|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 14.9.2016 Horší než MUP je teď MHP, ale hlavně špačci. | | Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 13.9.2016 Asi se to nedá popsat. Ta červená se zdá kořenitá dosti silně. Zelená je sladší? | |
| | Akane - perla podzimu, 13.9.2016 To se tak někdo má. | | Mac Intosh a Lobo, 13.9.2016 Nevíte, kde rostou na stromech Mac Intoshe nebo Loba? Zajel bych si na ně. Věřte, že je to velká delikatesa. Zaháním si chuť alespoň tím Spartanem. Poradit by mohl Standa von Königgrätz nebo inženýr Fidla. | | Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 13.9.2016 Zajímavá informace, pane Votrubče, že ta zelená je chutnější než červená. Opravdu. | | Presenta, 13.9.2016 A co vaše, nikoliv réva, ale PRESENTA? Je to špičková odrůda. Neznám harmoničtější švestkovou chuť. Plody jsou každoročně menší, ale zůstávají velmi pevné. Dalo by se říci, že je to kvalitní pozdní "Domácí švestka". Na podnoži St.Julien trpí suchem,... celý příspěvek > | | Švestka Jojo, 13.9.2016 Jojo jsem byl nucen sklidit, protože většina plodů už byla poškozena špačky. Milan sice Jojo pasoval na nejhnusnější slivku, ale letos není špatná. K tradičně cenné výrazné chuti se přidaly nějaké ty cukry, takže hodnotím velmi dobře. Škoda, že jí ti... celý příspěvek > | | Merkur, 13.9.2016 Zajímalo by mě, kterým by jste dal jedničku. Jaké odrůdy preferujete? Kterých si nejvíce ceníte ohledně kvality? | | Co vykusuje jablka na stromech?, 13.9.2016 Dejte pokoj s tím sentimentem. V okolí je hejno špačků, které likviduje švestky jednu za druhou. Kdybych měl brokovnici tak jich pár pokropím a byl by pokoj. Takhle je jenom plaším, ale oni jsou za chvíl zpátky, to je k ničemu. Plody... celý příspěvek > | | Slivoň Haganta, 12.9.2016 Ano, pane 195.130, Haganty jsou snad dokonce i výborné, ovšem pouze ve velmi pevném stádiu zralosti plodu. Poněkud matoucí je ovšem stanovisko pana Miloše Vysloužila, který to samé tvrdí o měkčích plodech, které já mám zásadně už jen s fádní chutí.... celý příspěvek > | |
| | Kvete jabloň Hana, 12.9.2016 Pan Vysloužil bohužel stále mlčí, takže se asi nic nového o kvalitách Krasavy nebo Hany nedozvíme. | | Topend, 11.9.2016 Drahý pane Jano, tak přesně tenhle popis sedí i na Hagantu a dá se poznat i s těch mých fotek. Plody Topendu i Haganty budou zřejmě podobné, jelikož, jak jsem již psal, obě odrůdy mají stejné rodiče. Co se týče listů, tak Haganta má listy specificky... celý příspěvek > | | Těchobuzická, 10.9.2016 Jen počkej, zajíci... Lépe řečeno, jen počkejte, až strom pořádně zarodí. Pak budete možná "zpívat jinou písničku". Třeba podobnou, jako kdysi pan Boštička. A šup, strom byl venku. Letos mám jen pár plodů a některé dozrály do kvality, o které... celý příspěvek > | | Topend, 10.9.2016 ...ať furt Petr z P. jen netlachá jestli to má či nemá Hagantu.
Tak vám tedy, pane středo (Mittwoch), pěkně děkuju. . Ale přece jenom, když laskavě dovolíte, rád bych se dobral nějakého závěru, co je a co není Haganta. Nyní si zase pro změnu... celý příspěvek > | | Topend, 7.9.2016 Plody Topendu silně připomínají plody Haganty, sice je to asi tím, že pochází ze stejného křížení - Čačanská najbolja x Valor, ale mohly by zmodrat přece jen o něco později. Co se dá dělat. | |
|
|
|
|