Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Červené marhulky, 19.12.2016
Řekl bych, že na tom bude Veharda podobně jako jiné meruňky, které letos zmrzly. S jistotou to nemůžu tvrdit. Měla totiž díky předloňské nadměrné úrodě málo květů. Letos nebyl ani jeden plod. Stromek ovšem na vadensvilu moc neroste. Typoval... celý příspěvek >
Červené marhulky, 18.12.2016
Leskora je navíc jedna z nejchutnějších raných odrůd. Měkká, marmeládová konzistence vyniká meruňkovým aromatem a cukernatostí. Ve vyšších polohách to nemusí platit. Stejně chuťově výborná je i Radka, ta však nemá takovou odolnost. Chuťově zajímavá... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 18.12.2016
Souvislost s Goldenem mě taky napadla a to taková, že pokud by tady u mě byla chuť plodů Opálu na stejné úrovni, jako tyto Opály ze střední polohy, pak bych byl mnohem spokojenější, než se samotným zdejším Goldenem. Tyto Opály z 346 m. jsou... celý příspěvek >
Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 18.12.2016
Zajímavé. Ke kvalitním Orionům jsem se zatím nedopracoval, budu je muset sáčkovat proti útokům ptactva, abych vůbec mohl plody nechat dozrát. Překvapuje umístění té "nešťastné" RUCLY!!! Stejná kvalita jako u Topazu, tak to jsem... celý příspěvek >
Červené marhulky, 18.12.2016
Pinkcot bych už dávno zrušil, nebýt velkých plodů "marmeládové" konzistence ze střední polohy, které byly slušné. I když "marmeldová" konzistence VP nebo Bergeronu je o něčem jiném. Pinkcot se hlavně ukazuje jako velmi málo odolný na mráz v... celý příspěvek >
Opál, 18.12.2016
Ze stejného zdroje jako OPÁL (Golden Delicious x Topaz) je i odrůda LUNA (Topaz x Golden Delicious). Plody obou odrůd byly pravděpodobně vypěstovány v 346 m.n.m.. Jak Opály tak Luny jsou velmi sladké, rozdíl je v konzistenci dužniny,... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 17.12.2016
Všechny odrůdy, které jsem jmenoval v předchozím příspěvku, mají miskovité květy.
Opál, 17.12.2016
K příspěvku předřečníka není co dodat a lze s ním jen naprosto souhlasit. OPÁL (Golden Delicious x Topaz) vypěstovaný pravděpodobně v nadmořské výšce 346 m., má nyní sladce aromatickou chuť s perfektní konzistencí dužniny. Prostě... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 17.12.2016
Není miskovitý květ jako miskovitý květ. Záleží na odrůdě. Odolnost falešné Dixired, Favority Morettini 3, Royalvee, Symphonie, ale i Envoy nebo Suncrest se zdá mnohem vyšší než u jmenovaných zmrzlíků Royal Glory, Royal Gem, Springbelle, Spring Lady,... celý příspěvek >
Červené marhulky, 17.12.2016
To fakt netuším. Soukromník od kterého stromek pochází má všechny broskvoně i meruňky na GF-677. To tvrdí. Sortiment je malý, jelikož se jedná o okrajový zájem tohoto prodejce. Bergarouge se zdá sladší než Bergeron. Takový výrazně sladce... celý příspěvek >
Ruhm von Kirchwalden, 17.12.2016
Díky za obrázky. Je vidět, že Kirchwaldské nikdo moc nezná. Zřejmě ani pan Fidla. Chuť bude originální, jestli tak dobrá jako "Berlepš", "Ananas" nebo dokonce "Brojhán", to může posoudit málokdo. Možná pan Kamil. 
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 15.12.2016
To je otázka, pane Jano. Možná, že ani to ne. Další věc je, že se zřejmě potvrdí, to, co psal pan Milan Fiala, který Royal Glory zrušil kvůli silnému napadání plodů hmyzem. Přece jenom ta tmavě červená barva, která pokrývá většinou celý povrch plodů,... celý příspěvek >
Gala Mitchgla, 15.12.2016
Zvláštní je, že ta červnová Gala je navinulejší, což vzbuzuje dojem příjemné svěžesti. Proto jsem nechtěl věřit, že to jím Galu. Velice příjemně sladce navinulá, svěží chuť.
Ruhm von Kirchwalden, 15.12.2016
Setkal jsem se s názorem, že tato odrůda jablka je velice chutná. Může to někdo potvrdit? V popisu odrůdy KIRCHWALDSKÉ se uvádí: Pochází z Německa. Plody jsou větší, zploštěle kulovité, mírně žebernaté. Barvu mají žlutavě zelenou, z větší části však... celý příspěvek >
Červené marhulky, 15.12.2016
Můj Bergarouge je stále takový mrzák, jako ty Kiota. Těžko říct, čím to je. Mám ho jako jedinou meruňku na podnoži GF-677, ovšem broskvoně na této podnoži rostou lépe. Chtělo to udělat to samé, co Jirka, který koupil nový stromek na St.Julien. I když... celý příspěvek >
Další diskuze:  301302303304305>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika