Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fellenberger, 16.10.2016
Dvořákův Atlas odrůd ovoce mám taky a faktem je, že se tam synonymum Fellemberg Zwetsche vyskytuje. Matoucí je popis chuti, kde se píše o buketní výborné chuti a vysoké kvalitě plodů. Je otázka, co si pod tím kdo představuje. Správně se... celý příspěvek >
Fellenberger, 16.10.2016
Tolerance Hanity se prozatím dá akceptovat. Projevy PPV jsou na listech, někdy i nepatrně v počátcích vývoje na plodech, ale kvalita je stále stejně dobrá. Vlaška je s PPV nepěstovatelná.
Rucla, 16.10.2016
Faktem zůstává, že jedinou, chuťově nejvíce podobnou odrůdu COXOVĚ RENETĚ, vyšlechtil na sklonku druhé světové války VÁCLAV BLÁHA z Libovic a která dostala jméno BLÁHOVO ORANŽOVÉ. Bláhovo oranžové Coxovu renetu nakonec ještě překonalo, protože... celý příspěvek >
Fellenberger, 16.10.2016
Fellenberger je kvalitna odroda šarketolerantna Pokud je tohle Vlaška, tak je to nesmysl.
Fellenberger, 16.10.2016
Vlaška je jedna z nejcitlivějších odrůd na šarku, takže si pánové nevymejšlejte, že tento německý "panázev", tolerantní k šarce je právě Vlaška. Silně aromatická Vlaška rovněž není. Plody Vlašky z napadeného stromu šarkou se z větší části nedají... celý příspěvek >
Pozdní slivoň Presenta, 12.10.2016
Petře, lidi Tě tu mají za odborníka, tak si to nepokaz O to jde možná, Miloši, Tobě, nebo člověku, který tady s oblibou používá slovo demagogie, já jsem jen náhodný nadšenec, nic víc. Ať se každý směje, co hrdlo ráčí, já se taky často... celý příspěvek >
Rucla, 12.10.2016
Ta stará databáze byla přece dobrá. Nikdo si snad nemůže myslet, že autorem popisů byl Jiří Vysloužil, tak jaké nepřátelské příspěvky? Já tu starou databázi používám stále. Jen čekám, kdy někdo potvrdí ten popis Rucly i v praxi.
Něco jiného je korigovat bujný Stanley při každoroční bohaté podnosti a něco jiného je řezat Presentu, kde naroste zase podobné "nic" do podobně malých rozměrů, jako předtím. I přes silné mulčování trpí Presenta každoročně suchem na St.Julien... celý příspěvek >
Nýbrž slabě rostoucí podnože, že pane Vysloužile? Na myrobalánech není tento problém u žádné odrůdy. Naprosto úžasná odrůda je v tomto ohledu Stanley. Na myrobalánu dostatečně roste i plodí. Podobně i Valor.
Presenta - snad spolu s Top 2000 - je asi nejbujnější slivoň. Možná se jim vyrovná ještě Lipnická. S panem Vysloužilem samozřejmě nelze než nesouhlasit. Presenta vytvořila za ty roky na St.Julien korunu malou a je téměř bez přírůstků.... celý příspěvek >
Vlaška končí, 9.10.2016 Obsahuje fotku
A jaká byla kvalita Vlašek poslední teplý den 1.10. 2016? Myslím tím poslední den roku s letní teplotou. Velmi dobré sladce aromatické byly jen menší dříve uzrálé plody, mírně se u stopky scvrkávající. Ty větší a pevnější měly tuto chuť jen v... celý příspěvek >
Paula Red, 9.10.2016 Obsahuje fotku
Je to Paula Red nebo ne? Je možné, že se jedná o záměnu. Poslední snímek pochází z internetu.
Rucla, 9.10.2016
Já přece netvrdím, že autorem popisu je Jiří Vysloužil. Jen jsem napsal, kde je možno tento popis najít, tzn. v databázi odrůd Jiřího Vysloužila. Autorem bude snad šlechtitel, který zneužil lákavé značky s názvem Coxova reneta. Protože ani pan... celý příspěvek >
Rucla, 9.10.2016
Otázka je, co rozumět pod slovem "příjemná". To samé můžeme prohlásit o odrůdě Aneta, Deliga, Nabella, Selena, Svatava, Domino aj. Ve staré databázi pana Jiřího Vysloužila je ale trochu nadějnější popis. Je to lež nebo klamavá reklama? Kdo by se... celý příspěvek >
Paula Red, 8.10.2016
Třeba je to podobné, jako tenkrát s tím Braeburnem, Vaším a pana PP. Uvidíme, co ukáže dál.
Další diskuze:  311312313314315>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika