|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 25.10.2016 Ještě lepší byly nakonec ty plody kupované jako Paula Red, viz.vlákno Paula Red. Po rozležení velice líbivá, moderní chuť pro všechny. Žádný tuctový sláďák, ale plná harmonická sladce navinulá chuť. Škoda, že nevím, co je to zač. Na váze byly pod... celý příspěvek > | | Sirius, 25.10.2016 Taky jsem byl nucen sníst jediný plod Siriusu, jelikož byl naklobnutý. Faktem je, že měl jakési náznaky ostřejší chuti, ale možná jen proto, že nebyl dostatečně uleželý. Měl jsem nějaké pochybnosti o pravosti Siriusu u Miloše, protože v horších... celý příspěvek > | |
| | Maďarská, 24.10.2016 Abych se přiznal, tak jsem nikdy žádnou vláknitost v meruňkách nezaregistroval. Asi na to nemám vnímavé "buňky". Volil bych Bergeron. | | Mýtus Strýmka, 24.10.2016 Já se jen pamatuju, že se Strýmka objevila mezi těmi plody, kterými sis mě koupil, jak usoudil pan P. V Sudetech máme po Němcích prastarého "Boikena". Taky je zdravý. O jeho velké plody není ale žádný zájem. Podle mě je mnohem chutnější Idared... celý příspěvek > | | Zasadit Šampion nebo Coxovu renetu?, 24.10.2016 Zakousl jsem se po přečtení Vašeho příspěvku do jednoho polského Šampionu (inženýr Fidla), ale moc řízný mi nepřipadá. Spíše příjemně líbivý, to ovšem není kritika. Stupeň říznosti by se dal porovnat podle Topazu, nebo podobných jablek. Kdybych se... celý příspěvek > | | Hybrid švestkomeruňka, 24.10.2016 Rád bych už konečně nějakou švestkomeruňku ochutnal. Bohužel Dapple Dandy z Ostrohu je kdo ví co, jen ne švestkomeruňka. | | Tolar, Promise, Nectavit, 24.10.2016 Tyhle švestky jsou v prodeji už pár let. Škoda, že nikomu ještě neplodily. | | Broskvová švestka, 24.10.2016 Asi ne. Ty stromky mají nějak zvláštně žluté výhony. | | Mamut, 24.10.2016 Dobrá stopa, pane Kamile. Ve zdejší prodejně se totiž objevila vedle běžného každoročního sortimentu i maďarská odrůda Ceglédi óriás. Je možné, že Mamut je opravdu Szegedi mammut. | | Špačci - skorce, 24.10.2016 Copak se Vám nezdá? Slyšel jsem to na vlastní uši, když jsem tam tudy šel. Před dvěma lety. Ovšem s těmi špačky to moc velká sranda není. Vytáčeli mě docela hodně. Je možné, že tady v září už nic nedopěstuju. | |
| | Mýtus Strýmka, 24.10.2016 Není mi jasné proč pan Miloš Vysloužil stále pěstuje podřadnou Strýmku, a přitom se mnohem hodnotnějších odrůd už dávno zbavil. Jsou snad třeba Mac Intosh, Spencer nebo Melrose, které zrušil, snad horší? Líbil se mi příspěvek pana PP a... celý příspěvek > | | Mamut, 24.10.2016 V prodeji je i nějaká meruňka s názvem MAMUT. Mělo by se jednat o bezkonkurenčně největší plody meruněk. Alespoň tak to stojí psáno u prodejce. | | Broskvová švestka, 24.10.2016 Narazil jsem také na prodej odrůdy s názvem Broskvová švestka. Na visačce je napsáno, že se jedná o starou francouzskou odrůdu. Plody jsou kulaté, žluté, před dozráním částečně do červena. V pomologiích jsem po ní nepátral. | | Hybrid švestkomeruňka, 24.10.2016 Narazil jsem na prodej stromků, kde je na visačce napsáno, že se jedná o švestkomeruňku, ovšem bez názvu odrůdy. Uvádí se tam jen, že jsou spíše podobné meruňkám a doba zrání. Nevyskytly se i u Vás? | | Tolar, Promise, Nectavit, 24.10.2016 Má nějaký smysl pořizovat si tyto pozdně zrající klony Domácí švestky? Myslím, že někdo psal o jakési toleranci vůči šarce u Nectavitu nebo Promise. | |
|
|
|
|