|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Rozela, 29.12.2016 Zbytečně velké " plody majú kratšiu skladovateľnosť
Jo, to bude asi ten důvod, proč tyto "obrovské" červené Rozely tak moučnatí a i u těch nemoučnatých je chuť poměrně nevýrazná. Vzpomínám na Rozelu konzumovanou v řijnu, to byla... celý příspěvek > | | Shalimar, 25.12.2016 Chuť s prevahou kyseliniek, dosť osviežujúca, ale "plytká", len slabší priemer až podpriemer. Trochu na spôsob Topazu, ale naň sa nechytá.
Tak to snad nie, pán Hlavatý. Jestliže máte na mysli pod slovem plytká, prázdná nebo jalová, tak takové... celý příspěvek > | |
| | Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 25.12.2016 Tak teď jsem z toho jelen. Že bych neměl Avranšskou? Plody jsou lahodně sladce hruškové, ale ne kořenité. Kořenitost má například Williamsova nebo Boscova lahvice. Plody ale vzhledově i dobou zrání odpovídají Avranšské. Pravda je, že... celý příspěvek > | | Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 25.12.2016 Mám stále v paměti tvrzení bratrance a pana Fidly, že odrůda Salisburyova je údajně chutnější než samotná Boscova flaška. Bratranci bych moc nevěřil, ale když to říká pan inřenýr Fidla, tak snad na tom něco pravdy bude. | | Boscova - kráľovná hrušiek. Naozaj?, 24.12.2016 Top jablka tedy nevypěstujeme někde u Komárna, ale naopak výše, někde na čerstvém povětří, s chladnými, rosnatými rány..
Myslíte, že v takových oblastech nelze vypěstovat ani kvalitní teplomilné odrůdy? Z hrušek ta Jizera a Jana mají určitě... celý příspěvek > | | Červené marhulky, 24.12.2016 Janko, ve středomoří je pěstovat nebudeme. Tady můžeme jen doufat, že se nějaká úrodička občas vyvede. Co se týče Leskory, tak třeba v letošním roce Leskora v otevřeném prostoru kvetla v běžném termínu a moc toho díky mrazu neměla, kdežto... celý příspěvek > | | Červené marhulky, 23.12.2016 Určitě, pane Jano, ale pro naše podmínky se moc nehodí. Hodí se jen pro lokality, kde na jaře nemrzne. Můžou to být lokality buď s čistě vnitrozemským, kontinentálním klimatem, nebo více oceánským klimatem. U nás, kde se oba druhy klimatu kombinují,... celý příspěvek > | | Kanzi, 23.12.2016 Dobrej, pane Jelen. Tyhle odrůdy nebudou mít pravděpodobně žádnou originální příchuť, přesto je můžete hodnotit jako výborné. Je to jakási příjemně koncentrovaná, kompaktní a velice svěží chuť. Rád bych, aby se prodávaly i tady. Myslím Kanzi,... celý příspěvek > | | Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016 Mě by mnohem víc zajímalo, jak dopadly všechny ty odrůdy u pana Vysloužila na zahradě. Třeba Rucla, Andera, Orion, Sirius, Tango, Fuji, Jazz, Banánové zimní, Breuhahnovo (Brojhán), Čistecké lahůdkové, Bláhovo oranžové, Cortland, Jarka a mnoho... celý příspěvek > | | Červené marhulky, 20.12.2016 Takže suma sumárum, jsou všechny tyhle Rubisty a Pricie k ničemu. Pokrok bude jedině až se vyšlechtí nějaké nové odrůdy odolnější proti mrazu v květu a po něm. | |
| | Rajčata 2017, 20.12.2016 Asi jde jen o zvyk, Teto. Mně nahnědlá rajčata připadají jako kdyby byla napadena plísní bramborovou. Ale věřím Vám, že jsou výborná. | | Hrušeň Dicolor, 20.12.2016 To já, milý pane Jano, netvrdím, že se vyrovná. Ovšem s kvalitou mých drobných nevybarvených Dicolorek jsem v současné době spokojený. Oproti těm větším a vybarvenějším kupovaným plodům mají nyní hutnější dužninu, sladce hruškovou... celý příspěvek > | | Výsledky organoleptického hodnocení jablek Lysice 2016, 20.12.2016 To se na mě nezlobte, ale Rubín a Bohemia je už trochu obehraná písnička. Jako by nic jiného neexistovalo. Připomíná mě to telefonát, kdy jsem sháněl Sirius. Pán mi řekl nemáme, ale nejlepší je Rubín a Bohemia a ty máme. Nikomu to nechci vyvracet,... celý příspěvek > | | Rajčata 2017, 20.12.2016 Neškodilo by to nějak shrnout. Mě zaujaly názory na Tomatoberry, Sweet Aperitif a tohle nahnědlé Kumato. | | Červené marhulky, 20.12.2016 A proto, už žádné nové meruňky nechci, ať už je "nuda na stránke sebehnusnější", jak psal Milan. Časem snad tuhle Priciu a Maya Cot a velmi pozdní Fairhal a Farclo. | |
|
|
|
|