortu"?... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2016, 24.8.2016 Budu vyřazovat ze "sortimentu" cherry Strillo...
Vyřadit se sortimentu Strillo, které doporučoval všeznalý Standa von Königgrätz? To snad nie? Ale opravdu, u mě je Strillo s velikostí ještě v normě, Bibi už nikoliv. Obě jsou ovšem chutná, Strillo... celý příspěvek > |
|
Broskvoň Harrow Beauty, 24.8.2016 Nevím, co řekne na tuto odrůdu frýdeckomístecký Jirka a také doufám, že se do budoucna s broskvemi pořádně rozjede pan Jano, ale konečně také zabodovala broskvoň HARROW BEAUTY a ukázala, co v ní je. Plodů je sice málo, ale už to není žádná jalovina,... celý příspěvek > |
|
Viktoria, 23.8.2016 To je neuvěřitelný prevít, ta monilie, ale chtělo by se Vám na ovoce "cákat" chemikálie? |
|