|
Hrušeň Bohemika, 29.9.2016 Mně asi dvacet prvních plodů na stromku rozklobali ptáci, zbyly jen dva. Tato odrůda by neměla v kvalitě zklamat, že? Skladovatelnost bude v teplejším sklepě určitě mnohem kratší, než se uvádí. Alespoň podle těch v minulosti kupovaných Bohemik. |
|
Hrušeň Dicolor, 29.9.2016 To je asi nedorozumění, mluvil jsem o svém stanovišti, kde stíní z jihu sousedova vzrostlá višeň. Kupované Dicolorky mně ale vždy zpočátku chutnaly. Vzpomínám na ty mimořádně velké plody od trhovce, které jsme tady nejdříve považovali za... celý příspěvek > |
|
|
|
Hrušeň Dicolor, 28.9.2016 Jsem zástance této odrůdy, ale moje první plody, které již změkly, jsou prozatím jen fádně sladké bez typického mírného aromatu. Bude to špatným, málo osluněným stanovištěm. |
|
Topend, 28.9.2016 Poslední plod Topendu přece jen změknul a byl i sladký, ale na můj vkus málo aromatický. Taková schlazená Domácí švestka z ledničky je mnohem a mnohem aromatičtější. |
|
Haroma, 28.9.2016 Vypadá to, že poslední spolehlivě dozrávající slivoní bude nenáročná Haganta, ostatní budou dozrávat jen občas. Haroma má nadějně výraznou chuť, třeba jako Presenta, ale je možné, že některé plody zůstanou málo sladké. |
|
Toptaste, 23.9.2016 Taky se scvrkávaly, ale tak začátkem září. Ostatní sežrali špačci. Nějaké dlouhé visení ptáci nepřipustí. Viset z nich za chvíli budu já, jestli nenajdu způsob jak je zlikvidovat. Je to celé hejno a objevuje se tady každý rok. |
|
Mc Intosh, 23.9.2016 Totožné ty chuti určitě nebyly
Právě proto by byla velká škoda, kdyby Mac Intosh úplně zmizel. |
|
Bergeron nebo Harlayne?, 23.9.2016 ...nad Early Orange také ještě nelámu hůl.
Klidně ji zlomte. V minulém nebo předminulém roce nějaké plody přeci jen byly, ale kvalita nepřesvědčila. Jak Vás tahle odrůda vůbec napadla? Za to můžou zřejmě vzhledné fotky prodejce z Uherského... celý příspěvek > |
|
Mc Intosh, 23.9.2016 ZACHRAŇTE MAC INTOSH!!!
Můžeme jen litovat, že Miloš tuto odrůdu zlikvidoval kvůli mýdlové chuti, nebo jak to nazval. Rouby tudíž už neseženeme, jelikož na něj nenarazil nikde ani pan Fidla. Přes snad plnohodnotnou náhradu Loba by nějaké... celý příspěvek > |
|
Bergeron nebo Harlayne?, 23.9.2016 Tak předně pochválíme pana Ivana za pěknou úrodu zdravých plodů. Nerovnoměrné vyzrávání obou polovin plodů u VP je známá věc. Libor z Bratislavy propagoval jako pro něj nejlepší náhradu KIOTO. Pro malou pecku, rovnoměrné vyzrávání obou polovin plodů... celý příspěvek > |
|
|
|
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 23.9.2016 Miloš má na úrodnost Hanity jiný názor. |
|
Odolná pološvestka Tophit, 23.9.2016 Letos nás překvapil Tophit - bez postřiků v madmořské výšce cca 500 m.
No prosím, vypadá to na znovuvzkříšení Tophitu. Já jej také znám velice chutný, tak snad někdy příště... se dočkáme. |
|
Valor, 23.9.2016 Nejhorší byl Valor, ale strom je pěkný.
Zdravím všechny "valoristy" S Valorem to bude pravděpodobně stejné jako se Stanley. Strom bohatě plodí a proto nemusí být kvalita u všech plodů vyhovující. Ano, strom je opravdu pěkný, jak píšete. Má... celý příspěvek > |
|
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 23.9.2016 Vůbec nám nejde Stanley
Co si pod tím máme představit? Můj letošní Stanley nestál prakticky za nic. Chutné byly jen největší plody, proto bude třeba ta nadměrná plodnost redukovat. Nejlépe pilatkou, Už jsem o tom v minulosti uvažoval. Jinak jsou... celý příspěvek > |
|
Slivoň Haganta, 22.9.2016 Ale jak to, že je ta dužnina zelená jak brčál? U Haganty je dužnina vždy sytě žlutá, u Gabrovské, myslím, taky. Fakt je, že ty kupované plody jsou uvnitř vždycky zelené, a nemusí se zrovna jednat o Čačanskou lepotici nebo Stanley, kde... celý příspěvek > |
|