|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 6.12.2023 Jak hodnotíte kvalitu svých letošních plodů? Já jsem například konečně spokojený s Orionem. Sice bez nějaké té anýzové příchuti, ale s velice svěží příjemnou dužninou. Orion určitě nezůstal nic dlužen jednomu z rodičů - Otavě. Velmi dobré jsou... celý příspěvek > | | Slivoň neznámá?, 6.12.2023 Na prostatu je hodně bylin. Palma sabalová a slivoň africká rovněž. V případě potíží navštivte odborného lékaře - urologa. | |
| | Počasí, 6.12.2023 Říká se, že každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Svatý Mikuláš z Myry však na mučidlech neskonal. Na rozdíl od sv. Kateřiny a sv. Barbory zemřel přirozenou smrtí.
Lidová rčení: Narodil se na mezi a mez zvorali – neví odkud je. Jednou za... celý příspěvek > | | Rajčata 2024, 6.12.2023 MilanHP: V jakém městě na Labi tedy působíte? | | Počasí, 4.12.2023 Pěkné, Milane. Polabí je ale široký pojem. Například Kolín, Poděbrady, Nymburk, Čelákovice, Neratovice, Mělník, Roudnice nad Labem, Litoměřice, Lovosice, Ústí nad Labem, Děčín.
Dnes je 4.12. svaté Barbory Nikomédské, sťaté mečem, přímluvkyně za... celý příspěvek > | | Barby, 3.12.2023 Rouby Admirálu na Vysočině přírůstky mají slušné. Teplomilný Opál tam ani nezkouším. Topaz je tam výrazně kyselejší. Rozela roste a plody jsou kvalitní. Desert asi rezistent není, ale plody jsou prozatím mnohem kvalitnější na Vysočině, než tady v... celý příspěvek > | | Počasí, 3.12.2023 A jak se vyhrabal ze sněhu další diamantový zahrádkář pan PP? U nás to bylo sice jen necelých 30 čísel, ale i to je na zdejší poměry dost. Korunu všemu nasadil soused, když hulákal při odklízení sněhu: "Kde je to globální oteplování, do prd..." Při... celý příspěvek > | | Barby, 3.12.2023 Já to nemohu posoudit už vůbec. Barby nemám. Na Vysočině byly první plody Admirálu rozpraskané a děravé, což jsem tam u jiných odrůd ještě neviděl. V Pardubicích byly plody pěkné, zdravé, bez hořké skvrnitosti. | | Crvena Ranka, 3.12.2023 Znovu jsem si ověřil, že rouby poslané jeden den, jsou druhý den u adresáta. A je to na severovýchodní Moravu, stejně jako k panu MH, kde to nějak skřípe. Ani není třeba posílat nic doporučeně, jen s drobným příplatkem za poslání "zrychleně". | | Počasí, 3.12.2023 Kde dole u Labe, pane Milane? Ty fotky se zdají podobně po celé republice, tady to není jinak, jen s menší vrstvou na stromech, ale to se na fotce nepozná. Vypadá to už druhým rokem na příděly sněhu, což prospěje doplnění spodních vod. Možná, že se... celý příspěvek > | |
| | Počasí, 2.12.2023 Pane Waltře nezapadal jste sněhem? Viděl jsem výzvu, že město České Budějovice hledá dobrovolníky na odstranění sněhové kalamity. | | Počasí, 2.12.2023 autor obrázku: Josef Lada, zdroj: roční kalendář. Říkanku by mohl doplnit pan SPCH. | | Barby, 1.12.2023 To jistě, jen jsem chtěl vědět, jestli je vnitřní kvalita plodů Admirálu a Barby na podobné úrovni. | | Počasí, 1.12.2023 Nesdílím vaše nadšení pro zimu ani v nejmenším. Možná tak v březnu, když je jaro. za dveřmi. Ideální teplota +5°C a více. Ale být vámi, pane Waltře, zapomněl bych na rajčata, malé bulvy celeru nebo ozimou cibuli, využil bych napadaného sněhu a... celý příspěvek > | | Počasí, 1.12.2023 Dnes je 1.12., což je první den meteorologické zimy. Svátek má Iva, dříve Edmund Kampián, Eligius.
Pranostiky pro tento den:
- Na svatého Eligia daleko široko tuhá zima má po čtyři neděle trvati
- Když mráz na prvního prosince,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|