Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Harbo, 4.1.2017
Je osobitá tvarom, na pohľad neveľmi vábna Mně se naopak baňaté hrušky líbí. Každopádně jsem o ní tady neslyšel ani od Miloše, ani od Ondřeje. Zajímavé právě je, že jste si ji mezi těmi všemi Mechelenskými, Koporečkami, Salisbury, Špinkami,... celý příspěvek >
Harbo, 3.1.2017
Na ten plod Harba si dobře pamatuju, je možné, že pocházel ze skromné sklizně, to nevím. Chuť byla výrazně kořenitá. Je možné, že při vyšší plodnosti je chuť horší. Také by mě zajímalo, proč si Ivan vybral k pěstování právě Hardenpontovu. Určitě to... celý příspěvek >
Stará severočeská odrůda - Koporečka, 3.1.2017
Zajímavý je v tomto vlákně názor pana Milana Boštičky. V pomologii se uvádí, že Koporečka je mimořádně náchylná ke strupovitosti a zdravě roste a čisté plody má jen v atmosféře kouřových plynů uhelných oblastí. Chtěl jsem se zeptat Ondřeje, kde je... celý příspěvek >
Konvert, 3.1.2017
Souvislost s cigánmi a Poliakmi jsem nepochopil, ale možná, že mi zde něco uniklo. Chtěl jsem se spíš dozvědět něco o kvalitách Konvertu. Všiml jsem si, že například Miloš dává jednoznačně přednost novým křížencům před starými odrůdami. Takže mu jde... celý příspěvek >
Hrušeň Abate fetel, 3.1.2017 Obsahuje fotku
Já jsem se dnes těšil marně. Zelinář sice tvrdil, že koupil plody jako Konference, ale myslí si, že je to populární Abate. Není. Je to Konference. Kde jsi koupil Abate, Jirko?
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 3.1.2017
Zdravím, Milane. Všiml jsem si na těch fotkách, že opravdu existuje odrůda Early Kioto, která byla k mání ve Strážnici, já ji ale nemám. Kioto je velké špecifikum v mrazuodolnosti, ale zůstává otazník nad tím, jestli si pořizovat nové meruňky z... celý příspěvek >
Rajčata 2017, 3.1.2017
Já jsem rád za každou sladkou odrůdu. Prozatím znám jen Goldkrone a Mandat, takže sladší rajčata jsou pro mě velká vzácnost. Třeba u Goldkrone si cením stabilní chuť. Klasické červené odrůdy můžou mít výbornou, aromatickou, harmonickou sladce... celý příspěvek >
Konvert, 31.12.2016
No nevím. Mám takový dojem, že nejlepší bude vsadit na staré odrůdy, než na ty novější křížence z rozředěnou chutí. Jak vidíte, tak pan Vysloužil z nich nadšením zrovna neplesá. Já si letos stěžovat na některé z nich nemůžu, ale žádná muškátová nebo... celý příspěvek >
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 31.12.2016
Jenomže, Janko, ta moje Leskora je zastíněná od jihozápadu až západu a rozkvétá prokazatelně o několik dnů déle, proto často uniká jarnímu mrazu v době květu. V letošním roce teprve dokvétala, když přišly mrazíky, ostatní meruňky byly už odkvetlé a... celý příspěvek >
Hrušeň Dicolor, 30.12.2016
Dojedl jsem poslední dvě Dicolorky, asi před čtrnácti dny koupené a jsem překvapen. Byly výborné. Lahůdka. Dužnina překvapivě pevná, máslovité konzistence, velmi šťavnatá, chuť vysoce originální, sladce typicky aromatická, prostě Dicolorky ve svojí... celý příspěvek >
Odrůda jabloně Jonagored - pěstuje někdo?, 30.12.2016
Skvělé hodnocení, Ivane. Jonagoldovým odrůdám výrazná a plná chuť určitě nechybí, na rozdíl od některých jiných a to i tržních odrůd. Obchody teď zaplavily mutace Red Prince a Jonaprince.
Armida, 30.12.2016
Chápu Vaše rozčílení, pane PP, ale pokud panu Vysloužilovi neposkytuje Armida takovou kvalitu, jakou by si představoval, těžko jí dosáhnete ve Vaší chladnější poloze. Na Vašem místě bych volil nějakou odrůdu, která se mu osvědčila.
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 29.12.2016
Srdečně zdravím, davide. Poprosil bych o častější vstupy, pokud možno. Teď by mě zajímalo to porovnání odolnosti na jaře tohoto roku. Tsunami tedy vymrzla a které odrůdy na tom byly lépe? Díky.
Astra, 29.12.2016
Sice by mě hodně zajímala kvalita původní Grosdemange, ale i její kříženec Astra není zase tak nejhorší. Čím to je, že se letos tolik prodloužila skladovatelnost, to netuším. Možná tím zázračným zářím. To mělo zřejmě taky vliv na zvýrazněnou... celý příspěvek >
Hrušeň Dicolor, 29.12.2016
To naprosto chápu, Lukáši. Může se to někomu opravdu jevit jako pachuť. Jeden pěstitel mně kdysi řekl, že Gabrovská se mu zdá, jako kdyby měly plody příchuť moniliové hniloby. Takový Topking má také podivný "ocas". Dicolor je prostě hruška s... celý příspěvek >
Další diskuze:  301302303304305>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika