|
Rozkvétání 2017 M+B, 2.4.2017 Spring Blush vykvétala taky později. Jak na wavitu, tak na myroši. |
|
Rozkvétání 2017 M+B, 2.4.2017 Tady je vždycky KIoto jednoznačně poslední. Mezi posledními je Leskora, Leala, Karola, Bergeron a Kioto naposled. Tady v mých podmínkách je Kioto jednoznačně nejodolnější meruňka, dalo by se říci, že s takovými meruňkami by byla každý rok úroda... celý příspěvek > |
|
|
|
Rozkvétání 2017 M+B, 2.4.2017 Tady u mě bylo v zimě o deset stupňů méně, přesto se na menších stromkách nějaké přísušky najdou. Nikdy nevím, jestli to je z důvodu mrazu, nebo nevhodné podnože do těžké půdy. |
|
Rozkvétající broskvoně, 2.4.2017 Ty listy vypadají zatím "čistě", pane Waltere, takže se nedivm, že jste s "káčkem" (Kuprikolem), spokojený. |
|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.4.2017 I když je pan Walter asi jediný, kdo použvá jen a pouze "měď", tak já z důvodu vyzkoušení účinků starého dobrého Kuprikolu, jsem postupoval stejně a to s tím, že někde jsem dal Kuprikol 1x a někde 2x. Třeba budu později "brečet", uvidíme. |
|
Rozkvétání 2017 M+B, 2.4.2017 Pepku, to je zajímavý. Že by tady bylo tepleji než na níže položeným místě východní Moravy? Občas asi jo. |
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 2.4.2017 Já už jsem zakročil. Ale jen společně proti květopasovi na jabloních. Bylo to brzo. Budu to muset ještě zopakovat na tom konci "zeleného poupěte" u těch hrušní. Plodomorka v těchto hicech určitě nespí. |
|
Rozkvétající broskvoně, 2.4.2017 Fenix i SRG "go". Jak jste spokojen? Nebo máte nové stromky? |
|
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.4.2017 Výborně, pán Hlavatý, už se na něj těšíme. Zajímalo by mě, jak se míchá. Zřejmě bude granulovaný, jako tomu bylo u Kocide. Champion (hydroxid měďnatý)se musel předmíchávat. Naopak Kuprikol (oxichlorid mědi) se míchal přímo s vodou v postřikovači.... celý příspěvek > |
|
Rozkvétající broskvoně, 1.4.2017 Broskvoně taky v tom hicu kvaltujou. |
|
|
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 1.4.2017 Kvetou marhuľky, to je radosti. Až zmrznou, bude po radosti. Nějaká ta mrazová probírka by ale neškodila. Je toho kapku priveľa. Počasí na opylení je taky ideální. |
|
Hrušeň Abate fetel, 1.4.2017 Kupoval jsem nedávno v Lidlu ABATE FETEL. Všechny plody měly tentokrát vzorně máslovitou konzistenci, ale můj dojem je takový, že KONFERENCE tuto odrůdu může plně nahradit a ještě se dá pěstovat ve vyšších polohách. Konference má tu jedinečnou... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 31.3.2017 Tak už je to zase tady. Květů jsou všude "mraky" a tolik včel a čmeláků jsem snad taky ve městě ještě neviděl. |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 31.3.2017 Léto koncem března není špatný nápad, ale jak jsem koukal, tak noční teploty budou postupně padat k nule, takže to možná bude podobné s vymrznutím plůdků jako v minulém roce. Použil jsem k prvnímu postřiku taky populární boscalid s odlišným způsobem... celý příspěvek > |
|
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 26.3.2017 Blíží se doba postřiku proti moniliovému úžehu peckovin. Signum by se zřejmě dalo použít samostatně na začátku i na konci kvetení, jelikož má preventivní i léčebné účinky, přesto provedu první postřik opět Talentem s přimíchaným Zatem. Ideální by... celý příspěvek > |
|