|
Rozkvétání 2017 M+B, 3.4.2017 Tento koktejl vymyslel Kuky. Důvod byl oddálení rezistence houby na často používaný Horizon a zřejmě i jiný mechanizmus účinku Zata. Rozmíchal jsem v postřikovači Horizon a pak Zato. |
|
Kterou odrůdu koupit?, 3.4.2017 Zkuste je všechny. Mám velice rád podnož zelená rengloda pro meruňky. Takže VP na ZR by mě lákala nejvíce. Na myrobalánu roste moc bujně. |
|
|
|
Radosť, 3.4.2017 Té Kysuce jsou asi široký pojem. Většnou je to všechno výš než 400 m. |
|
Veharda, Veselka, Barbora, 3.4.2017 Co na to říct, pane kamo. Já mám zase opačný problém, květů je na meruňkách a broskvoních priveľa a meruňky měly ještě navíc super počasí na opylení, takže jestli to mráz neprobere, tak s tím ještě bude pěkná prácička. Shraz vyrašil, ale tady nebylo... celý příspěvek > |
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 3.4.2017 Je to všechno ve stádiu pokusu, pane Mikeši. Vaše poupata jsou vepředu, já je takto otevřené zdaleka nemám. Možná, že je vezmu potřetí koncem týdne. Taky bych nerad propásl správný okamžik. V atlasu se uvádí doba postřiku na konec fáze zeleného... celý příspěvek > |
|
Rozkvétání 2017 M+B, 3.4.2017 Ráno byl krásný pohled na bílorůžovou záplavu kvetoucích meruněk a broskvoní. Teď do toho začalo pršet, takže ta bílá brzo zmizí. Jak jsem včera koukal na zprávy, tak tady máme opět nějaký silný vláhový deficit. Myslím tady u nás, neplatí to všude. |
|
Radosť, 3.4.2017 Stačit by to mohlo. Jinak na boj s mravci jsem rezignoval. Venku jsou všude a pod mulčem se jim vede dobře. Taky jsem s všiml, že někdy lezou do květů. Chemstop už dávno nepoužívám. Je to nepříjemná "matlanice" a nevypadá to ani moc pěkně. Stromků je... celý příspěvek > |
|
Veharda, Veselka, Barbora, 3.4.2017 Čím víc na východ, tím větší mráz. V takovém Chebu bylo možná příjemně. Tady nejvíc -16°C, tedy pravděpodobně. Omlouvám se za žertování, ale květní púčiky Vám zpět nevykouzlím. |
|
Rozkvétající broskvoně, 3.4.2017 Sklidit Fenix už koncem června (6.měsíc) se mi nikdy nepoštěstilo. Tady dozrával tak kolem 20.7.. SRG mám taky. Druhým rokem. |
|
Totálne neškodný herbicíd, 3.4.2017 V tomhle vlákně byl nejzajímavější příspěvek od Ferdy Mravence z 18.10. 2016. |
|
|
|
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 2.4.2017 Vzal jsem to dneska znovu. Navíc hrušky a švestky proti hálčivcům a svilušce opět Kumulusem. Zelené poupě je u hrušek všude, jen ojediněle se začínají klubat růžové špičky. |
|
Rozkvétání 2017 M+B, 2.4.2017 Tady bude odkvět rychlý, už teď opadávají okvětní plátky na prvně rozkvetlých stromech, zvlášť, když do toho zaprší a ochladí se. |
|
Rozkvétání 2017 M+B, 2.4.2017 Stříká se na začátku kvetení, když se otevírají první květy. Stříkal jsem v pátek. Od zítra má pršet, ale další postřik po dvou dnech dělat nebudu, protože na stromech je tolik včel a čmeláků, že se mi je kropit chemií nechce. |
|
Rozkvétání 2017 M+B, 2.4.2017 Signum asi jen tak neseženete. Talent mají. Stejně tak mají i Zato, jak jsem si včera v OBI všiml. Teldor přijde dráž. Zkuste ten Talent namíchaný se Zatem. Když Zato mít nebudou, tak jen ten Talent. |
|
Doba postřiku proti pilatce, 2.4.2017 Jak už bylo řečeno jinde: Mospilan, Reldan. |
|