Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kadeřavost - postřik dnes?, 17.2.2017
Pan Vinšálek kdysi napsal, že by smáčedlo do měďnatých fungicidů nepřidával. Důvod nenapsal, ani se k tomu později už nevyjádřil.
Kanzi, 14.2.2017 Obsahuje fotku
Tak nakonec spadly do jednoho pytle jak Kanzi, Pink Lady i Braeburn. Všechno jen nic neříkající "supermarketová" chuť. Zklamal mě hlavně Braeburn. Na Pink lady je pozitivní jen ta pevnější dužnina, Kanzi celkově nejhorší.
Kadeřavost - postřik dnes?, 14.2.2017
Naposled jsem to zažil v tom roce, jak bylo koncem března -11°C. To už si na prodlouženou zimu stěžoval začátkem dubna i pan Vinšálek. A taky vzpomínám na hlášku pana P.Z., že není chladné počasie, je len slabé oblečenie, nebo nějak tak podobně. Fakt... celý příspěvek >
Budu dávat ten Kuprikol a před květem Thiram s Horizonem. Jen jednomu postřiku asi už definitivně odzvonilo. 
Pětikilové balení nabízí i Agromanuál. V návodu k použití vypadla ta kadeřavost, kdo ví proč. Výhodou Kocide jsou ty "rychle" rozpustné granule. Pan Vinšálek ho na první postřik používal. Na další postřiky používal Thiram a Thiram s Horizonem. Účinek... celý příspěvek >
Lucasova, 13.2.2017
Potřeboval bych znát názor na Lucasovu od inženýra Fidly. Inženýre, je třeba si Lucasovu pořídit, nebo ji někam alespoň naroubujte. Podle mě je problém v přílišném podtržení, myslím, když je stále tvrdá a pak se náhle skazí, aniž by přešla do... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 13.2.2017
Konec února a začátek března má být teplý, pak nevím. Jestli něco zmrzne, tak to budou zase plůdky. V minulém roce to bylo kolem 29.4. Snad poprvé mi tady zmrzly plůdky broskvoní, ovšem to byly ty choulostivé kalifornské odrůdy. Proto, když někdo... celý příspěvek >
Hledání odrůd slivoní, 13.2.2017
U mne na zahradě odcházejí švestky Toptaste na pseudonomas syringae. Je to odumírání větví během vegetačního klidu. Na jaře se už "nevzbudí". Přesně tohle mi dělá Anna Späth. U Toptaste je to klasický moniliový úžeh, tzn. povadlé "trny" s květy.... celý příspěvek >
Hledání odrůd slivoní, 13.2.2017
Dobrá odroda ktorá je odolná na šarku a moníliu plodov je Toptaste. Na moniliovou hnilobu je skvěle odolná, ale vypadá to, že s moniliovým úžehem to bude na jaře horší. V letošním roce bude jarní postřik při dokvétání nevyhnutelný.
Kadeřavost - postřik dnes?, 13.2.2017
Proti kadeřavosti dám Kuprikol, případně Champion a koukal jsem, že ten třetí měďnatý fungicid Kocide (granulovaný) už ani Agromanuál nenabízí. Respektive jej nedoporučuje v nabídce fungicidů konkrétně proti kadeřavosti společně s jinými přípravky.... celý příspěvek >
Jonagold Marnika, 13.2.2017
Nezklamou, přesto mě víc zajímá supermarketová kvalita jiných odrůd. Konečně jsem třeba pochopil přínos odrůdy Pink Lady. Škoda, že to není alespoň rezistent, když už má takové nároky na teplo. Ta dlouhodobě tuhá dužnina se vždycky hodí. 
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 13.2.2017
Dobrý, chlapi, tak já s tím budu počítat. 
Jonagold Marnika, 13.2.2017
Jonagoldové mutace jsou chuťově nejjistější i z obchoďáků. Pan PP by s nimi byl určitě taky spokojený. 
Sabinovská, 13.2.2017
Teď jsi na to přesně kápnul, Láďo. 
Kanzi, 12.2.2017
KANZI z obchoďáku zatím v chuti o ničem zvláštním nepřesvědčily. Dužnina má přitom optimální konzumní konzistenci. Plody jsou i dobře vybarvené a nejsou zbytečně velké. To už je lepší Pink Lady se svoji typicky tuhou dužninou.
Další diskuze:  291292293294295>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika